Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Η Angela Levin εξηγεί πώς είναι να δουλεύεις με γυναίκες όπως η Jennifer και η Nicole

H Angela Levin είναι μία από τις makeup artists που ακολουθώ εδώ και πολύ καιρό στο Instagram. Είναι βλέπεις τα μαγικά χέρια πίσω από το μακιγιάζ της απόλυτης Jennifer Aniston, της Nicole Kidman, της Michelle Williams, της Marion Cotillard…  Είναι η makeup artist που καταλήγει να έχει φιλική σχέση με τις σταρ και όχι απλά επαγγελματική και αυτό το θαυμάζω γιατί σημαίνει ότι είναι μία υπέροχη γυναίκα. Και είναι πράγματι μία υπέροχη γυναίκα γεμάτη αγάπη για το μακιγιάζ αλλά κυρίως για τις γυναίκες. Πώς το έμαθα; Το διάβασες στον τίτλο. Της έστειλα ένα μήνυμα που νόμιζα ότι δεν θα δει ποτέ και από τότε έχουμε ανταλλάξει δεκάδες. Όλα αυτά τα μηνύματα οδήγησαν σε μία συνέντευξη 2 ωρών. Ναι, μίλησα με τη makeup artist και φίλη της Jennifer Aniston και της Nicole Kidman χωρίς να πάθω πανικό.

Όχι, δεν είμαι σπουδαία προφανώς. Είναι εκείνη σπουδαία, φιλική, προσιτή, προσγειωμένη και καταλαβαίνεις αμέσως γιατί τη λατρεύουν όλοι στο Hollywood! Βλέπεις, η Angela δεν εκτοξεύτηκε στην κορυφή, ήταν σταδιακή η άνοδός της και αυτό της επέτρεψε να πατήσει πολύ καλά στα πόδια της και να διατηρήσει τις αξίες της. Δεν ξεκίνησε όμως σαν makeup artist των σταρ…

«Στην πραγματικότητα ξεκίνησα κάνοντας κάτι τελείως διαφορετικό. Μου άρεσαν πάρα πολύ τα ειδικά εφέ και στην αρχή αυτό έκανα. Έφτιαχνα ειδικά εφέ για ταινίες. Έφτανα στο πλατό με σκοπό να κάνω τους ανθρώπους να δείχνουν μεγαλύτεροι, να τους κάνω να δείχνουν κουρασμένοι, να τους κάνω να μοιάζουν καμένοι από κάποια φωτιά ή χτυπημένοι σε καυγά. Σιγά σιγά όμως, άρχισαν να μου ζητούν να μην κάνω μόνο αυτά τα ειδικά εφέ αλλά μου ζητούσαν να γίνω επικεφαλής της ομάδας για όλο το μακιγιάζ. Την πρώτη φορά μάλιστα με ρώτησαν αν ξέρω να κάνω κανονικό μακιγιάζ και απάντησα ότι ασφαλώς και ξέρω! Ποιος δεν ξέρει!» μου είπε και δεν μπορούσα να τη φανταστώ περιτριγυρισμένη από προσθετικές μύτες και να κάνει κάτι άλλο εκτός από τα υπέροχα μακιγιάζ που έχω συνηθίσει να βλέπω στα κόκκινα χαλιά.

angela levin apokleistiki sinentefksi2

«Κι όμως, αυτό ήταν το ξεκίνημά μου. Άρχισα σαν επικεφαλής του μακιγιάζ σε ταινίες και σταδιακά, οι ταινίες με τις οποίες ασχολιόμουν γίνονταν ολοένα και μεγαλύτερες και καθώς γινόταν αυτό, μεγαλύτεροι σταρ συμμετείχαν στις ταινίες και κάπως έτσι, γνώρισα τα κορίτσια με τα οποία συνεργάζομαι ακόμα και τώρα, 20 χρόνια μετά. Έγινε όλο πολύ φυσικά, άρχισαν να ζητούν τη συμμετοχή μου σε ταινίες ακόμα και αν δεν είχαν καθόλου ειδικά εφέ και εγώ άρχισα να το ευχαριστιέμαι περισσότερο. Αν μη τι άλλο, το γεγονός ότι γυρνούσα σπίτι μου με καθαρά ρούχα ήταν ένα bonus! Κάπως έτσι έγινε η αλλαγή για εμένα και πιστεύω ότι, σε αυτή τη ζωή, πρέπει να έχεις πίστη σε ό, τι πιστεύεις, στον Θεό, το σύμπαν, ό, τι θα σε οδηγήσει εκεί που πρέπει να είσαι.» μου είπε και έχει τόσο δίκιο. Αυτό που έκανε η Angela εξάλλου, ήταν να πιστέψει στον εαυτό της, να έχει πίστη γενικά και τα βήματά της την οδήγησαν στην κορυφή.

