Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Αν έχεις πιτυρίδα, αυτά τα σαμπουάν θα σε σώσουν…

Φέρνοντας στον νου την πιτυρίδα σκέφτεσαι αμέσως αυτές τις ενοχλητικές και μικροσκοπικές λευκές νιφάδες που βρίσκεις καθημερινά πάνω στους ώμους σου. Ξέρεις, όμως, στα αλήθεια τι είναι η πιτυρίδα; Με ιατρικούς όρους ονομάζεται απολεπιστική κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής και είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες. Πρόκειται για μια ελαφριά, ακίνδυνη απολέπιση στην επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής, που συνήθως οφείλεται στην ξηροδερμία και είναι πιο έντονη το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Όσο ανώδυνη και ακίνδυνη κι αν είναι, όμως, παραμένει ενοχλητική και σπαστική. Αν είσαι παθούσα, φαντάζομαι πως θα έχουν υπάρξει άπειρες φορές που ξύπνησες και βρήκες πιτυρίδα πάνω στην πιτζάμα σου ή που έβγαλες το σακάκι που φορούσες στο γραφείο και έπεσαν από παντού λευκές νιφάδες. Ε, δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Νιώθεις κάπως άβολα με όλο αυτό και είναι απόλυτα λογικό.

Πρέπει, λοιπόν, να δράσεις άμεσα για να αντιμετωπίσεις αυτήν την ενοχλητική κατάσταση. Σε πρώτη φάση, δε χρειάζεσαι ιατρική φροντίδα, αλλά ένα από τα 10 αντιπιτυριδικά σαμπουάν που θα βρεις στην παρακάτω gallery. Πρόσεξε, όμως! Δεν αγοράζεις ένα αντιπιτυριδικό σαμπουάν και ξέρεις ότι τελείωσες με την πιτυρίδα. Θα πρέπει να πειραματιστείς με τα σαμπουάν για να δεις ποιο είναι αυτό που ταιριάζει στο δικό σου πρόβλημα. Δεν είναι όλα τα αντιπιτυριδικά σαμπουάν αποτελεσματικά σε όλους.

Αν, ωστόσο, η πιτυρίδα επιμένει και δε λέει να φύγει, τότε ναι… Καλό είναι να απευθυνθείς στον δερματολόγο σου, ώστε να σου συστήσει τον σωστό τρόπο αντιμετώπισης και να σου δώσει τις κατάλληλες οδηγίες. Ας μην προτρέχουμε, όμως… Δες τα 10 σαμπουάν κατά της πιτυρίδας και διάλεξε για αρχή αυτό που θα βάλεις πρώτο στο ηλεκτρονικό καλάθι σου! Μετά από λίγες χρήσεις πιστεύουμε πως το πρόβλημά σου θα εξαλειφθεί!

Διάβασε ακόμα: Η facialist της Hailey Bieber αποκάλυψε το μυστικό για τέλεια επιδερμίδα


Πηγή