Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ένα milk bath είναι ό,τι χρειάζεσαι για τέλεια ενυδατωμένο δέρμα – Πώς θα το κάνεις

Ο χειμώνας είναι προ των πυλών, πράγμα που σημαίνει ότι η χαμηλή θερμοκρασία και ο κρύος αέρας που… «έρχεται» κατά πάνω μας θα συμβάλουν στην αφυδάτωση της επιδερμίδας μας. Αν, μάλιστα, είσαι από τα κορίτσια που έχουν ξηρό δέρμα, τότε η κατάσταση μπορεί να γίνει χειρότερη.

Το δέρμα σου θα ξεφλουδίζει, θα σε τραβάει κι εσύ θα προσπαθείς να αδειάσεις όλο το μπουκάλι με την ενυδατική κρέμα πάνω σου. Δεν είναι αυτή η λύση, όμως. Αλλού θα βρεις τη σωτηρία σου. Πού; Στην μπανιέρα και συγκεκριμένα κάνοντας ένα… milk bath.

15 super luxurious κρέμες χεριών που αξίζουν και το τελευταίο cent

Το μπάνιο σε γάλα «φάρμακο» για την επιδερμίδα σου

Ο θρύλος λέει ότι το μυστικό της Κλεοπάτρας για λαμπερή επιδερμίδα ήταν το μπάνιο μέσα σε γάλα και μέλι. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι έκαναν, επίσης, τακτικά μπάνιο σε γάλα και ανάμεσα στα 1800 και 1900 οι άνθρωποι έπλεναν το πρόσωπό τους με βουτυρόγαλα.

Μήπως να το δοκιμάσεις κι εσύ, λοιπόν, και να βρεις… το «φάρμακό» σου; Για να κάνεις ένα μπάνιο με γάλα ακολούθησε την εξής διαδικασία:

via GIPHY

Γέμισε την μπανιέρα σου με ζεστό νερό, ρίξε μέσα γάλα σε υγρή μορφή ή σε σκόνη και μερικά ξυλάκια κανέλας ή κανέλα σε σκόνη. Πιο απολαυστικό μπάνιο από αυτό… δεν θα έχεις κάνει ποτέ στη ζωή σου!

Τα οφέλη του γάλακτος και της κανέλας

Θα μου πεις… Τι ακριβώς θα σου προσφέρει το μπάνιο σε γάλα. Πολλά!

Βλέπεις, το γάλα είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λιπαρά, βιταμίνες, μέταλλα και λακτικό οξύ, τα οποία το καθιστούν ένα εξαιρετικά ενυδατικό συστατικό για την επιδερμίδα ενισχύοντας συγχρόνως τον φραγμό της.

Όσο για την κανέλα; Εκτός από το γεγονός ότι θα κάνει το μπάνιο σου να μοσχοβολάει, θα βοηθήσει στην αποτοξίνωση και απολύμανση του δέρματός σου.

Μη φύγεις! Στην gallery σού έχω κι άλλα infos για το μπάνιο σε γάλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκουαλάνιο: Το απαραίτητο συστατικό για ενυδάτωση και καλή υγεία της επιδερμίδας

Έχεις ξηρό δέρμα; 8 βήματα για να κάνεις το πιο ενυδατικό at-home facial


Πηγή