Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Βρήκαμε πώς θα απαλλαγείς από τα σκουρόχρωμα γόνατα

Ίσως να έχεις παρατηρήσει πως συχνά τα γόνατα και οι αγκώνες έχουν την τάση να σκουραίνουν με την πάροδο του χρόνου. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους αλλά ο κυριότερος ως τώρα είναι η ξηροδερμία. Η ενοχλητική “βρωμιά” γίνεται πιο έντονη όταν κάνεις κάποια δραστηριότητα που μπορεί να εκθέσει τα γόνατά σου σε τριβή. Με αυτό τον τρόπο προκαλείται συσσώρευση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και συγκέντρωσή τους σε μια μόνο περιοχή. Αυτή δηλαδή των γονάτων, για παράδειγμα. 

Συνήθως χρησιμοποιείς αυτά τα μέρη του σώματος για να στηρίζεσαι με αποτέλεσμα να ακουμπάς σε επιφάνειες που τις περισσότερες φορές είναι αρκετά βρώμικες και αποτελούν εστία μικροβίων. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στο δέρμα σου που αν δεις ότι επιμένουν, η καλύτερη λύση είναι να συμβουλευτείς ένα δερματολόγο.

Για καλή μας τύχη υπάρχουν μερικοί εύκολοι και φυσικοί τρόποι για να λευκάνουμε το δέρμα στα σημεία αυτά και να απαλλαγούμε από αυτό το αντιαισθητικό πρόβλημα. Στην gallery που ακολουθεί θα τους ανακαλύψεις όλους…


Πηγή