Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Αυτό το κάπως περίεργο skincare συστατικό χαρίζει ενυδάτωση μέχρι και 48 ώρες

Η μάσκα ενάντια στον κορονοϊό έχει γίνει πλέον απαραίτητο αξεσουάρ της καθημερινότητάς μας. Μπορεί να φύγουμε από το σπίτι μας χωρίς καν να πάρουμε τα κλειδιά μας, αλλά τη μάσκα μας πάντα θα την έχουμε σε κάποια τσέπη η τσάντα. Έτσι δεν είναι;

Και μπορεί αυτό το ανεπιθύμητο αξεσουάρ να μας προστατεύει από τον Covid-19, μας κάνει πιο επιρρεπείς όμως σε δερματικά ζητήματα. Πρώτο και βασικότερο πρόβλημα που όλες λίγο-πολύ έχουμε αντιμετωπίσει στον έναν χρόνο πανδημίας είναι η maskne. Η ακμή, δηλαδή, μαζί με την ξηρότητα που προκύπτουν από την τριβή της μάσκας στο πρόσωπό μας και την ανάπτυξη βακτηρίων μέσα σε αυτό το περιβάλλον.

Τι κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε; Καθαρίζουμε πολύ καλά και ενυδατώνουμε την περιοχή. Όμως… πολλές φορές και αυτό δεν είναι αρκετό. Ακόμα και η κρέμα που χρησιμοποιούμε μπορεί να μην ενυδατώνει για πολλές ώρες το δέρμα μας και βρισκόμαστε πάλι στα ίδια. Υπάρχει, ωστόσο, κάτι που μπορεί να μας σώσει κυριολεκτικά και είναι το γάλα γαϊδούρας. Σίγουρα το έχεις ξανακούσει. Όλο και κάπου θα έχεις διαβάσει ότι με γάλα γαϊδούρας έκανε μπάνιο η Κλεοπάτρα. Ε, κάτι ήξερε!

Το γάλα γαϊδούρας προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα, ενώ παράλληλα δρα αποτελεσματικά μειώνοντας τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Είναι, εν ολίγοις, το hero συστατικό που πρέπει να έχεις στη skincare συλλογή σου για να δείχνεις πάντα λαμπερή και όμορφη. Τι είναι, όμως, αυτό που καθιστά εξαιρετικό για την επιδερμίδα το γάλα γαϊδούρας και πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να δεις τα μέγιστα οφέλη στην επιδερμίδα σου; Όλες τις απαντήσεις θα πάρεις στην παρακάτω gallery.

Διάβασε ακόμα: 10 λουλουδάτα αφρόλουτρα για να… φέρεις την άνοιξη στο μπάνιο σου


Πηγή