Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Αυτό το λάθος κάνεις όταν καλύπτεις τα σημάδια στο πρόσωπό σου με concealer

Το μακιγιάζ είναι εθισμός για πολλές γυναίκες. Είναι ο τρόπος να βγάλουν τον πιο όμορφο και περιποιημένο εαυτό τους προς τα έξω, να νιώσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να αισθανθούν θελκτικές στο αντίθετο φύλο. Για άλλες, βέβαια, είναι μια υποχρέωση λόγω δουλειάς, που δε θα ήθελαν να έχουν. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και κορίτσια που αγαπούν τα no make up looks και τις σεβόμαστε απόλυτα.

Στο θέμα μας, όμως… Μπορεί ως τώρα να έχεις βρει τα make up looks που σου ταιριάζουν, τα χρώματα σκιών και κραγιόν που σε κολακεύουν και τη σωστή απόχρωση foundation που «συμφωνεί» με το δέρμα σου, αλλά στο τέλος κάτι να μη σου αρέσει στην όψη που αντικρίζεις στον καθρέφτη του μπάνιου σου. Να βλέπεις, βρε παιδί μου, μια ατέλεια, μια δυσχρωμία, κάτι που δε σου δίνει την εντύπωση ενός ολοκληρωμένου και σωστού μακιγιάζ.

Και την απορία- ευτυχώς- έρχεται να σου λύσει ένας από τους διασημότερους make up artists αυτού του πλανήτη. Ο Hung Vanngo, ο οποίος έχει συνεργαστεί με μεγάλα περιοδικά μόδας, όπως InStyle, Glamour, Harper’s Bazaar, Allure και Elle, αποκάλυψε πρόσφατα το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όλες οι γυναίκες στο μακιγιάζ και τους φαίνεται κάπως… ανομοιόμορφο.

Το λάθος, λοιπόν, αφορά την κάλυψη των σημαδιών ή σπυριών που έχουμε στο πρόσωπό μας. Οι περισσότερες γυναίκες κάνουμε το εξής: Καλύπτουμε τα σημάδια με το ίδιο concealer που χρησιμοποιούμε για τους μαύρους κύκλους και το οποίο είναι ελαφρώς πιο ανοιχτόχρωμο από το make up. Και αυτό είναι λάθος, γιατί έτσι το σπυράκι ή σημάδι γίνεται ακόμα πιο ορατό.

kalipsi simadiwn me concealer

Ο σωστός τρόπος να καλύπτουμε οποιοδήποτε σημάδι είναι να χρησιμοποιούμε concealer ακριβώς στην ίδια απόχρωση με το foundation. Ούτε πιο ανοιχτόχρωμο, ούτε πιο σκουρόχρωμο. Αν, λοιπόν, ως τώρα είχες μόνο ένα concealer στο νεσεσέρ σου, ήρθε η στιγμή να προσθέσεις ένα ακόμη στη συλλογή σου… Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να έχεις τα τέλεια make up looks από εδώ και στο εξής.

Διάβασε ακόμα: 5 hair trends που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτόν τον χειμώνα


Πηγή