Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Αποκλειστικό: Συνδεθήκαμε με Κάννες και μιλήσαμε με το νέο L’ Oréal Paris Spokesperson, Nidhi Sunil

Η Nidhi Sunil είναι ακτιβίστρια, ηθοποιός, μοντέλο, δικηγόρος και πλέον ανήκει στην οικογένεια των global spokespersons της L’ Oreal Paris. Αυτές στις ημέρες βρίσκεται στις Κάννες και βρήκε λίγο χρόνο μέσα στο πρόγραμμά της για να μιλήσει αποκλειστικά στο Queen.

Από το Invisible Girls Project που ασχολείται με τη φυλοκτονία στην Ινδία, ως τα βήματα της περιποίησής της, η εκθαμβωτική Nidhi μίλησε με πάθος και απέδειξε ότι οι γυναίκες πρέπει να αγαπάμε τις άλλες γυναίκες, να τις ενδυναμώνουμε, να τις επιβραβεύουμε και να τις αναγνωρίζουμε… Οι γυναίκες θα πρέπει να καταλαμβάνουμε περισσότερο χώρο στον κόσμο, να έχουμε πολύ πιο δυνατή φωνή και να αγαπάμε τους εαυτούς μας.

oap cannes2021 Portrait PascalLeSegretain NidhiSunil 1

Ξεκίνησες την καριέρα σου σαν δικηγόρος. Ήταν το modeling και η υποκριτική όνειρό σου;

Ξέρεις τι συμβαίνει στο Modeling, σε ανακαλύπτουν πάντα όταν είσαι ακόμα στο πανεπιστήμιο. Εμένα με ανακάλυψαν στην Ινδία, ενώ σπούδαζα νομικά και, αφού αποφοίτησα, ήταν πάντοτε μία επιλογή.

Ξεκίνησα ωστόσο να δουλεύω σαν δικηγόρος με εξειδίκευση στο περιβαλλοντικό δίκαιο. Το πρακτορείο μου ήταν εκείνο που με ώθησαν στο να δώσω μία κανονική ευκαιρία στο modeling και έτσι έγινε.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Nidhi Sunil (@nidhisunil)

«Δεν ήταν όνειρό μου. Θα μπορούσε να συμβεί ή όχι γιατί είναι μία αβέβαιη καριέρα για όλους. Αρχικά, ήθελα να αφιερώσω μόνο έναν χρόνο, αυτό ήταν όλο. Ένα χρόνο μετά τις σπουδές μου και μετά θα επέστρεφα στην δουλειά μου ως δικηγόρος.»

Έπαιξε μεγάλο ρόλο για εσένα η ομορφιά μεγαλώνοντας;

Ναι, μεγάλωσα στην νότιο Ινδία και έχουμε τις δικές μας, ιδιαίτερες beauty routines. Πράγματα που σε μαθαίνει η γιαγιά και η μητέρα σου. Συνεπώς ναι, η ομορφιά έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή μου μεγαλώνοντας, μόνο που δεν το είχα συνειδητοποιήσει.

«Ήταν απλά ο τρόπος ζωής μας, βάζαμε λάδι καρύδας στα μαλλιά και κοιμόμασταν, κάναμε λουτρό με αυτό, αυτή ήταν η ζωή μας. »

Τι σημαίνει για εσένα η ομορφιά;

Ειλικρινά, για εμένα, ομορφιά σημαίνει να νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου. Πιστεύω ότι κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, έχουμε τόσα πολλά μηνύματα και κινήματα τώρα: Body positivity, skin color positivity.

Από τότε που ξεκίνησα να εργάζομαι στην Βομβάη είχα να αντιμετωπίσω θέματα με το χρώμα της επιδερμίδας μου. Η ινδική αγορά είναι γεμάτη με λευκαντικά προϊόντα, τα μοντέλα με πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες έχουν περισσότερες δουλειές…

Είναι σημαντικό λοιπόν το μήνυμα ότι, οι Ινδοί πρέπει να νιώθουμε άνετα με το καστανό μας δέρμα, είναι πανέμορφο.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Nidhi Sunil (@nidhisunil)

Μου συμβαίνει και το εξής οξύμωρο, όποτε επισκέπτομαι την Ινδία, οι δικοί μου με παροτρύνουν να αποφεύγω τον ήλιο για να μην μαυρίσω και να μην κάνω φακίδες. Όταν επιστρέφω εδώ με ρωτούν πώς μαύρισα τόσο όμορφα και απαντώ «είναι απλά το δέρμα μου!».