«Έγινε μία πολύ φυσική αλλαγή και πλέον, με ζητούν οι ηθοποιοί για το μακιγιάζ, με άλλα λόγια συμμετέχω σε ταινίες για να κάνω το μακιγιάζ συγκεκριμένων ηθοποιών. Κάναμε μία ταινία με την Jennifer Aniston, το Cake, και σε αυτή την ταινία συνεργάστηκα με μία συνάδελφο για να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στο υπερβολικό και το ελλιπές όσον αφορά τα σημάδια. Τα σημάδια σημαίνουν ότι κάτι απαίσιο σου έχει συμβεί και έτσι θέλεις να είναι μέρος της ιστορίας όχι η ίδια η ιστορία. Δεν θέλεις να κοιτάζεις την ηθοποιό και να βλέπεις μόνο σημάδια. Πρέπει να μπορείς να δεις την ηθοποιό. Πάντα σκέφτεσαι πως το απλό μακιγιάζ, πέρα από τα ειδικά εφέ, είναι ίσως περιοριστικό αλλά όταν αρχίσεις να ασχολείσαι υπάρχουν τόσα να κάνεις, είναι τόσο διασκεδαστικό και το λάτρεψα. Τα υπόλοιπα όπως λένε είναι ιστορία» και είναι πράγματι ιστορία μετά από 4 υποψηφιότητες για Βραβεία Emmy (με πιο πρόσφατη για το Big Little Lies) και αμέτρητα iconic looks σε κόκκινα χαλιά που άφησαν ιστορία.

angela levin apokleistiki sinentefksi3

Από που αντλεί την έμπνευσή της όμως; Ποια είναι η δημιουργική της διαδικασία αναρωτήθηκα και τη ρώτησα… «Θα σου πω ένα μυστικό, μερικές φορές μας εμπνέουν πράγματα που δεν περιμένουμε να μας εμπνεύσουν. Μερικές φορές νιώθω κάτι και αυτό το συναίσθημα με οδηγεί στην τοποθέτηση του μακιγιάζ, στην επιλογή των χρωμάτων. Άλλες φορές κοιτάζω το φόρεμα που θα φορέσουν τα κορίτσια μου και μία μικρή ιστορία δημιουργείται στο μυαλό μου. Φαντάζομαι ότι είναι πριγκίπισσα, ή σαγηνευτική κατάσκοπός. Άλλες φορές μπορεί να διαβάσω ένα άρθρο για κάποιον όπως η Coco Chanel για παράδειγμα ή για τη μόδα και θα με εμπνεύσει αυτό. Η έμπνευση μπορεί να έρθει από τόσες πλευρές. Τις προάλλες οδηγούσα και είδα έναν θάμνο σε κόκκινο-καφέ χρώμα και σκέφτηκα ότι πρέπει να βρω μία τέτοια σκιά. Άλλες φορές απλά δεν έχεις έμπνευση όμως. Ξέρεις ποιες είναι οι απαιτήσεις και που έχει να πάει ή να εμφανιστεί το πρόσωπο και απλά ακολουθείς τις προδιαγραφές» το μακιγιάζ σε αυτό το επίπεδο άλλωστε είναι εκτός από τέχνη και μία βιομηχανία.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Angela Levin (@angelalevinmakeup)

