Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Βιομιμητική τεχνολογία: Το beauty trend που αξίζει να κάνεις μέρος της καθημερινής σου περιποίησης

Αν με ρωτούσες, σαν beauty director, τι αγαπώ περισσότερο στον κόσμο της ομορφιάς θα σου απαντούσα «το skincare» χωρίς να το σκεφτώ δεύτερη φορά. Το μακιγιάζ είναι όμορφο, η περιποίηση των μαλλιών τέλεια αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την περιποίηση της επιδερμίδας. Το να «ακούς» και να φροντίζεις το δέρμα σου είναι μία μοναδική πράξη αγάπης προς τον εαυτό σου και μάλιστα, μία πράξη αγάπης με ορατά (συχνά και απτά) αποτελέσματα. Η περιποίηση λοιπόν είναι η μεγάλη μου αγάπη και προσπαθώ να είμαι πάντοτε up to date με τις εξελίξεις και τις τάσεις όχι μόνο εξαιτίας του επαγγέλματός μου αλλά γιατί με ενδιαφέρουν πολύ όλα όσα έχουν να κάνουν με το δέρμα μας και τη φροντίδα του.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η έρευνά μου επάνω στην βιομιμητική τεχνολογία και τα οφέλη της για την περιποίηση της επιδερμίδας. Τι ανακάλυψα; Πάρα πολλά και θα σου τα εξηγήσω όλα. Αρχικά όμως ας απαντήσω στην μεγαλύτερη –ίσως- απορία που μπορεί να γεννήθηκε στο μυαλό σου: Τι είναι η βιομιμητική τεχνολογία; Ο ορισμός της είναι ο εξής: «Η βιομιμητική είναι μια προηγμένη προσέγγιση στη σύνθεση των καλλυντικών που αξιοποιεί καινοτόμα φυτικά και συνθετικά βιομιμητικά συστατικά τα οποία παντρεύουν τη φύση και την επιστήμη. Τα βιομιμητικά συστατικά –όπως λέει και το όνομά τους- μιμούνται τα φυσικά συστατικά και τις δομές της επιδερμίδας και έτσι, επιτρέπουν τη βέλτιστη απόδοση και το καλύτερο πιθανό αποτέλεσμα. Είναι μία νέα σελίδα για τη φροντίδα της επιδερμίδας».

Πολλά συστατικά όπως για παράδειγμα οι πρωτεΐνες, τα ένζυμα και τα πεπτίδια που παράγονται από το σώμα μας, βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας και της νεανικότητας της επιδερμίδας. Όσο περνούν τα χρόνια ωστόσο, το σώμα μας δεν παράγει αυτά τα συστατικά σε επαρκή ποσότητα ή ποιότητα και εδώ έρχεται η βιομιμητική για να αναπληρώσει τα κενά που αφήνει πίσω του η πάροδος του χρόνου. Μέσω της βιομιμητικής, παράγονται ουσίες που έχουν πανομοιότυπη δράση με τις αντίστοιχες, φυσικές που παράγει το σώμα μας οι οποίες μάλιστα, μιμούνται και τις βιολογικές λειτουργίες ενός πιο νεανικού δέρματος.

Έχουμε λοιπόν εργαστηριακά συστατικά τα οποία είναι πανομοιότυπα με εκείνα που παράγει το σώμα μας και έτσι μπορούμε να σταματήσουμε ή να γυρίσουμε πίσω το χρόνο με τη βοήθεια της επιστήμης. Μιλάμε με λίγα λόγια για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην κοσμετολογία, για cutting edge έρευνες που μπορούν να δώσουν απάντηση σε προβλήματα όπως οι ρυτίδες και το γήρας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Ξέρω όμως τι σκέφτεσαι, το ίδιο που σκέφτηκα και εγώ: Που θα βρω προϊόντα που αξιοποιούν τη βιομιμητική τεχνολογία; Έκανα την καλύτερη δυνατή έρευνα και σου έχω τις απόλυτες προτάσεις!

soskin own

Υπάρχει μία εταιρία που έχει αφιερώσει όλη της την έρευνα και ανάπτυξη στην επιστήμη της βιομιμητικής προκειμένου να δημιουργήσει ένα τελευταίας τεχνολογίας brand σαν απάντηση σε όλα τα προβλήματα και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Tο όνομα αυτής SOSKIN. To motto της «Save our Skin». Πρόκειται για ένα γαλλικό brand το οποίο, από το 1992 ως σήμερα, μας παρέχει προϊόντα περιποίησης με τη δύναμη των αποτελεσμάτων. Είναι οι ειδικοί στη βιολογία της επιδερμίδας συνεπώς, μοιραία, θα αφιέρωναν τους πόρους τους στην εξέλιξη της βιομιμητικής. Οι βιομιμητικές φόρμουλες που έχει αναπτύξει η SOSKIN στο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, μιμούνται τις φυσικές διεργασίες της επιδερμίδας, με στόχο να αναδείξουν τη φυσική της ομορφιά και λάμψη, παρέχοντάς της ακριβώς αυτό που χρειάζεται.

Διαμορφωμένα με ενεργά συστατικά που έχουν επιλεχθεί ειδικά για τη βιο-συμβατότητά τους, τα προϊόντα της SOSKIN διεισδύουν στα δερματικά κύτταρα μέσω της κυτταρικής μεμβράνης και μιμούνται τους φυσικούς μηχανισμούς του οργανισμού για να αναπαράγουν τα υγιή στοιχεία ενός ισορροπημένου δέρματος. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Κάθε προϊόν λειτουργεί με τρεις παραμέτρους:

#1 Αναπλήρωση του υαλουρονικού οξέως και των πρωτεϊνών που αποτελούν τα βασικά δομικά συστατικά του δέρματος, καθώς και στοιχεία που διατηρούν την ελαστικότητα και την νεανική όψη.

