Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Έχεις καρπούζι στο ψυγείο; Κάνε μόνη σου μία super αντιγηραντική μάσκα προσώπου

Σίγουρα το καρπούζι είναι μέσα στο top 3 των καλοκαιρινών φρούτων που οι περισσότερες λατρεύουμε και φυσικά έχουμε στο ψυγείο μας. Δροσερό, πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, το καρπούζι καθίσταται μία από τις πιο υγιεινές, γευστικές καλοκαιρινές επιλογές μας. Εκτός, όμως από τη θρεπτική του αξία, το καρπούζι έχει και σουπερ ιδιότητες στην ομορφιά μας και μάλιστα αντιγηραντικές! Γι αυτό αν έχεις καρπούζι στο ψυγείο και beauty διάθεση… μη χάνεις χρόνο και κάνε ευθύς την παρακάτω πανεύκολη μάσκα προσώπου με 2 μόλις υλικά!

Θα χρειαστείς:
Χυμό καρπουζιού
1 ώριμο αβοκάντο

Η προετοιμασία θα σου πάρει λιγότερο από ένα λεπτό:
Σε ένα καθαρό μπολ ανακάτεψε 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό καρπουζιού με 1 κουταλάκι του γλυκού πουρέ αβοκάντο. Η μάσκα είναι έτοιμη! Μπορείς αν θέλεις να αυξήσεις αναλογικά την ποσότητα των συστατικών για μεγαλύτερη ποσότητα μάσκας.

Η ώρα της εφαρμογής:
Άπλωσε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπό σου και αφήστε τη για περίπου 20 λεπτά. Στο τέλος, ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

648087356c43db7a3eb7763db03ec04e

Κι αυτό γιατί…
Με 93% περιεκτικότητα σε νερό και πλούσιο σε συνδυασμο βιταμινών όπως των Α, Β6 και C, το καρπούζι ενυδατώνει αλλά και προστατεύει- θωρακίζει την επιδερμίδα . Παράλληλα, το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα καθώς και βιταμίνες C και Ε, οι οποίες δρουν αντιοξειδωτικά. Η ένωση των δύο παραπάνω αποτελεί έναν ισχυρό αντιγηραντικό συνδυασμό.


Πηγή