«Δεν χρειάζεσαι πάντα μία συγκεκριμένη έμπνευση. Κυρίως την περίοδο των βραβείων. Τα βραβεία είναι πολύ σημαντική υπόθεση για όλους! Είναι σημαντικό για τον σταρ αλλά και για εσένα φυσικά. Στα βραβεία λοιπόν η διαδικασία ξεκινά κάμποσες μέρες πριν. Ας πούμε ότι ένα από τα κορίτσια μου πάει στα Όσκαρ ή τα Emmy, θα συναντηθούμε, θα δούμε το φόρεμα, θα μιλήσουμε με τον κομμωτή, θα κοιτάξουμε τα κοσμήματα. Κοιτάζουμε όμως και τι θα κάνουν τη βραδιά εκείνη. Παρουσιάζουν κάποιο βραβείο; Είναι και υποψήφιες; Θα πάνε σε κάποιο πάρτι μετά; Υπάρχει μία ομάδα που μας δίνει οδηγίες. Είναι σχετικά οργανωμένο και έτσι πρέπει να είναι γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό και για εμάς όπως σου είπα. Τα τηλέφωνά μας παίρνουν φωτιά μετά τα βραβεία» μου είπε και που να ήξερε ότι μέσα στα τηλεφωνήματα που θα λαμβάνει στο εξής θα είναι και το δικό μου, Ελληνικό νούμερο.

Σε εκείνο το σημείο μου έδωσε το ελεύθερο να της τηλεφωνήσω όταν ξαναγίνουν κόκκινα χαλιά και διέκοψε τις ευχαριστίες μου για να μου πει ότι όλοι είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε κάποιοι καλύτεροι και κάποιοι όχι τόσο καλοί. Θέλει να δέχεται με αγάπη τους ανθρώπους στη ζωή της και με έκανε να το νιώσω πραγματικά. Κάπως έτσι αρχίσαμε να μιλάμε για τη σχέση της με όλες αυτές τις υπέροχες γυναίκες, τα girls της όπως λέει.

angela levin apokleistiki sinentefksi5

«Η σχέση με τα κορίτσια μου είναι πάρα πολύ σημαντική και η προσέγγισή μου στο μακιγιάζ πολύ διαφορετική επίσης. Αν μου ζητήσουν να αναλάβω μία σταρ που γνωρίζω σαν όνομα επειδή είναι διάσημη αλλά δεν έχω συνεργαστεί στο παρελθόν μαζί της, δεν είναι το ίδιο με το να κάνω το μακιγιάζ της Jennifer ή της Nicole. Έχουν δημιουργηθεί ισχυροί δεσμοί και μία σχέση εμπιστοσύνης». Tι κάνει λοιπόν όταν νέο πρόσωπο κάθεται στην καρέκλα της;

«Πιστεύω πολύ στην προετοιμασία. Makeup artist δεν είσαι μόνο την ώρα που θα ανοίξεις το βαλιτσάκι σου και μέχρι την ώρα που θα το κλείσεις. Αν μου ζητήσουν να κάνω μία νέα ηθοποιό για την οποία δεν ξέρουμε πολλά γιατί είναι τόσο νέα, ξεκινώ από το ίντερνετ. Βρίσκω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ για εκείνη, όχι για την προσωπική της ζωή. Φωτογραφίσεις που μπορεί να έχει κάνει, άλλες ταινίες. Προσπαθώ να δω πώς φωτογραφίζεται και ψάχνω paparazzi φωτογραφίες για να δω πώς είναι χωρίς μακιγιάζ. Με ενδιαφέρει η προσωπικότητά της γιατί το μακιγιάζ είναι προσωπικότητα» και έχει τόσο δίκιο. Δεν μπορείς άλλωστε να βάψεις κάποιον «κόντρα» στον χαρακτήρα του και να περιμένεις να είναι όμορφος ούτε και να νιώθει όμορφος.

