Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! George Papanikolas: Μιλήσαμε για το χρώμα με τον colorist των αδελφών Kardashian

O George Papanikolas είναι ένα από τα πιο hot ονόματα στο Hollywood αυτή τη στιγμή. Τα «μαγικά» του χέρια βλέπεις, έχουν περιποιηθεί το χρώμα των μαλλιών της Madonna, της Hailey Bieber, της Jenna Dewan-Tatum και φυσικά των Kim και Khloe Kardashian. Η δουλειά του έχει εμφανιστεί στα εξώφυλλα τίτλων όπως η Ιταλική Vogue, το InStyle, το Glamour, το Allure, το Vanity Fair και, παρ᾽όλο που θα μπορούσα να συνεχίσω το name dropping, δεν θα το κάνω (η λίστα είναι τεράστια) γιατί δεν το έκανε ούτε ο ίδιος ο George στην συνέντευξή μας.

Η επικοινωνία μας έγινε μέσω email γιατί δεν βρίσκεται ποτέ σε ένα σημείο αρκετά ώστε να μπορέσουμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο ούτε και έχει τον χρόνο (ιδιαίτερα πριν τις γιορτές). Κατάφερε ωστόσο να απαντήσει σε σχεδόν 20 ερωτήσεις (ίσως το παράκανα) εκτός από μία: Αν μιλά Ελληνικά. Δεν απάντησε γιατί… δεν τον ρώτησα, η επικοινωνία μας ξεκίνησε και παρέμεινε στα Αγγλικά. Ο George ωστόσο έχει Ελληνική καταγωγή όπως προδίδει το όνομά του. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Los Angeles και δεν ξεκίνησε ως colorist…

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by George Papanikolas (@georgepapanikolas)

Γεννήθηκες και μεγάλωσες στο LA αλλά έχεις πολύ.. Ελληνικό όνομα! Επισκέπτεσαι συχνά την Ελλάδα;
Ναι, είμαι LA native αλλά η οικογένειά μου είναι Ελληνικής καταγωγής οπότε λατρεύω την Ελλάδα! Αγαπώ πολύ και τα ταξίδια και είναι ένας από τους αγαπημένους μου προορισμούς. Προσπαθώ να έρχομαι κάθε καλοκαίρι!

Πώς μπήκες στον χώρο της ομορφιάς;
Είναι η δεύτερη καριέρα μου… Είχα τελειώσει το business school του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια (μία από τις καλύτερες σχολές)  και δούλευα σε μία εταιρία για 5 χρόνια πριν αποφασίσω να γραφτώ σε σχολή ομορφιάς. Τότε έγινε αυτόματα σαφές ότι είχα ένα φυσικό ταλέντο αλλά ήμουν και πολύ τυχερός. Κατάφερα να κάνω την πρακτική μου στο πλευρό των πιο διάσημων celebrity hairstylists του κόσμο, πράγμα που μου έδωσε τις ικανότητες και τα εύσημα που χρειαζόμουν για να αποκτήσω γρήγορα το δικό μου πελατολόγιο. Επίσης, εκμεταλλεύτηκα από νωρίς την τεχνολογία και τις πλατφόρμες των social media καθώς και συνεργασίες με μεγάλες μάρκες όπως η Joico, η Matrix και L’Oreal και κάπως έτσι έχτισα το όνομά μου.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by George Papanikolas (@georgepapanikolas)

Ποια είναι η δημιουργική σου λογική; Πώς αποφασίζεις τι θα κάνεις στο κεφάλι του κάθε πελάτη σου;
Λατρεύω τα φυσικά, sunkissed μαλλιά και το να βρίσκω την πιο όμορφη εκδοχή για τον πελάτη μου. το να δουλεύεις στο Hollywood βέβαια με έφερε αντιμέτωπο με προκλήσεις. Για παράδειγμα, όταν πρέπει να περιποιηθείς μία ηθοποιό, πρέπει να δημιουργήσεις ένα look που να ταιριάζει στον χαρακτήρα τον οποίο υποδύεται και αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι πραγματικά κολακευτικό. Πρέπει λοιπόν να δημιουργήσεις το πιο κολακευτικό… μη κολακευτικό look για μία γυναίκα και αυτό είναι μεγάλη πρόκληση. Φυσικά πλέον υπάρχουν και υπέροχες περούκες.

