Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Έντονα χρώματα: Κάν’ το όπως η Ηλιάνα, με τη βοήθεια του make up artist της, Γιάννη Σίσκου

Χθες το μεσημέρι και κάνοντας scroll στο Instagram feed μας πέσαμε πάνω στη φωτογραφία της Ηλιάνας Παπαγεωργίου που βλέπεις ως cover στο θέμα αυτό, αλλά και λίγο πιο κάτω. Φυσικά και εντυπωσιαστήκαμε από την ομορφιά της και το υπέροχο beauty look της, όμως μας γεννήθηκε και μία απορία: πώς βαφόμαστε όταν επιλέγουμε να φορέσουμε έντονα, φλούο χρώματα ως βασικά κομμάτια του outfit μας;

Δεν χάσαμε χρόνο, λοιπόν. Πήραμε τηλέφωνο τον προσωπικό make up artist (αλλά και hairstylist) της Ηλιάνας, τον Γιάννη Σίσκο, ο οποίος μας έλυσε όλες τις απορίες και μας είπε τι μπορούμε να κάνουμε στο μακιγιάζ μας, αλλά και τι να αποφύγουμε σε τέτοιες περιπτώσεις.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ILIANA PAPAGEORGIOU (@ilianapapageorgiou)

«Στο συγκεκριμένο look έχω βάλει στην Ηλιάνα μια αχνή καφέ σκιά στο άνω και κάτω βλέφαρο και καφέ μολύβι στη ρίζα των κάτω βλεφάρων. Έχουμε βάλει και βλεφαρίδες πάνω, ενώ βάλαμε και λάμψεις στα μήλα. Στα χείλη αυτό που φαίνεται δεν είναι κραγιόν. Είναι ένα μολύβι χειλιών σε ένα σκούρο ροζ χρώμα», εξηγεί ο Γιάννης Σίσκος (Instagram: @yannissiskos).

Και μας γεννιέται εύλογα η απορία: «Όταν, δηλαδή, φοράμε έντονα χρώματα, πρέπει το μακιγιάζ μας να κινείται μόνο σε nude τόνους;». Ο Γιάννης μάς λέει πως, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κανόνας σε αυτό το κομμάτι. «Έχει να κάνει με το στυλ της κάθε κοπέλας. Αν ένα κορίτσι, για παράδειγμα, θέλει να φορέσει με το έντονο ρούχο της και ένα φούξια ή πορτοκαλί κραγιόν, μπορεί να το κάνει. Το θέμα, όμως, είναι να ξέρει να συνδυάζει τα χρώματα για να μη φαίνεται λάθος το αποτέλεσμα. Όσο πιο πολλά χρώματα μπερδεύουμε, τόσο πιο εύκολο είναι να κάνουμε λάθος συνδυασμούς».

Κι αν αντί για έντονο χρώμα κραγιόν, θέλουμε να βάλουμε σκιά σε φλούο απόχρωση; Είναι λάθος ή σωστό; «Θα προτιμούσα μια κοπέλα να ΜΗ βάλει σκιά σε έντονο χρώμα όταν επιλέξει να φορέσει ρούχο σε φλούο απόχρωση. Αν θέλει να ‘’παίξει’’ με τα μάτια της, θα έλεγα να βάλει μια λεπτή γραμμή eyeliner σε φλούο χρώμα, είτε σε lime, μπλε, ή φούξια, που ήταν και μεγάλη τάση την προηγούμενη σεζόν, και λίγο lip balm ή lip gloss στα χείλη. Για ένα νέο κορίτσι είναι πολύ όμορφο, φρέσκο και δροσερό αυτό το make up».

Και εμείς δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε με τον make up expert, Γιάννη Σίσκο. Κάνε τώρα ένα scroll και δες στην παρακάτω gallery μερικά looks της Ηλιάνας Παπαγεωργίου με outfits σε ζωηρά, έντονα χρώματα και παρατήρησε καλά το μακιγιάζ της…

Διάβασε ακόμα: Η Anne Hathaway μόλις έκανε το απόλυτο κούρεμα του φετινού χειμώνα




Πηγή