angela levin apokleistiki sinentefksi38

«Πάρε την Jennifer για παράδειγμα, είναι τόσο χαλαρή και easy going, είναι σαν μία ηλιαχτίδα και αυτό βγαίνει και στο μακιγιάζ της. Δεν φορά βαρύ μακιγιάζ, τα δικά της look είναι πάντα πιο φυσικά, πιο χαλαρά. Πρέπει να ταιριάζεις λοιπόν το μακιγιάζ στον άνθρωπο. Μοιραία συμβαίνει και αυτό αλλά πρέπει να έχεις κάνει την έρευνά σου. Έτσι ξέρεις και τι πρέπει να έχεις μαζί σου, την παλέτα σου. Έχουμε ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ μέσα στα βαλιτσάκια μας οπότε τα περιορίζουμε και αυτό καταλαβαίνεις ότι βοηθά πολύ. Το σημαντικότερο είναι να γνωρίσεις τον άνθρωπο οπότε πάντα κάνω μία κουβέντα μαζί τους πριν από όλα γιατί είναι ηθοποιοί, δεν τους ξέρεις από τις ταινίες. Πρέπει λοιπόν να μάθω τη γυναίκα που κάθεται στην καρέκλα μου, τι θεωρεί όμορφο, πώς νιώθει όμορφη, τι της αρέσει και τι όχι. Προσπαθώ πάντα να τους δώσω την καλύτερη εκδοχή αυτού που θεωρούν όμορφο εκείνες». Λέγοντας όλα αυτά σκεφτόμουν ότι είναι λοιπόν απόλυτα φυσιολογικό το ότι αναπτύσσει δεσμούς φιλίας με τις σταρ.

angela levin apokleistiki sinentefksi58

Είναι η γυναίκα που τις βλέπει σαν απλές γυναίκες και δεν θέλει να τις κάνει να λάμπουν σαν σταρ αλλά να λάμπουν από μέσα προς τα έξω. Και πάνω που σκεφτόμουν ότι σε αυτές τις σχέσεις, το μακιγιάζ να περνά σε… δεύτερη μοίρα με επιβεβαίωσε: «Πλέον, όταν συναντώ ένα από τα κορίτσια μου το τελευταίο που συζητάμε είναι το μακιγιάζ. Ξέρω τι να κάνω, ξέρουν ότι θα τις κάνω όμορφες και τελειώνει εκεί. Μιλάμε για άλλα πράγματα». Πώς είναι όμως να έρχεσαι τόσο κοντά με τόσο σπουδαίες γυναίκες; Τι έχει μάθει η ίδια από τις σχέσεις της με αυτές;

«Αυτό που έχουν κοινό είναι ότι είναι υπέροχοι άνθρωποι, πολύ χαρισματικές σε αυτό που κάνουν αλλά και σε άλλους τομείς. Είναι καλές ηθοποιοί, καλές επιχειρηματίες. Μοιάζουν να έχουν αυτό το κάτι παραπάνω από τους άλλους αλλά είναι άνθρωποι, απλοί άνθρωποι. Έχουν φοβίες, έχουν πράγματα που τους αρέσουν πολύ, χαίρονται, λυπούνται όπως ακριβώς εμείς. Όπως άλλωστε και χιλιάδες υπέροχες γυναίκες που δεν εμφανίζονται στη μεγάλη οθόνη. Στα τόσα χρόνια που είμαι σε αυτή τη δουλειά έχω γνωρίσει μοναδικές γυναίκες μπροστά από τις κάμερες αλλά και πίσω από αυτές» η Angela με λίγα λόγια, έμαθε να αγαπά τις γυναίκες ακόμα περισσότερο και να βλέπει αυτό που είναι, όχι αυτό που δείχνουν. Έμαθε και την αξία του να είσαι διακριτικός όμως.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Angela Levin (@angelalevinmakeup)

