Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Αν δεν ξέρεις ποιο συστατικό να δοκιμάσεις για την εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων, επίλεξε την…

Μιας και το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε όλες σε καραντίνα, κοντεύουμε να εξαντλήσουμε όλες τις δραστηριότητες που κάνουμε για να γεμίζουμε τον χρόνο μας. Έχουμε πλύνει τα χέρια μας άπειρες φορές (και έτσι πρέπει), έχουμε δοκιμάσει δεκάδες χιλιάδες snacks και τις ικανότητές μας στη μαγειρική και έχουμε ασχοληθεί αρκετά με την ομορφιά. Γιατί, όμως, να μην ασχοληθούμε λίγο ακόμα με την beauty routine μας και συγκεκριμένα με τη ρετινόλη;

Αν είσαι αρχάρια και σκέφτεσαι εδώ και καιρό να εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου τη ρετινόλη, βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο. Μπορεί να έχεις ενδοιασμούς, μπορεί να νομίζεις ότι θα γίνεις κόκκινη, ότι θα ξεφλουδίσεις και πολλά ακόμη, που σίγουρα έχεις ακούσει δεξιά και αριστερά. Τώρα, όμως, που είσαι στο σπίτι έχεις όλο το χρόνο να μάθεις τι ακριβώς είναι η ρετινόλη, ή αλλιώς βιταμίνη Α, αλλά να βρεις και τα προϊόντα που θα σε ικανοποιήσουν.

Η ρετινόλη και τα ρετινοειδή (όλα τα παράγωγα της βιταμίνης Α) διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαχιστοποιούν την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Στην ουσία, η ρετινόλη δουλεύει επιταχύνοντας την κυτταρική κυκλοφορία μέσω χημικής απολέπισης ή με απλή απομάκρυνση των κυττάρων του δέρματος. Οι δερματολόγοι συμφωνούν ότι τα ρετινοειδή είναι δοκιμασμένα σε πραγματικές συνθήκες και από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά για την πρόληψη και θεραπεία των ρυτίδων.

Αν τώρα, λοιπόν, πήρες απόφαση να χρησιμοποιήσεις για πρώτη φορά ρετινόλη, καλό είναι να ξεκινήσεις με πιο ελαφριά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Στην παρακάτω gallery σού προτείνουμε μερικές ελαφριές κρέμες και serum με ρετινόλη μαζί με ένα μικρό μυστικό για σένα!

Διάβασε ακόμα: Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να χτενίζεις τα μαλλιά σου;


Πηγή