Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αυτά τα δύο λάθη κάνεις στο μακιγιάζ και δείχνει κουρασμένη η επιδερμίδα σου

Το σενάριο έχει ως εξής: Σε λίγη ώρα έχεις Zoom call, οπότε φοράς ένα όμορφο πουλόβερ, φτιάχνεις λίγο τα μαλλιά σου και βάφεσαι για να φαίνεσαι φρέσκια μέσα από την κάμερα του υπολογιστή σου. Και την ώρα που η βιντεοκλήση με τους συναδέλφους σου βρίσκεται σε εξέλιξη… ακούς από ορισμένους τα εξής λόγια: «φαίνεσαι κουρασμένη. Όλα καλά;».

Σίγουρα δεν το περίμενες μιας και έβαλες όλα εκείνα τα προϊόντα μακιγιάζ που -κατά την άποψή σου- θα έδειχναν ξεκούραστη την επιδερμίδα σου και εσένα σαν να έχεις κοιμηθεί καλά ένα γεμάτο οκτάωρο. Αναρωτήθηκες, όμως, πως φταίει το μακιγιάζ που έχεις κάνει και έλαβες αυτά τα όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια; Ναι, κι όμως! Δύο βασικά λάθη στο make up σου μπορεί να έχουν τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Αυτά τα δύο «φάουλ» στο μακιγιάζ αποκάλυψε πρόσφατα η beauty ambassador της Chanel και make up artist, Kay Montano, σε συνέντευξή της. Μιλώντας στο redonline.co.uk, η Kay είπε πως πολλές γυναίκες θεωρούν ότι το μπόλικο bronzer θα προσφέρει μια αίσθηση «ζεστασιάς» και φρέσκιας εικόνας στην επιδερμίδα. Δυστυχώς, όμως, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Σαν δεύτερο λάθος στο μακιγιάζ, επισήμανε τη χρήση matte υφών στα μάγουλα. Οι ματ υφές σε ρουζ δείχνουν ακόμα πιο κουρασμένη την επιδερμίδα του προσώπου μας.

«Το αποτέλεσμα θα δείχνει πιο φυσικό και φρέσκο, αν μια γυναίκα προσθέσει λάμψεις στο πρόσωπό της με ένα highlighter. Οπότε, βάζουμε λίγο προϊόν στα δάχτυλά μας, ταμποναριστά το απλώνουμε στα μάγουλα και that’s it!», εξηγεί η Kay Montano. Η make up artist είναι επίσης fan του ρουζ για να φανεί μια επιδερμίδα ξεκούραστη. Όχι, όμως, οποιουδήποτε ρουζ. Το σωστό ρουζ είναι σε ροζ απόχρωση -όχι ματ, αλλά κρεμώδες- και δίνει την αίσθηση της υγείας και της ζωντάνιας. «Είναι ένα τόσο απλό βήμα στη ρουτίνα του μακιγιάζ, αλλά ταυτόχρονα ζωτικής σημασίας. Προσθέτει φρεσκάδα στο πρόσωπο σε χρόνο dt», λέει η make up artist.

highlighter make up

Photo credit: @toofaced

Ευτυχώς- για εμάς- η Kay Montano δεν αρκέστηκε μόνο στην αναφορά των λαθών στο make up και στη διόρθωσή τους. Έδωσε κι άλλα tips για λαμπερό και ξεκούραστο βλέμμα. Για παράδειγμα, εξήγησε τη διαφορά ανάμεσα στο να φορέσεις το πρωί, που μόλις έχεις ξυπνήσει, eyeliner ή σκιά. «Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Μια παχιά γραμμή eyeliner κάτω από τα μάτια θα κάνει το βλέμμα να δείξει κουρασμένο, ενώ μια απαλή σκιά θα ‘’ανοίξει’’ το μάτι στη στιγμή. Επίσης, ένα καλό χτένισμα με ανοδική φορά στα φρύδια και η χρήση ψαλιδιού βλεφαρίδων πριν την εφαρμογή μάσκαρα είναι σημαντικά tips για να έχουμε μια φρέσκια όψη στην εικόνα του προσώπου μας», ολοκληρώνει η Kay Montano.

Αν, λοιπόν, σε λίγη ώρα από τώρα ετοιμάζεσαι να παρευρεθείς σε άλλο ένα meeting call με τους συναδέλφους σου, πρόσεξε πολύ καλά πώς θα βαφτείς! Αν μη τι άλλο, σαν γυναίκα που είσαι, θέλεις κι εσύ να λαμβάνεις πού και πού κολακευτικά σχόλια. Με τα tips της Kay Montano θα το καταφέρεις, ακόμα… και σήμερα!

Διάβασε ακόμα: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Συνέντευξη με τον hairstylist των διάσημων κυριών του Hollywood, Πάνο Παπανδριανό


Πηγή