#2 Αποκατάσταση και ενίσχυση των λειτουργιών της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος με ενεργά στοιχεία από βότανα, έτσι ώστε η επιδερμίδα να τρέφεται σωστά και να προστατεύεται αποτελεσματικά από εξωτερικούς παράγοντες.

#3 Επανενεργοποίηση της ανανέωσης των κυττάρων, για πρόληψη ενάντια στα σημάδια της γήρανσης και προστασία από τη δημιουργία κηλίδων και δυσχρωμιών.

Τα προϊόντα της SOSKIN είναι χωρισμένα σε σειρές ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας με κοινό παρονομαστή την επιστήμη της βιομιμητικής που αντιγράφει τη φυσική λειτουργία της επιδερμίδας για δράση και αποτέλεσμα χωρίς παρενέργειες. Κάθε σειρά έχει το δικό της χρωματικό κώδικα και μπορείς να τις γνωρίσεις όλες με ένα κλικ στο https://www.soskin.gr/ . Ποια είναι η δική μου αγαπημένη; Δεν έχω μόνο μία… Λατρεύω τη σειρά [R+] Restorative / Ενυδάτωση – Επανόρθωση αλλά και την  [Α+] Age Performance / Αντιγήρανση. Είναι η απάντηση της SOSKIN αλλά και της βιομιμητικής σε όλες τις ανάγκες της επιδερμίδας που έχει αρχίσει να βάλλεται από την πάροδο του χρόνου. Τα προϊόντα και των δύο σειρών μιμούνται το δέρμα και δρουν όχι μόνο στην επιφάνεια αλλά και στο  εσωτερικό του δέρματος για διόρθωση.

soskin own 2

Ειδικότερα, από τη σειρά [R+] Restorative / Ενυδάτωση – Επανόρθωση, έχω λατρέψει τα hero προϊόντα Hydrawear Serum, Hydrawear Gel Cream και CICAPLEX®. Το Hydrawear Serum είναι ένας ορός που περιέχει υαλουρονικό οξύ 2 μοριακών βαρών και έτσι καταφέρνει να εισχωρήσει σε βάθος και να ενυδατώσει αποτελεσματικά την επιδερμίδα. Έπειτα, η Hydrawear Gel Cream έρχεται να συμπληρώσει την εντατική ενυδάτωση και θρέψη. Με σύνθεση που περιλαμβάνει υαλουρονικό οξύ, εκχύλισμα βρώμης, έλαιο καρπών αγριοτριανταφυλλιάς και βούτυρο καριτέ, προστατεύει τη λειτουργία του δερματικού φραγμού ενώ παράλληλα καταπραΰνει τους ερεθισμούς.´Οσο για την CICAPLEX®, είναι μία κρέμα εντατικής επανόρθωσης και ανάπλασης που αναδομεί και προστατεύει τον δερματικό φραγμό και είναι ιδανική για την αποκατάσταση της επιδερμίδας μετά από ήπιες δερματολογικές θεραπείες.

soskin own 3

Από τη σειρά [Α+] Age Performance / Αντιγήρανση, έχω ξεχωρίσει τα: Eye Care Serum, Densifying Cream και Glyco-C Pigment Wrinkle Corrective Care. Ο ορός ματιών Eye Care Serum πραγματικά κάνει θαύματα για τους μαύρους κύκλους, τις λεπτές γραμμές και την κουρασμένη όψη και το καταφέρνει χάρη στην σύνθεσή του με καφεΐνη, υαλουρονικό οξύ και λιποσωμιακή σεντέλα. Η Densifying Cream περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέως και έτσι, μαζί με άλλα δραστικά συστατικά, συμβάλλει στην ανόρθωση του περιγράμματος του προσώπου, στην λείανση των ρυτίδων και επαναφέρει τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας. Είναι η κρέμα την οποία έχει λατρέψει η μητέρα μου η οποία έχει περάσει την εμμηνόπαυση και έχει ανάγκη από εξειδικευμένη φροντίδα για την απώλεια όγκου της επιδερμίδας. Τέλος, η κρέμα νύχτας Glyco-C Pigment Wrinkle Corrective Care δρα όσο εσύ κοιμάσαι κάνοντας ήπια δερμοαπόξεση χάρη στο γλυκολοκό οξύ που περιέχει. Έτσι καταφέρνει να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τις κηλίδες και τα σημάδια κατά τη διάρκεια της νύχτας, να γεμίσει τις βαθιές γραμμές και να λειάνει τις ρυτίδες.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις λοιπόν γιατί η τελευταία τάση στην περιποίηση της επιδερμίδας είναι η βιομιμητική, η επιστήμη που μιμείται το δέρμα και γιατί η SOSKIN έχει αφιερώσει όλη την έρευνα και την ανάπτυξη των προϊόντων της γύρω από αυτή, παρέχοντάς μας σειρές που μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε κάθε ανάγκη της επιδερμίδας μας. Τα προϊόντα SOSKIN μπορείς να τα βρεις σε επιλεγμένα φαρμακεία και ηλεκτρονικά φαρμακεία και σου προτείνω να κάνεις like στη σελίδα της στο facebook https://www.facebook.com/soskingreece και follow στο Instagram https://www.instagram.com/soskin.gr/ ώστε να παραμένεις ενημερωμένη για όλα τα SOSKIN νέα που σίγουρα σε αφορούν!




Πηγή