Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Έχουν φριζάρει τα μαλλιά σου από την υγρασία; Δες τι να κάνεις!

Τα καλοκαιρινά…μπουρίνια δεν είναι εκνευριστικά μόνο λόγω του ότι μας στερούν ηλιοθεραπεία, θάλασσα και ηλιοφάνεια! Είναι επίσης και για το γεγονός πως τα μαλλιά μας ξαφνικά αποκτούν μία μορφή λίγο ακανόνιστη, ταλαιπωρημένη, ατίθαση. Κοινώς φριζάρουν τρομερά λόγω της υγρασίας! Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο όταν η τρίχα είναι ταλαιπωρημένη από τις τεχνικές εργασίες. Η αλλοίωση στα φυσιολογικά επίπεδα υγρασίας συντελεί στο να ανασηκώνονται οι στιβάδες των κυττάρων της εξωτερικής επιφάνειας της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να φριζάρουν.

Τι να κάνεις για να αντιμετωπίσεις τον στατικό ηλεκτρισμό και να επαναφέρεις την λεία υφή τους;

Σιλικόνες. Δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια της τρίχας που τη λειαίνει και τη βοηθά να διατηρεί την υγρασία στα σωστά επίπεδα. Τα προϊόντα με σιλικόνες συστήνονται ιδιαίτερα για τα υγρά κλίματα, τις βροχερές και υγρές μέρες και για τα θαμπά, άτονα μαλλιά . Στα συν σημειώνετε τη λάμψη που προσφέρουν , την αντοχή στη υγρασία και την προστασία που εξασφαλίζουν στις υψηλές θερμοκρασίες στη διάρκεια του styling.

Φυτικά έλαια. Με πρώτο και καλύτερο το διάσημο πλέον έλαιο αργκάν εξασφαλίζουν πλούσια λείανση και αντιοξειδωτική προστασία με μέτρια, όμως, «αντοχή» στην υγρασία. Τα έλαια συμπεριλαμβάνονται πλέον σε όλα τα προϊόντα καθημερινής περιποίησης των μαλλιών και συστήνονται ιδιαίτερα για τα ξηρά και τα βαμμένα μαλλιά.

Κορδέλες. Το καλύτερο καμουφλάζ! Είναι stylish, δίνουν bohemian αέρα στις εμφανίσεις σου και φυσικά κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει το φριζάρισμα στα μαλλιά σου!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα nude χείλη είναι hot. Σου βρήκαμε 10 ιδέες για να τα υιοθετήσεις

 


Πηγή