Ποιο είναι το Papanikolas signature look;
Είμαι περισσότερο γνωστός για το φυσικό μπαλαγιάζ αλλά και τα ομπρέ που δημιουργώ. Ναι, αυτά πιστεύω είναι τα signature looks μου και αυτά που ζητούν περισσότερο άλλωστε.

Η επιτυχία σου είναι αδιαμφισβήτητη. Αντιμετώπισες προκλήσεις στον δρόμο για την κορυφή;
Πάντοτε αντιμετωπίζω τις προκλήσεις σαν τρόπους που σε βοηθούν να ωριμάσεις και να εξελιχθείς σαν καλλιτέχνης και γι᾽αυτό δεν φοβήθηκα ποτέ να πάρω ρίσκα. Η προσέγγισή μου είναι «δοκίμασέ το και αν το μισήσεις δεν χρειάζεται να το ξανακάνεις ποτέ».

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by George Papanikolas (@georgepapanikolas)

Πώς είναι να δουλεύεις με τόσο δυναμικές γυναίκες;
Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με πολύ δυναμικές γυναίκες συνεπώς δεν με τρόμαξαν ποτέ. Επίσης, επειδή μεγάλωσα επίσης στο LA, δεν με τρόμαζαν ούτε οι διάσημες και πάντοτε τους φερόμουν και τους φέρομαι ακόμα, όπως θα φερόμουν στον οποιοδήποτε άνθρωπο καθίσει στην καρέκλα μου. Θα έλεγα ότι το 50% της δουλειάς μου είναι να δημιουργώ δεσμούς με τους πελάτες μου και να κερδίζω την εμπιστοσύνη τους σαν φίλος, εκτός από το προφανές, δηλαδή το τέλειο χρώμα για αυτούς.

Έχεις αγαπημένες celebrity πελάτισσες;
Έχω συνεργαστεί με τόσες πολλές, από τις Κardashians, τη Fergie, τη Britney Spears, τη Madonna… μου είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω μία αγαπημένη. Κάθε μία ήταν ένα υπέροχο κεφάλαιο στην καριέρα μου οπότε όχι, δεν έχω αγαπημένες, τις αγαπώ όλες εξίσου!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by George Papanikolas (@georgepapanikolas)

Ποιοι είναι οι άνθρωποι τους οποίους θαυμάζεις περισσότερο στη βιομηχανία της ομορφιάς; Σε έχουν επηρεάσει;
Υπάρχουν τόσα πολλά, ταλαντούχα παιδιά εκεί έξω και τα social media τους έχουν δώσει το βήμα για να λάμψει πραγματικά το ταλέντο τους. Δεν χρειάζεσαι να είσαι διάσημος ή να εργάζεσαι στη Νέα Υόρκη ή το LA για να φανεί η ιδιοφυία σου πια και ναι, μαθαίνω συνεχώς και εξελίσσομαι. Όλα με εμπνέουν και θαυμάζω τις ταλαντούχες δουλειές.

Τι θα ήθελες να σταματήσουν οι γυναίκες να κάνουν στα μαλλιά τους;
Δραστικές αλλαγές! Είναι τόσο σκληρές και καταστροφικές για τα μαλλιά. Προσωπικά, θέλω να δουλεύω με το φυσικό χρώμα μίας γυναίκας και να προσθέτω κίνηση και διάσταση σε αυτό. Έτσι τα μαλλιά παραμένουν υγιή, λαμπερά και το αποτέλεσμα είναι εγγυημένα κολακευτικό.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by George Papanikolas (@georgepapanikolas)

Έχεις πει ποτέ όχι σε πελάτισσά σου;
Θέτω ρεαλιστικές προσδοκίες σε όλες μου τις πελάτισσες, τους εξηγώ τα πάντα που θα συμβούν στα μαλλιά τους έτσι ώστε να μπορούν να αποφασίσουν μόνες τους αν αξίζει τον κόπο αυτό που ζητάνε. Επίσης, ξέρω καλά πλέον τι γίνεται και τι απλά δεν γίνεται και δεν βάζω τον εαυτό μου σε θέση να προσεύχομαι από μέσα μου για το αποτέλεσμα. Δεν το αφήνω στην τύχη.