«Πάνω από όλα η διακριτικότητα. Ότι συμβαίνει στην καρέκλα μου μένει στην καρέκλα μου. Δεν συζητώ για τα προσωπικά θέματά τους, είμαι πολύ προσεκτική και αυτό είναι που εκτιμούν και γι᾽αυτό έχουμε φιλικές σχέσεις πλέον» και μιας που μιλούσαμε τόσο για τη φιλία, τη ρώτησα αν έχει ένα αγαπημένο κορίτσι. Αν έχει αδυναμίες! «Όλες είναι αγαπημένες μου. Υπάρχουν εκείνες που βλέπω πολύ πιο συχνά και άλλες που βλέπω λιγότερο συχνά αλλά τις αγαπώ όλες. Ξέρεις, είναι άνθρωποι που, ακόμα και σε 30 χρόνια που καμία μας δεν θα θέλει να κάνει αυτό που κάνει θα είμαστε φίλες και θα έχουμε επαφή. Πάντα όμως είμαι ανοιχτή σε νέες γνωριμίες και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σπάνια θα πω ότι δεν θέλω να δουλέψω με κάποιον. Συγκεκριμένα, μόνο 2 φορές στα 30 χρόνια μου στον χώρο έχω πει ότι δεν θέλω να ξανασυνεργαστώ με κάποιο πρόσωπο» και ενώ απορούσα με ποιον δεν θα ήθελε να ξανασυνεργαστεί η γλυκιά Angela δεν ρώτησα. Διακριτικότητα πάνω από όλα. Είναι όλες «παιδιά» της λοιπόν και δεν μπορεί να διαλέξει…

«Πολύ συχνά με ρωτούν αν κάνω περισσότερα για κάποιες και λιγότερα για άλλες. Αυτό που κάνουμε όμως είναι τέχνη και η τέχνη πρέπει να έρχεται από ένα μέρος γεμάτο αγάπη. Η προσέγγιση πρέπει να είναι με αγάπη γιατί τότε συμβαίνει η τέχνη. Όταν η καρδιά σου είναι ανοιχτή και γεμάτη αγάπη. Υπάρχουν τόσα πολλά να αγαπήσεις σε έναν άνθρωπο και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις την καρδιά σου σε αυτόν και έτσι κινούμαι. Βλέπω την ομορφιά τους όχι τα ψεγάδια τους. Οπότε ναι, είναι όλες παιδιά μου». Μπορεί να μην έχει αγαπημένο girl και να έχει τεράστια αγάπη για όλες στην καρδιά της, έχει όμως άραγε αγαπημένο μακιγιάζ;

angela levin

«Αυτό που μπορεί να κάνει εμένα να νιώθω ωραία μπορεί να μην είναι το κατάλληλο για εσένα. Πιστεύω στα συναισθήματα που σου προκαλεί το μακιγιάζ, τα συναισθήματα που ανεβάζουν την αυτοπεποίθησή σου. Μπορεί αυτό να είναι το eyeliner ή το κόκκινο κραγιόν. Δεν υπάρχει λοιπόν ένα power makeup, υπάρχουν pοwer women! Πιστεύω άλλωστε στη διακριτική δύναμη του μακιγιάζ. Πρέπει να νιώθεις όμορφη, όχι άλλη, είναι διαφορετικό» είπε η Angela και αυτές τις φράσεις θα τις θυμάμαι για πάντα γιατί, εκτός από αληθινές, είναι και γεμάτες αγάπη! Όσο για το μακιγιάζ του εαυτού της…

«Όταν γυρίζω τα χέρια μου στον εαυτό μου είναι ΤΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ! Είμαι συνηθισμένη να κάνω το μακιγιάζ άλλων και ποτέ δεν έχω πραγματικό χρόνο να μακιγιαριστώ. Επίσης απλά κάνω τον εαυτό μου ευπαρουσίαστο και πάντα ήθελα να κάνω μία σειρά από βίντεο που δείχνω πώς να κάνεις το μακιγιάζ σου σε 10 λεπτά» μου είπε και σχεδόν της τσίριξα να το κάνει! Γέλασε και είπε ότι αν βρει τον χρόνο θα το προσπαθήσει. Έχει πολλά να πει επάνω στο θέμα άλλωστε.

