Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Έχεις σκεφτεί ποτέ να βάψεις τα μαλλιά σου ενώ είναι βρεγμένα;

Αν υπάρχει μια περίοδος της ζωής μας που όλες περιμέναμε εναγωνίως να επισκεφθούμε το κομμωτήριο για βαφή μαλλιών, αυτή ήταν η μετά καραντίνας εποχή. Έλα, παραδέξου το! Το πρώτο πράγμα που έκανες μόλις έληξε το lockdown ήταν να σηκώσεις το τηλέφωνο και να κλείσεις ραντεβού με τον κομμωτή σου, γιατί η ρίζα δεν έπρεπε να κατέβει κι άλλο. Ίσως, βέβαια, να δοκίμασες και για πρώτη φορά στο σπίτι να βάψεις μόνη τα μαλλιά σου. Anyway…

Ναι, όπως πολύ καλά κατάλαβες, σε αυτό εδώ το θέμα θα μιλήσουμε για βαφή μαλλιών. Θα εστιάσουμε, όμως, στο βάψιμο των μαλλιών σε νωπά μαλλιά. Τι, δεν το ήξερες; Φυσικά και μπορείς να βάψεις τα μαλλιά σου αν αυτά είναι βρεγμένα ή λουσμένα. Υπάρχουν, όμως, ορισμένα πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν το δοκιμάσεις.

Μπορεί ως τώρα να νόμιζες, λοιπόν, ότι για να βάψεις τα μαλλιά σου θα πρέπει να είναι εντελώς στεγνά, ίσως και άλουστα για δυο-τρεις μέρες, ώστε να «πιάσει» καλά η βαφή. Έτσι, τουλάχιστον σε είχε «εκπαιδεύσει» ο κομμωτής σου και για να λέμε την αλήθεια αυτός είναι ο κανόνας. Ωστόσο, αν θέλεις μπορείς να βάψεις τα μαλλιά σου όσο αυτά είναι νωπά και σου εξηγούμε όλα τα pros & cons στην παρακάτω gallery.

Σε κάθε περίπτωση, εσύ θα πρέπει να προσέξεις δυο πράγματα, ειδικά αν βάφεις μόνη τα μαλλιά σου. Να ακολουθείς κατά γράμμα όλες τις οδηγίες που βρίσκονται στο κουτί της βαφής και φυσικά να δοκιμάζεις σε ένα μικρό σημείο τη βαφή, ώστε να δεις αν θα σου προκαλέσει κάποια αλλεργική αντίδραση. Τώρα για δες τα θετικά και αρνητικά και μετά έχεις όλο τον χρόνο δικό σου να σκεφτείς αν θα επιλέξεις αυτόν τον τρόπο βαφής ή όχι.

Διάβασε ακόμα: 5 μακιγιάζ με glitter σκιά + 5 σκιές που θα χρειαστείς


Πηγή