Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Αμπούλες προσώπου: Τι είναι; Πώς τις χρησιμοποιείς; Ποιες είναι οι καλύτερες; – Όσα πρέπει να ξέρεις

Κωδικός αμπούλες: Σε αντίθεση με άλλα προϊόντα όπως τα καθαριστικά (που καθαρίζουν) και οι ενυδατικές κρέμες (που ενυδατώνουν), οι αμπούλες δεν μαρτυρούν ακριβώς τι κάνουν. Είναι λογικό λοιπόν να τις περικλείει ένα μυστήριο, κυρίως για όσες είναι, είτε πολύ κλασικές στη ρουτίνα τους, είτε αρχάριες στην περιποίηση.

Μιας λοιπόν που ολοένα και περισσότερες αμπούλες κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά, αποφάσισα (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), να σου μιλήσω για αυτές γιατί είναι μία από τις τελευταίες μου εμμονές. Αν με διαβάζεις συχνά, θα ξέρεις πλέον ότι, η αγάπη μου για το skincare είναι παροιμιώδης. Δοκιμάζω τα πάντα και δύσκολα ενθουσιάζομαι με κάποιο προϊόν. Οι αμπούλες ωστόσο με έχουν ξετρελάνει και θα σου εξηγήσω το γιατί.

Primer προσώπου: Τι κάνει και πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο για τη δική σου επιδερμίδα

Τι είναι οι αμπούλες;

Οι αμπούλες είναι μικρά φιαλίδια γεμάτα με υπερ-ενισχυμένους ορούς-θεραπείες, οι οποίοι έχουν εντατική δράση απέναντι στις διαφορετικές ανάγκες που μπορεί να έχει η επιδερμίδα. Κάθε φιαλίδιο, περιέχει ακριβώς την ποσότητα που χρειάζεται ώστε να ανταποκριθεί ο «χυμός» του στο εκάστοτε πρόβλημα ή ανάγκη και συνήθως, αποτελούν θεραπείες 7 ημερών ή ενός μήνα.

Κάποιες αμπούλες καταπολεμούν τις πανάδες και τις δυσχρωμίες, κάποιες άλλες απλά ενυδατώνουν, υπάρχουν αμπούλες για λάμψη, για αντιγήρανση, για αντιρυτιδική προστασία, για λιπαρές επιδερμίδες… Ακόμα και για την προστασία της επιδερμίδας από τη μόλυνση του περιβάλλοντος και το μπλε φως.

open

Πώς χρησιμοποιούνται;

Ανάλογα με τις οδηγίες χρήσεις και το πρωτόκολλο που συνοδεύει κάθε ampoules set, χρησιμοποιείς μία αμπούλα κάθε ημέρα, είτε το πρωί, είτε το βράδυ (ή ακόμα και μισή το πρωί και μισή το βράδυ) πριν από τον ορό σου ή αντί για αυτόν. Ποια είναι η διαφορά ενός ορού με μία αμπούλα;

15 κρέμες ημέρας που δεν θα κάνουν την επιδερμίδα σου να γυαλίζει

Ο ορός περιέχει υπερ-συμπυκνωμένα συστατικά που δρουν εντατικά και προορίζεται για μακροχρόνια, καθημερινή χρήση. Οι αμπούλες από την άλλη, περιέχουν επίσης υπερ-συμπυκνωμένα συστατικά που δρουν εντατικά αλλά είναι μέρος μίας θεραπείας. Πιο απλά, οι αμπούλες είναι SOS προϊόντα που έρχονται να δώσουν στην επιδερμίδα αυτό που της «λείπει» και η χρήση τους σταματά μετά το πέρας της μίας εβδομάδας ή του ενός μήνα.

apply

Οι συνδυασμοί

Και σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, ναι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις αμπούλες σε συνδυασμό με τον ορό σου όμως χρειάζεται προσοχή. Οι αμπούλες συνήθως περιέχουν ενεργά συστατικά όπως η ρετινόλη, η βιταμίνη C κοκ, τα οποία έχουν πολύ εντατική δράση. Αν λοιπόν ο ορός σου είναι ένας ορός με ρετινόλη για παράδειγμα, τότε είναι καλύτερα να μην τον χρησιμοποιήσεις και να αφήσεις τις αμπούλες να κάνουν τα «μαγικά» τους μόνες.

Ομοίως, κάποια συστατικά δεν πρέπει να συνδυάζονται όπως για παράδειγμα η ρετινόλη με τα οξέα και τη βιταμίνη C. Αν λοιπόν ο ορός σου είναι ένας ορός ρετινόλης αλλά έχεις επιλέξει μία θεραπεία με αμπούλες για απολέπιση με οξέα (γλυκολικό οξύ) τότε ΔΕΝ πρέπει να τα χρησιμοποιείς μαζί. Δες εδώ έναν πίνακα με τα συστατικά που μπορείς και που δεν μπορείς να συνδυάζεις. Τα υπόλοιπα όπως τα πεπτίδια, το συνένζυμο Q10, το υαλουρονικό οξύ (δεν είναι οξύ) μπορείς να τα χρησιμοποιείς άφοβα.

skincare mixology

Και τώρα που έμαθες όλα όσα έπρεπε να μάθεις, δες παρακάτω 15 διαφορετικές θεραπείες για αμπούλες, με 15 διαφορετικά ενεργά συστατικά, για 15 διαφορετικές ανάγκες και προβλήματα της επιδερμίδας. Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα.

Your Insta-questions: Ποια οξέα είναι κατάλληλα για την επιδερμίδα σου και πώς θα τα χρησιμοποιήσεις




Πηγή