Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αυτό είναι το απόλυτο skincare συστατικό για βαθιά ενυδάτωση τον χειμώνα

Ο χειμώνας έχει έρθει για τα καλά τις τελευταίες μέρες με τη θερμοκρασία να κινείται γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου καθημερινά και τον κρύο αέρα να «χτυπά» το πρόσωπό μας κάθε φορά που βγαίνουμε από το σπίτι. Και μπορεί να χαιρόμαστε που επιτέλους ήρθε ο χειμώνας και έφυγαν οι ζέστες (ναι, εγώ πετάω από τη χαρά μου), όμως αυτή η καιρική αλλαγή είναι ικανή να βλάψει την επιδερμίδα μας, να την ταλαιπωρήσει, να την ξεράνει και να την κάνει τραχιά και άγρια. Χρειάζεται, λοιπόν, να την προστατεύσουμε και κυρίως να την ενυδατώσουμε.

Όχι, δε θα σου μιλήσουμε ακόμα μια φορά για το απόλυτο ενυδατικό συστατικό που ξέρεις μέχρι σήμερα, δηλαδή το υαλουρονικό οξύ. Εκεί έξω υπάρχουν κι άλλες επιλογές που μπορείς να δοκιμάζεις για να «κλειδώνεις» την υγρασία στο δέρμα σου. Ειδικά, μάλιστα, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις και την ξηρότητα της ατμόσφαιρας. Μία από αυτές τις επιλογές, λοιπόν, είναι η… γλυκερίνη.

Τι είναι, όμως, η γλυκερίνη; Πρόκειται για ένα άχρωμο και άοσμο υγρό, που προκύπτει τόσο από τα φυτά όσο και από τα ζώα. Η γλυκερίνη που χρησιμοποιείται στα skincare προϊόντα, όμως, προέρχεται αποκλειστικά από τα φυτά ή από συνθετικό. Είναι ένα υγραντικό συστατικό, που σημαίνει ότι βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα και τραβά το νερό από τα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας προς το πιο επιφανειακό της στρώμα. Κάνει, όμως, και κάτι επιπλέον, το οποίο είναι άκρως εντυπωσιακό. Αντλεί υγρασία από τον αέρα για να παρέχει περαιτέρω ενυδάτωση στο δέρμα. Απίστευτο;

Όπως πολύ καλά καταλαβαίνεις, μιλάμε για ένα άκρως ενυδατικό συστατικό. Μάλιστα, η δράση της γλυκερίνης -από τη στιγμή που θα την απλώσεις στο δέρμα σου- διαρκεί για πάρα πολλές ώρες. Και για αυτό υπάρχει εξήγηση. Στην ουσία, η γλυκερίνη έχει την ικανότητα να ενισχύει τη δράση της ακουαπορίνης στο δέρμα, ενός συνόλου πρωτεϊνών που βοηθούν στη διατήρηση της ροής των βασικών ενυδατικών ουσιών (όπως το νερό) στα εξωτερικά στρώματα του δέρματος. Η τακτική ροή είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος, ειδικά τον χειμώνα. Το αποτέλεσμα; Ενυδατώνονται ακόμα και οι ιστοί της επιδερμίδας.

glykerini enydatwsi

Α! Να μην ξεχάσουμε να σου πούμε το πιο σημαντικό από όλα και το πιο… ευχάριστο. Η γλυκερίνη είναι ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος. Είναι φοβερά ανεκτική σε κάθε επιδερμίδα, ασφαλής και βρίσκεται σε πολλά ενυδατικά προϊόντα, ειδικά σε αυτά που απευθύνονται σε ευαίσθητα δέρματα ή σε αυτά που απευθύνονται σε όσους αντιμετωπίζουν έκζεμα ή ροδόχρου ακμή. Κατά συνέπεια, είναι ένα από τα ασφαλέστερα skincare συστατικά για κάθε μία από εμάς. Τι λες; Θα τη δοκιμάσεις;

Διάβασε ακόμα: Βίκυ Καγιά: Όλες οι λεπτομέρειες για το χθεσινό beauty look της στο GNTM3


Πηγή