Το μήνυμά μου λοιπόν ήταν πάντα, να νιώθεις άνετα σαν άνθρωπος και η διαφορετικότητα είναι υπαρκτό θέμα, οι άνθρωποι γεννιούνται με τα σώματα που έχουν και απλά πρέπει να νιώσουμε άνετα με όλο αυτό.

Θεωρείς ότι, οι γυναίκες σήμερα, έχουν υγιή σχέση με την ομορφιά;

Όχι αλλά πιστεύω ότι πλησιάζουμε σε αυτό. Δεν κατηγορώ όμως και τις ίδιες τις γυναίκες για την σχέση που έχουν με την ομορφιά.

Έχει να κάνει με την κοινωνία και τη δομή της, με τον τρόπο που μεγαλώσαμε. Μας έλεγαν ότι δεν είμαστε εμφανίσιμες αν έχουμε κυτταρίτιδα ή αν διαφέρουμε.

«Χαίρομαι που βλέπω τις γυναίκες να αντιτίθενται σε αυτή τη ρητορική και να διεκδικούν τα σώματά τους και τη σχέση τους με το σώμα τους. »

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Nidhi Sunil (@nidhisunil)

Είναι υπέροχο να το βλέπεις. Κυρίως στη Νέα Υόρκη, ζω στη Νέα Υόρκη στο Μπρούκλιν και είναι υπέροχο να βλέπεις την αλλαγή και να γίνεσαι μέρος της αλλαγής. Νιώθω σα να ζω περίπου στη δεκαετία του 70!

Είμαστε ακόμα στη διαδικασία του να καταρρίπτουμε στεγανά στα στάνταρ της ομορφιάς. Τι σημαίνει για εσένα το ότι είσαι πλέον μέλος της οικογένειας της L’ Oreal Paris;

Είναι τεράστια τιμή το να είμαι μέλος της οικογένειας της L’ Oreal Paris. Μεγάλωσα παρακολουθώντας το πρώτο τους spokesperson από την Ινδία, την Aishwarya Rai, ήμουν ακόμη στο σχολείο όταν την έβλεπα στην μεγάλη οθόνη και ήταν τεράστια στιγμή για εμάς σαν κοινωνία γιατί ήταν η πρώτη Ινδή που είχε αποκτήσει βήμα σε μία διεθνή πλατφόρμα.

BEAUTY PORTRAIT 1 NIDHI

«Δεν πίστευα ότι ούτε σε 100 χρόνια θα γινόμουν μία ambassador από την Ινδία γιατί, και πάλι, ήμουν ένα κορίτσι με σκούρα επιδερμίδα από τη Νότια Ινδία. »

Δεν έβλεπα τον εαυτό μου να εκπροσωπείται από κάποιον στην Ινδία. Τη δική μου εκδοχή της ομορφιάς τουλάχιστον. Η mainstream ομορφιά στην Ινδία είναι το ανοιχτόχρωμο δέρμα και τα πράσινα μάτια!

Οπότε είναι τεράστια η τιμή που μου έκανε η L’ Oreal Paris και είναι επίσης σημαντικό το ότι καταλαβαίνουν πως τα πράγματα αλλάζουν σε σχέση με το τι θέλουν να βλέπουν οι γυναίκες. Είναι τέλειο να είσαι το πρόσωπο αυτής της αλλαγής.

loreal interview

Το βραβείο της L’ Oreal Lights on Women Αward στοχεύει στην ενδυνάμωση, την επιβράβευση και την αναγνώριση των γυναικών στον κινηματογράφο. Τι πιστεύεις για αυτό;

Πάντα πίστευα ότι οι γυναίκες πρέπει να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο σε κάθε τομέα. Δεν καταλαβαίνω γιατί απολογούμαστε, ειλικρινά. Θέλω να δω περισσότερες γυναίκες σκηνοθέτες.

