Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Βγάζεις σπυράκια στα φρύδια σου; Διάβασε τι μπορεί να φταίει

Τα σπυράκια είναι ανεπιθύμητα όπου και αν εμφανίζονται αλλά μας παραξενεύουν ιδιαίτερα όταν τα βρίσκουμε στα… φρύδια μας! Είναι ένα σημείο που δεν έχει πολλούς σμηγματογόνους αδένες και έτσι δεν περιμένουμε να βρούμε σπυράκια εκεί. Κι όμως, πολλά κορίτσια παρατηρούν σπυράκια πολύ κοντά ή ακόμα και κάτω από τις τρίχες των φρυδιών τους. Τι συμβαίνει λοιπόν;

Αρχικά, αν έχεις και εσύ σπυράκια στα φρύδια μην ανησυχείς, δεν είναι κάτι σπουδαίο. Τα σπυράκια εκεί, προκύπτουν κυρίως από την αποτρίχωση και θα φύγουν γρήγορα. Μπορεί όμως να φταίει και κάποιο προϊόν που χρησιμοποιείς. Τα μολύβια είναι συνήθως πιο ασφαλή από τα τζελ, τις πούδρες και τις μάσκαρα γιατί οι φόρμουλές τους δεν περιέχουν συστατικά που φράσσουν τους πόρους και έτσι δεν προκαλούν σπυράκια.

Αν λοιπόν δεν κάνεις τίποτα στα φρύδια σου για αποτρίχωση, τότε ίσως πρέπει να σκεφτείς αν φταίει το προϊόν με το οποίο γεμίζεις τα φρύδια σου. Πότε πρέπει να πας στον γιατρό για την περίπτωσή σου όμως; Αν παρατηρήσεις πως δημιουργούνται κύστες και όχι απλά σπυράκια με πύον.

Αν τα σπυράκια που έχεις βγάλει είναι εσωτερικά και πονούν, τότε είναι καλό να κλείσεις ένα ραντεβού με τον δερματολόγο σου για να προσδιορίσει εκείνος τα αίτια και να σου προτείνει σχέδιο δράσης. Σε κάθε περίπτωση, μία κρέμα για σπυράκια πάντα βοηθά και η σωστή υγιεινή των προϊόντων και των εργαλείων σου επιβάλλεται.

Διάβασε ακόμα: 10 χημικά peeling που μπορείς να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς μετά το καλοκαίρι


Πηγή