Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ανταύγειες VS Βαφή: Τι είναι καλύτερο τελικά να κάνεις;

Αν είχαμε ένα ευρώ για κάθε φορά που μας ρωτούν «ανταύγειες ή βαφή» θα είμασταν πολύ πλούσιες! Είναι η απορία των περισσότερων γυναικών που θέλουν να αλλάξουν τα μαλλιά τους ή που αποφασίζουν να τα βάψουν για πρώτη φορά και η διαφορά τους βρίσκεται στο αποτέλεσμα αλλά και στις ανάγκες των μαλλιών. Τα εξηγούμε όλα παρακάτω…

Οι ανταύγειες, όπως ίσως ξέρεις, είναι η βαφή των μαλλιών τμηματικά. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές (balayage, lowlights, αλουμινόχαρτο) που χαρίζουν διαφορετικό αποτέλεσμα αλλά το βασικότερο είναι πως οι ανταύγειες δεν πειράζουν το χρώμα που έχει η βάση σου. Μπαίνουν από πάνω του για να το ανοίξουν ή να το σκουρύνουν διακριτικά και να δώσουν διάσταση. Είναι με λίγα λόγια, η ιδανική τεχνική αν δεν θέλεις να πειράξεις το φυσικό σου χρώμα. Δεν είναι ωστόσο η ιδανική τεχνική αν έχεις πολλά λευκά. Καθώς οι ανταύγειες δεν βάφουν όλα τα μαλλιά και πολλές τεχνικές δεν ξεκινούν από τη ρίζα, δεν είναι η κατάλληλη περίπτωση για εσένα που εντόπισες λευκά στα μαλλιά σου και θέλεις να τα εξαφανίσεις. Είναι όμως ιδανική για εσένα που θέλεις μία διακριτική αλλαγή ή διάσταση στο χρώμα σου και κυρίως, είναι τέλεια για εσένα που δεν θέλεις κάθε 20 μέρες να είσαι στο κομμωτήριο.

XBXCB

Η βαφή από την άλλη περνά σε όλα τα μαλλιά. Αυτό την κάνει τέλεια για εσένα που έχεις λευκά ή για εσένα που θέλεις μία πολύ μεγάλη αλλαγή στο χρώμα σου. Το μοναδικό πρόβλημα με την βαφή είναι ότι, ανάλογα με το χρώμα που θα επιλέξεις, θα πρέπει να πηγαίνεις συχνά στο κομμωτήριο για τη ρίζα σου και όχι, οι ανταύγειες πάνω από τη βαφή δεν θα σε βοηθήσουν. Αν δηλαδή θέλεις να πειράξεις και τη βάση σου και να προσθέσεις ανταύγειες, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα χρειάζεται ανανέωση το χρώμα σου… Τα δικά σου μαλλιά (λευκά ή μη) θα εμφανιστούν έτσι κι αλλιώς μετά από 20 μέρες. Σε κάθε περίπτωση, ένα ραντεβού και μία κουβέντα με τον κομμωτή συ επιβάλλεται πριν αποφασίσεις και εμείς θέλουμε να θυμάσαι ένα πράγμα: Αν θέλεις να έχεις όμορφα μαλλιά, δεν πρέπει να έχεις παράλογες απαιτήσεις.

Διάβασε ακόμα: Κάθε πότε πρέπει να κουρεύεσαι; Οι ειδικοί απαντούν…


Πηγή