Οι Ελληνίδες έχουμε σχετικά… δύσκολα μαλλιά και ζητάμε συχνά χρώματα δύσκολα ή που δεν απλά δεν γίνονται. Το μας συμβουλεύεις;
Δεν πιστεύω ότι τα μαλλιά των Ελληνίδων είναι και τόσο δύσκολα αλλά καταλαβαίνω τι εννοείς, θέλετε να είστε ξανθές! Έχω τεράστιο κοινό στη μέση ανατολή και δουλεύω εκεί εδώ και 10 χρόνια. Πάρα πολλές πελάτισσές μου θέλουν να γίνουν ξανθές και το θέμα είναι να βρούμε το κατάλληλο ξανθό για την επιδερμίδα τους αλλά και σε σχέση με το φυσικό τους χρώμα. Το να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους είναι το πιο σημαντικό πράγμα από όλα μαζί με την τεχνική, κυρίως όταν δουλεύεις με σκούρα μαλλιά. Πρέπει λοιπόν να έχετε ρεαλιστικούς στόχους και οι κομμωτές που επιλέγετε να έχουν τα κατάλληλα skills για να σας δώσουν το blonde effect.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by George Papanikolas (@georgepapanikolas)

Ποιο είναι λοιπόν το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να ξέρουν όλες οι γυναίκες;
Οι πιο κολακευτικές αποχρώσεις είναι 4 τόνους πάνω ή κάτω από το φυσικό σας χρώμα. Οτιδήποτε πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο δεν δείχνει φυσικό και δεν κολακεύει τόσο.

Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το επόμενο μεγάλο trend;
Η πανδημία έχει ωθήσει τις γυναίκες σε πιο απλές επιλογές και πράγματα που δεν απαιτούν συχνή συντήρηση ή πολύ styling. Τα χρώματα με διάσταση είναι εκείνα που κολακεύουν, δεν απαιτούν συντήρηση και δείχνουν πιο φυσικά συνεπώς αυτό πιστεύω ότι θα κυριαρχήσει σαν τάση.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου προϊόντα;
Λατρεύω τις βαφές της Matrix και χρησιμοποιώ κυρίως τη σειρά χωρίς αμμωνία για τις πελάτισσές μου. Πλέον καταλαβαίνουν και οι ίδιες τη διαφορά, τη ζητούν μόνες τους.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by George Papanikolas (@georgepapanikolas)


Δουλεύεις επάνω σε κάποιο ενδιαφέρον project αυτό τον καιρό;
Η πανδημία πάτησε ένα pause στην California όπως καταλαβαίνεις και αυτό τον καιρό ασχολούμαι με τη συντήρηση των πελατισσών μου, κάνω όλα τα χαμένα ραντεβού! Δουλεύω όμως με τη Matrix και L’Oreal και ετοιμάζουμε εκπαιδευτικά prοjects για την επόμενη χρονιά.

Ποια είναι τα 3 μεγαλύτερα μαθήματα που πήρες στην πολυετή σου καριέρα;

  1. Μη σταματάς να μαθαίνεις και να εξελίσσεσαι.
  2. Μείνε προσγειωμένος και ταπεινός.
  3. Βάζε προκλήσεις στον εαυτό σου για να μη βαρεθείς ποτέ.

Τα τελευταία είναι συμβουλές και μαθήματα που δεν αφορούν τα μαλλιά αλλά μας αφορούν όλους. Αυτά που πρέπει να κρατήσουμε λοιπόν σύμφωνα με τον George είναι οι ρεαλιστικές απαιτήσεις, η προτεραιότητα στην υγεία των μαλλιών, το ανοιχτό μυαλό και η ηρεμία. Τώρα ξέρω τι σκέφτεσαι, πώς θα γίνει να κλείσεις ένα ραντεβού με τον George… είναι σχεδόν αδύνατο αλλά μόλις μας επιτραπεί και πάλι να ταξιδέψουμε, σίγουρα θα τον πετύχεις σε κάποιο από τα νησιά μας καθώς είμαστε ο νούμερο ένα προορισμός στη λίστα του!

Διάβασε ακόμα: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Η Angela Levin εξηγεί πώς είναι να δουλεύεις με γυναίκες όπως η Jennifer και η Nicole

 




Πηγή