Ακόμα και σαν μοντέλο, θέλω να με δω μέσα από τον φακό μίας γυναίκας φωτογράφου. 9 στις 10 φορές δουλεύω με άνδρες φωτογράφους για τα απάντα. Με αυτό το βραβείο λοιπόν, το να αναζητάς ταλέντα στην σκηνοθεσία είναι υπέροχο γιατί οι γυναίκες είναι τέλειοι αφηγητές, μεγαλώνουμε με τις μητέρες μας να μας λένε ιστορίες.

loreal nidhi sunil ambassador

Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να αρχίσει να φαίνεται στην επαγγελματική αρένα, δεν καταλαβαίνω γιατί μόνο οι άνδρες λένε ιστορίες… ή φωτογραφίζουν!

Είσαι ακτιβίστρια, θα μας πεις περισσότερα για τα projects σου;

Συνεργάζομαι με έναν οργανισμό, είμαι στο διοικητικό συμβούλιο, που λέγεται Invisible Girl Project και αυτό τον καιρό ασχολούμαστε με το θέμα του covid στην Ινδία.  Αλλά ασχολούμαστε και με την γυναικεία φυλοκτονία και τη βρεφοκτονία θηλυκών.

«Είναι παράνομο στη χώρα μου να μάθεις το φύλο του μωρού σου όσο είσαι έγκυος.»

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Invisible Girl Project (@invisiblegirlproject)

Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να οδηγήσει σε έκτρωση αυτή η πληροφορία. Δεν ήξερα, μέχρι να μετακομίσω στην Αμερική ότι κάνουν baby showers για να γιορτάσουν το φύλο του μωρού. Ήταν έκπληξη για εμένα.

Η μητέρα μου είναι παιδίατρος και έτσι μεγάλωσα ξέροντας ότι, είναι παράνομο το να μάθεις το φύλο του μωρού μέχρι να γεννηθεί. Σώζουμε λοιπόν κορίτσια που πιθανόν να θανατωθούν στη Νότιο Ινδία.

Τους παρέχουμε στέγη, τις στέλνουμε στο σχολείο και τους παρέχουμε επαγγελματική κατάρτιση. Υπάρχουν κορίτσια 6 ή 7 χρονών που έχουν εγκαταλειφθεί από τις οικογένειές τους.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Invisible Girl Project (@invisiblegirlproject)

Το πρόβλημα που επικρατεί στην Ινδία είναι ότι, κάνουν πολλά παιδιά, προτιμούν τα αγόρια και έτσι, είτε εγκαταλείπουν τα κορίτσια είτε τα σκοτώνουν. Το πληθυσμιακό κενό ανάμεσα στις γυναίκες και τους άνδρες είναι 65 εκατομμύρια και προκύπτουν προβλήματα γιατί πρέπει να φύγουν από την πόλη τους για να βρουν γυναίκες.

Οικονομικά επίσης, παραδοσιακά, τα κορίτσια δεν επιτρέπεται να εργάζονται, είναι ανέντιμο για μία γυναίκα. Έπειτα, τις παντρεύουν πολύ μικρές, αμέσως μόλις μπουν στην εφηβεία, αν δεν βιαστούν πριν από αυτό.

Η οικογένεια του κοριτσιού επωμίζεται τα κόστη του γάμου, της προίκας και πολλά ακόμη. Παρ’ όλο που είναι παράνομο να ζητά κάποιος προίκα. Είναι σα να παίρνεις ένα σπουδαστικό δάνειο στην Αμερική, σε οδηγεί σε οικονομική καταστροφή.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Nidhi Sunil (@nidhisunil)

Τι σου δίνει κίνητρο; Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να διαδώσεις;

Είναι τόσα πολλά τα μηνύματα! Πρώτα από όλα το ότι οι γυναίκες πρέπει να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο και να μην απολογούνται.

Επίσης αυτό που κάνω για τα κορίτσια, έχουμε περίπου 600 κορίτσια στο Invisible Girl Project και θέλουν να γίνουν σκηνοθέτες και φωτογράφοι και κινηματογραφιστές και δικηγόροι και ηθοποιοί και όλα αυτά οπότε, θέλω να ενθαρρύνω την κάθε γυναίκα να ονειρεύεται. Να έχει μεγαλύτερο όραμα για τον εαυτό της.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Nidhi Sunil (@nidhisunil)

«Για πολύ καιρό μας έλεγαν να σκεφτόμαστε μικρότερα πράγματα, να βλέπουμε τον εαυτό μας μέσα σε ένα μικρότερο κουτί αλλά αυτό αλλάζει. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να διαδώσω.»

