Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Ένα weekend με φωτογραφίες, σκέψεις και αισθήσεις #nofilter…

Μία μέρα που η πίεση και τα άγχη είχαν χτυπήσει κόκκινο στο εγκεφαλικό μου σύστημα υποσχέθηκα στον εαυτό μου “Κάποια στιγμή -(όσο πιο σύντομα γίνεται)- πρέπει να κανονίσεις μία απόδραση για να φορτίσεις τις μπαταρίες σου και να ξεφύγεις από την ρουτίνα και τα προβλήματα“. Καλά τα λέω;;; Καλά τα λέω… ας τα κάνω λοιπόν και πράξη σκέφτηκα την προηγούμενη εβδομάδα γιατί η ζωή είναι μικρή και δε χωράει και πολλούς δισταγμούς!

Ξεκίνησα λοιπόν την έρευνα για τον ιδανικό προορισμό που θα μου εξασφαλίσει όλη τη ζεν εμπειρία που τόσο είχα ανάγκη το τελευταίο διάστημα. Φυσικά, τα κριτήρια είναι συγκεκριμένα για να δεις που θα πας και αν ζητάς και εσύ να περάσεις όσο καλά ήθελα και εγώ, τότε μην παραβλέψεις τίποτα από αυτά που σου απαριθμώ πιο κάτω.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αλάνθαστη συνταγή για μία μίνι απόδραση διημέρου ή τριημέρου.

Πρέπει να επιλέξεις τον προορισμό σκεπτόμενη τα εξής: 

1. Να έχεις μία όμορφη διαμονή. Δηλαδή σε έναν χώρο με προσεγμένο, ζεστό, καθαρό δωμάτιο και μπάνιο και όλες τις απαραίτητες ανέσεις που συμπεριλαμβάνει αυτό.

2. Να έχεις θέα από το δωμάτιό σου. Γιατί αγαπημένη μου φίλη… να κάνεις ολόκληρη απόσταση και να είσαι πάλι κλεισμένη σε 4 τοίχους όπως στο σπίτι σου δε λέει…

3. Να έχεις έστω τις βασικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες spa. Πώς αλλιώς θα χαλαρώσεις ολοκληρωτικά και θα κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο ξεχωριστό σε σχέση με τα προηγούμενα;

4. Να έχεις νόστιμο φαγητό

Ύστερα λοιπόν από ενδελεχή έρευνα, εγώ βρήκα τον προορισμό μου! Το μόνο που είχα να κάνω ήταν να ετοιμάσω μερικά βασικά πράγματα και να φύγω… 

Πρασκευή απόγευμα… Βάζω Gps… Location: Μάνη. Ξενοδοχείο Πέτρα & Φώς Boutique Hotel & Spa.

Μετά από περίπου 3 ώρες οδήγησης έφτασα. Ένα μεγαλοπρεπές οικοδόμημα χτισμένο από πέτρα ξεπρόβαλλε μπροστά μου μέσα από τα γαλανά νερά του κόλπου του Οιτύλου στις βραχώδεις, νότιες παρυφές του Ταϋγέτου. Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα ξενοδοχείο που σέβεται τη φύση και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του τόπου, αφού είναι ενταγμένο πολύ αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον.

Τι ακολούθησε; Υποδοχή από χαμογελαστούς ανθρώπους, άμεσο check in στο δωμάτιο και το προσωπικό μου pampering ξεκινά ήδη από τη στιγμή που μπαίνω στο δωμάτιο!

Ξύλο, γήινες αποχρώσεις… Πέτρα & Φώς στην κυριολεξία!

Το καλύτερο όμως δεν είναι αυτό…αλλά η θέα που αντικρίζεις μόλις ανοίξεις την μπαλκονόπορτα του δωματίου!

IMG 1799

IMG 1806

Τι άλλο να ζητήσει κανείς όταν ξέρει ότι θα ξυπνήσει το επόμενο πρωί αντικρίζοντας αυτό το τοπίο; Μμμμ.. ίσως να υπάρχει κάτι ακόμα που να ολοκληρώνει τη χαρά μου. Το “Ηιόνη Spa”, τον πιο ζεν χώρο του ξενοδοχείου! Προσκαλεί τον φιλοξενούμενο να ανακαλύψει εκτός από την άγρια ομορφιά και γοητεία της Μάνης, τις καταπληκτικές θεραπείες προσώπου και σώματος, με αγνά φρέσκα υλικά, που συλλέγουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου. 

IMG 1705

Ελληνικά παραδοσιακά βότανα και αιθέρια έλαια, αγκαλιάζουν την επιδερμίδα και ξεσηκώνουν τις αισθήσεις. Εγώ επέλεξα ένα full body 60λεπτο μασάζ με έλαια από γιασεμί και λεμόνι. Προφανώς και διαπιστώθηκε πόσο έντονη και συσωρευμένη ήταν η πίεση στου μύες μου..(για το πρώτο τέταρτο). Στο τέλος ένιωθα ελαφριά σαν πούπουλο και απαλή σαν βελούδο! ΟΙ θεραπείες μασάζ προσώπου και σώματος, είναι εξατομικευμένες και πολυτελείς. Συνδύασέ τις με σάουνα και τζακούζι μέσα σε ένα πέτρινο, ζεστό χώρο με chill out ήχους, χαμηλό φωτισμό και θα με θυμηθείς…

17d5805268f527e10b4dc4873b99d740

 

1541e03715c060fe31a47ee833caf731

Πίσω στο δωμάτιο με ένα ζεστό ρόφημα… Ήταν ιδανικό για να ολοκληρώσει την απόλαυσή μου. Σώμα και πνεύμα πλέον σε απόλυτη αρμονία με το Πέτρα & Φως Boutique Hotel & Spa! Είμαι ήδη μία μέρα εκεί και νιώθω ότι λείπω τουλάχιστον εβδομάδα… Είναι απίστευτο πόσο θετικά και αναζωογονητικά μπορεί να λειτουργήσει στον κάθε άνθρωπο λίγη χαλάρωση και επαφή με τη φύση και τα στοιχεία της. 

IMG 1743

Αν δε σε έπεισα ακόμα, ανακάλυψε παρακάτω πολλές ακόμα φωτογραφίες για να… μπεις στο κλίμα!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δεκάλογος της μάσκαρα: 10 πολύτιμα tips για να τη χρησιμοποιείς σωστά

 

 


Πηγή