Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Βάφεις πρώτη φορά τα μαλλιά σου στο σπίτι; Δοκίμασε αυτές τις βαφές

Αν διάβασες αυτό τον τίτλο και μπήκες με λαχτάρα να διαβάσεις τότε σίγουρα θα προσπεράσεις οτιδήποτε γράψω και δεν έχει να κάνει με τη βαφή μαλλιών γι᾽αυτό θα περάσω απευθείας στο… ψητό: Βαφή μαλλιών στο σπίτι. Μετά από τόσες μέρες καραντίνας θα χρειαστεί ίσως να την κάνεις και δεν είναι κάτι το εξαιρετικά δύσκολο.

Σου έχω γράψει αναλυτικότατα τι πρέπει να κάνεις, πως να το κάνεις, τι να προσέξεις και τι να αποφύγεις. Δεν σου έγραψα όμως ποια βαφή να πάρεις! Αν δεν έχεις ξαναβάψει μόνη σου τα μαλλιά σου τότε δεν ξέρεις ότι οι επιλογές σου είναι πολλές… πάρα πολλές. Θα τις ξεμπερδέψουμε αλλά πρώτα θέλω να ξέρεις τα εξής σημαντικά.

Αν βάφεις τα μαλλιά σου στο κομμωτήριο πάρε ένα τηλέφωνο τον κομμωτή σου και ρώτα τον τι κωδικούς χρησιμοποιεί (κρατάνε σημειώσεις). Έτσι θα ξέρεις ποια ακριβώς χρώματα να διαλέξεις για να έχεις το σωστό αποτέλεσμα. Μπορεί να σου πει δύο χρώματα! Μην ανησυχείς, θα κάνεις μείξη και καλό είναι να τον ρωτήσεις ακριβώς τα ποσοστά.

Αν πάλι δεν έχεις ξαναβάψει τα μαλλιά σου αλλά παρατήρησες λευκά ή θέλεις να φρεσκάρεις το χρώμα σου ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν είναι καιρός για πειράματα. Μην προσπαθήσεις να αλλάξεις δραστικά το χρώμα σου, δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή. Αν απλά θέλεις να απαλλαγείς από τα λευκά τότε πρέπει οπωσδήποτε να κοιτάξεις το πίσω μέρος των κουτιών. Υπάρχουν φωτογραφίες που σου εξηγούν τι χρώμα θα αποκτήσεις ανάλογα με το χρώμα που έχεις.

Με όλα αυτά στο μυαλό λοιπόν κατευθύνσου προς ένα e-shop, στο διάδρομο με τις βαφές στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο και προτίμησε αυτές που θα βρεις στην παρακάτω gallery. Σου εξηγώ αναλυτικά το γιατί…

Cover photo @kolestonbrazil

Διάβασε ακόμα: CBD 3D Video Lessons: Βάψιμο ρίζας για αρχάριους


Πηγή