Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Αν τρως τα νύχια σου έχεις έναν ακόμα, ΠΟΛΥ σημαντικό λόγο για να σταματήσεις…

Το ότι τρώω τα νύχια μου (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) το έχω δηλώσει χωρίς φόβο και με πολύ πάθος εδώ και καιρό. Παράλληλα έχω εξηγήσει την εμμονή μου με τα μανικιούρ αλλά αυτό είναι άσχετο με το σημερινό θέμα. Είναι άσχετο γιατί το μανικιούρ δεν είναι πλέον ο μοναδικός λόγος για να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου…

Το τεράστιο θέμα του Κορονοϊού ασφαλώς δεν σου είναι άγνωστο και το πόσο σημαντικό είναι να πλένουμε και να απολυμαίνουμε τα χέρια μας το έχεις καταλάβει. Δεν είναι δύσκολο λοιπόν να καταλάβεις και γιατί πρέπει να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου ΤΩΡΑ! Τα νύχια μπορούν να μεταφέρουν στο στόμα σου δεκάδες μικρόβια και φυσικά το μικρόβιο του Κορονοϊού. Όχι, με το να πλένεις τα χέρια σου και να τα απολυμαίνεις δεν σημαίνει πως αποκτάς «το ελεύθερο» να βάζεις τα χέρια σου στο στόμα και να τρως τα νύχια σου.

Ακόμα χειρότερα, οι πληγές που δημιουργούνται από το δάγκωμα των νυχιών και το τράβηγμα-δάγκωμα των παρανυχίδων, μπορούν να μολυνθούν πολύ ευκολότερα. Γενικά, αν τρως τα νύχια σου βάζεις τον εαυτό σου και τους γύρω σου σε τεράστιο κίνδυνο γι’ αυτό, αν μέχρι τώρα δεν μπορούσες να σταματήσεις, ήρθε η ώρα να αναγκαστείς να το κάνεις.

Εγώ πως το κατάφερα; Αρχικά έκανα ένα καλό μανικιούρ και στη συνέχεια δεν σταμάτησα να θυμίζω στον εαυτό μου να μην βάλει το χέρι στο στόμα. Αυτό που δεν έχω καταφέρει να κάνω είναι να σταματήσω να τραβώ ασυναίσθητα τις παρανυχίδες μου αλλά το προσπαθώ και θέλω να προσπαθήσεις και εσύ!

Είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε τα μέτρα μας, να προσέχουμε εμάς και τους γύρω μας και να σταματήσουμε στην τελική μία κακή συνήθεια που μας βλάπτει με ή χωρίς Κορονοϊό. Και που ξέρεις, όταν πλέον περάσει όλο αυτό –γιατί θα περάσει εννοείται- μπορεί να έχουμε όλες επιτέλους όμορφα χέρια.

cover photo @addictedtonix

Διάβασε ακόμα: Δέκα σαπούνια που θα μετατρέψουν το πλύσιμο των χεριών από αγγαρεία σε απόλαυση

 


Πηγή