Ποια είναι η καθημερινή σου ρουτίνα ομορφιάς, μίλησέ μας για την ημέρα στη ζωή της Nidhi.

Ειλικρινά πίνω πολύ νερό, αμέσως μόλις ξυπνήσω, πίνω πάρα πολύ νερό, κυρίως όταν ταξιδεύω. Βοηθά πραγματικά πολύ, ακούγεται κλισέ για ένα μοντέλο να λέει «πιείτε πολύ νερό» αλλά κάνει τεράστια διαφορά.

Δεν πίνω αλκοόλ. Χρησιμοποιώ όλα τα serum της L’ Oreal. Χρησιμοποιώ πολύ το υαλουρονικό οξύ, λατρεύω τη ρετινόλη, χρησιμοποιώ το γλυκολικό οξύ όταν δεν θέλω ρετινόλη ή γαλακτικό οξύ. Αυτή είναι συνήθως η βραδινή μου ρουτίνα.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Nidhi Sunil (@nidhisunil)

Ο ορός με υαλουρονικό είναι το πρώτο πράγμα που βάζω αμέσως μόλις πλύνω το πρόσωπό μου. Έχω πολύ χοντρά, σγουρά, Ινδικά μαλλιά που φριζάρουν και χρησιμοποιώ τον ορό του Elvive χρόνια γιατί ήταν το μόνο προϊόν διαθέσιμο στην Ινδική αγορά. Πριν μάθουμε για τους ορούς έβαζα λάδι καρύδας στα μαλλιά μου…

Αυτό είναι όλο, ενυδάτωση, αντηλιακή προστασία και μάσκαρα! Αυτό είναι το μοναδικό προϊόν μακιγιάζ που χρησιμοποιώ όταν δεν εργάζομαι, η Lash Paradise Mascara.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by L’Oréal Paris Official (@lorealparis)

«H Volume Million Lashes ήταν η πρώτη μάσκαρα που ήρθε στην Ινδία. Θυμάμαι τα διαφήμιση, το 2007 νομίζω, με την Aishwarya Rai να βαίνει από ένα ασανσέρ με πολύ μακριές βλεφαρίδες.»

Ποια είναι τα αγαπημένα σου προϊόντα και ποιο προϊόν είναι πάντα στην τσάντα σου;

Ενυδάτωση, ο ενυδατικός ορός ουσιαστικά. Κραγιόν, τα νέα Color lipsticks και κραγιόν σε nude απόχρωση. Έχω 6 από τα nude της σειράς.

«Λατρεύω τα κραγιόν της L’Oreal Paris γιατί συνήθως υπάρχουν 60 αποχρώσεις και έχω μαζί μου 3 ή 4 και τις αναμειγνύω.»

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by L’Oréal Paris Official (@lorealparis)

Η Revitalift Filler Cream μου αρέσει πολύ γιατί, όταν ταξιδεύω, νιώθω ότι χρειάζομαι επιπλέον ενυδάτωση γι’ αυτό την έχω στην τσάντα μου. Κυρίως σε πτήσεις και όπως τώρα, που πηγαίνω από τη μία υποχρέωση στην άλλη.

Αν έπρεπε να μας δώσεις μόνο μία συμβουλή ομορφιάς ή γενική, ποια θα ήταν αυτή;

Προσπαθώ να σκεφτώ τι να πω. Να πω «πίνε πολύ νερό» ή να πω «Πες στον εαυτό σου ότι είσαι το πιο υπέροχο, τέλειο άτομο όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη» πιστεύω ότι βοηθάει. Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο…

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Nidhi Sunil (@nidhisunil)

«Πιστεύω ότι πρέπει να είσαι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής σου γιατί κανείς άλλος δεν θα το κάνει για εσένα.»

Πρέπει να μιλάς στον εαυτό σου όπως θα ήθελες να σου μιλούν οι άλλοι. Θεωρώ ότι αυτό αλλάζει τα πάντα, ακόμα και τον τρόπο που φαίνεσαι, αλλάζει τον τρόπο που φέρεις τον εαυτό σου όταν βγαίνεις από το σπίτι. Αυτή θα ήταν η συμβουλή μου λοιπόν.




Πηγή