Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Έχεις ήδη ακμή; έχουμε 10 tips για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από τη μάσκα

Η ακμή είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλά κορίτσια μόνιμα αλλά ακόμα περισσότερα τώρα που πρέπει να φοράμε μάσκα συνεχώς. Η μάσκα βλέπεις προκαλεί ακμή και σε επιδερμίδες που ποτέ δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα και όλα οφείλονται στη ζέστη και την υγρασία που συγκεντρώνεται από κάτω της αλλά και στην τριβή.

Όλα αυτά προετοιμάζουν τέλεια το έδαφος για την ανάπτυξη των βακτηρίων της ακμής τα οποία κάνουν πάρτι κάτω από τη μάσκα. Η μάσκα λοιπόν προκαλεί ακμή, τι γίνεται όμως αν έχεις ήδη ακμή και πρέπει να φορέσεις μάσκα; Οι γυναίκες που υποφέρουν ήδη από ακμή έρχονται αντιμέτωπες με μία πολύ, ΠΟΛΥ δύσκολη κατάσταση.

Αφού η μάσκα είναι αδιαπραγμάτευτη και πρέπει να τη φορούν κάθε φορά που βγαίνουν από το σπίτι, καταλήγουν να επιβαρύνουν την ήδη επιβαρυμένη επιδερμίδα τους περισσότερο. Τα βακτήρια της ακμής πολλαπλασιάζονται, το δέρμα υποφέρει και όλες οι θεραπείες πάνε αναπόφευκτα πίσω πολλά βήματα. Υπάρχουν όμως τρόποι για να προστατεύσεις το δέρμα σου από τη μάσκα και για αυτούς θα σου μιλήσουμε απόψε.

Στην παρακάτω gallery, συγκεντρώσαμε όλα εκείνα τα tips που πρέπει να ακολουθήσεις για να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου που ήδη υποφέρει από ακμή και να μην εντείνεις περισσότερο το πρόβλημα συνεχίζοντας να φοράς τη μάσκα σου. Ρίξε μία ματιά και ακολούθησέ τα…

Διάβασε ακόμα: Περισσεύει πολλή ενυδατική στα χέρια σου; Ξέρουμε τι να την κάνεις για να μην πάει χαμένη


Πηγή