Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αφυδατωμένα και σκασμένα χείλη; 6 συνταγές που δεν θα σου κοστίσουν ούτε 1 ευρώ!

Τα σκασμένα και αφυδατωμένα χείλη είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε το χειμώνα στη beauty ρουτίνα μας κι αυτό οφείλεται τόσο στην εναλλαγή της θερμοκρασίας, όσο και στην ευαίσθητη επιδερμίδα των χειλιών μας, η οποία επηρεάζεται άμεσα από πολλούς εξωτερικούς παράγοντες.

Όπως λέμε όμως πάντα η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, ακόμη και αν αναφερόμαστε σε σκασμένα χείλη. Γι’ αυτό κι εμείς σου έχουμε 6 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να τα περιποιηθείς και να τα φροντίσεις, οι οποίες δεν θα σου κοστίσουν ούτε ένα ευρώ.

#1. Φακελάκι με τσάι
Ναι, ναι, καλά διάβασες. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το φακελάκι από το απογευματινό σου τσάι. Τοποθέτησε το χρησιμοποιημένο, νωπό φακελάκι πάνω στα χείλη σου και πίεσε ελαφρώς σε όλη την επιφάνειά τους για τουλάχιστον 5 λεπτά. Στη συνέχεια αφαίρεσε το, χωρίς να τα ξεπλύνεις.

#2. Ζάχαρη
Φτιάξε το δικό σου scrub χειλιών με ζάχαρη και μέλι. Ο τρόπος πανεύκολος και γρήγορος. Χρησιμοποίησε 1 κ.γ λευκή ζάχαρη, 1 κ.γ καστανή ζάχαρη, 1 κ.γ μέλι, μισό κ.γ ελαιόλαδο. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και άπλωσε το μείγμα στα χείλη σου, κάνοντας απαλά μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια ξέπλυνε με ζεστό νερό.

#3. Αγγούρι
Τα αγγούρια αποτελούνται κυρίως από νερό, οπότε φυσικά, είναι η τέλεια λύση για τα ξηρά και αφυδατωμένα χείλη. Τι έχεις να κάνεις; Εφάρμοσε χυμό αγγούρι ή φέτες στα χείλη σου για λίγη ώρα και θα ανακτήσουν ξανά τη χαμένη τους υγρασία.

15909651 1333037440101623 1577749977 n

#4. Μέλι
Μπορεί μαζί με τη ζάχαρη το μέλι να κάνει το καλύτερο scrub, ωστόσο και μόνο του κάνει θαύματα. Άπλωσε μέλι στα χείλη σου όσες περισσότερες φορές την ημέρα μπορείς. Το μέλι είναι μια ουσία, η οποία προσελκύει και διατηρεί την υγρασία, έτσι τα χείλη σου θα γίνουν και πάλι ενυδατωμένα και απαλά.

#5. Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο μπορεί να προστατέψει τα χείλη σου, ενώ ταυτόχρονα τα κάνει και πολύ απαλά. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς ή και κατά τη διάρκεια της ημέρας άπλωσε λίγο ελαιόλαδο πάνω τους και θα καταλάβεις πολύ γρήγορα τη διαφορά.

#6. Νερό
Αυτό είναι και το πιο σημαντικό συστατικό απ’ όλα για να παραμένουν τα χείλη σου ενυδατωμένα. Θυμήσου λοιπόν να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα.


Πηγή