angela levin apokleistiki sinentefksi57

«Ξέρεις, υπάρχει η πεποίθηση ότι χρειάζεσαι δεκάδες προϊόντα για να κάνεις ένα μακιγιάζ και άπειρο χρόνο. Χρειάζεσαι κάποια προϊόντα και λίγο χρόνο. Συχνά συναντώ γυναίκες που μου λένε συγνώμη, δεν είχα χρόνο να κάνω το μακιγιάζ μου και κοιτάζοντάς τις βλέπω ότι είναι κούκλες! Χρειάζεσαι maximum 5 προϊόντα και boom boom boom δημιουργείς τη ρουτίνα σου» αυτό όμως δεν ισχύει για όλες τις γυναίκες. Κάποιες θέλουν παραπάνω μακιγιάζ και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Τότε μου εξήγησε ότι:  «Το μακιγιάζ κάνει τις γυναίκες να νιώθουν όμορφες, θέλουμε αυτό το χρόνο με τον εαυτό μας είτε το πρωί είτε το βράδυ πριν τον ύπνο. Πρέπει να δείχνουμε στον εαυτό μας αγάπη. Εγώ αγαπώ το skincare» και ναι, ταυτίστηκα όπως αντιλαμβάνεσαι γιατί και εγώ λατρεύω το skincare, oπως θα έπρεπε όλες μας!

«Αγάπα τον εαυτό σου αρκετά ώστε να του αφιερώσεις χρόνο. Αγάπα το δέρμα σου, είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σου, είναι αυτό από το οποίο έχεις περισσότερο. Ζεις μέσα του. Μπορείς να το ομορφύνεις με το μακιγιάζ αλλά πρέπει να το φροντίσεις πρώτα με την περιποίηση. Λατρεύω την ενυδάτωση, την απολέπιση, τις μάσκες! Είναι αυτό το κάτι παραπάνω που κάνουμε για τον εαυτό μας και μας κάνει να νιώθουμε καλά, όχι μόνο να δείχνουμε όμορφες. Και μην ξεχνάς τα χέρια σου! Αυτά θα προδώσουν την ηλικία σου» με συμβούλευσε και αυτή τη στιγμή που πληκτρολογώ ετούτες τις λέξεις, έχω 3 κρέμες χεριών στο γραφείο μου. Τις ίδιες συμβουλές δίνει όμως και στα κορίτσια της πριν ένα μεγάλο event;

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Angela Levin (@angelalevinmakeup)

«Η διαδικασία πριν από ένα κόκκινο χαλί ξεκινά εβδομάδες πριν! Συζητάμε τι περιποιήσεις θα κάνουν, σε ποιον αισθητικό θα πάνε. Το δέρμα τους θα είναι πρωταγωνιστής οπότε θέλει ειδική φροντίδα. Το ένα πράγμα που τους λέω είναι να μην πίνουν αλκοόλ τουλάχιστον 3 μέρες πριν, ούτε ένα ποτήρι κρασί με το φαγητό. Επηρεάζει τρομερά την επιδερμίδα και κατά συνέπεια το μακιγιάζ! Αφού βγάλεις όλες τις φωτογραφίες πιες όσο θέλεις, αυτό τους λέω! Φυσικά υπάρχουν δράματα και απρόοπτα, μία περιποίηση που δεν πήγε καλά, έτσι είναι η ζωή. Αυτό που τους λέω επίσης λοιπόν είναι ότι σε αυτή τη ζωή, πολύ λίγα πράγματα μπορούμε πραγματικά να ελέγξουμε. Ας ελέγξουμε αυτά που μπορούμε και αν το λάθος γίνει έτσι κι αλλιώς,  ας πιστέψουμε πως όλα θα πάνε καλά στο τέλος» τα λάθη λοιπόν γίνονται και όλα στο τέλος φτιάχνουν αν έχεις θετική σκέψη και το σωστό attitude.

Φυσικά η συνέντευξή μας δεν τελείωσε με μία τόσο ποιητική φράση αν και θα μπορούσε. Όπως σου είπα, με την Αngela μιλούσαμε για 2 ώρες και κάπου εκεί αποφασίσαμε ότι θα ήταν τέλεια να τα πούμε και live. Όχι, δεν ετοιμάζω βαλίτσες για το Los Angeles αλλά ετοιμάζομαι για ένα φανταστικό live στο Instagram του queen! Ναι, η Angela Levin θα είναι μαζί μας για να μιλήσουμε για αγαπημένα προϊόντα, για τα κορίτσια της, για τα βαλιτσάκια τους, να θυμηθούμε αγαπημένα looks και να περάσουμε τέλεια. Stay tuned λοιπόν…

Διάβασε ακόμα: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Μιλήσαμε με τον Daniel Parker, hair & makeup designer της σειράς The Queen’s Gambit




Πηγή