Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Βρες τι τύπο μαλλιών έχεις και την… τροφή που τους ταιριάζει!

Όταν πρόσφατα συνειδητοποίησα πως τα μαλλιά μου ήταν ξηρά, σκέφτηκα πως «αυτό ήταν»: Τα λαμπερά μαλλιά μου, για τα οποία ένιωθα – το λιγότερο περήφανη – είχαν χαθεί για πάντα… Άρχισα να σκέφτομαι εναλλακτικές, άρχισα να εξετάζω ακόμα και το ενδεχόμενο κουρέματος, βυθισμένη στη θλίψη… Ετοιμάζοντας το αγαπημένο μου smoothie μπανάνα, καθότι είχα μόλις αρχίσει διατροφή ενόψει καλοκαιριού, μια σκέψη πέρασε από το μυαλό μου και το χαμόγελο -διστακτικό στην αρχή, από καρδιάς στη συνέχεια- επέστρεψε στα χείλη μου: Αν υπήρχε ένα «smoothie» ειδικά για τα μαλλιά μου, για να τους δώσει ό,τι χρειάζονται για να αποκτήσουν και πάλι την υγιή τους όψη, ζωντάνια και λάμψη; Υπάρχει «κάτι» που να λειτουργεί για τα μαλλιά ακριβώς όπως έκανε το smoothie με τα φυσικά υλικά, που ήδη απολάμβανα στο ποτήρι μου, για τον οργανισμό μου;

«Και όμως, υπάρχει!», αναφώνησα μετά από λίγο ως άλλος… Γαλιλαίος, όταν σκέφτηκα την ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης Fructis Hair Food, που εκτός από τη μάσκα πολλαπλών χρήσεων (μάσκα, conditioner ή leave-in), πλέον υπάρχει σε σαμπουάν και conditioner – ξεκάθαρα, ένα ολοκληρωμένο «μενού» για να χορτάσει τα «πεινασμένα» μου μαλλιά! Μάλιστα, το «μενού» Fructis Hair Food περιλαμβάνει ποικιλία «γεύσεων», ποικιλία θρεπτικών συστατικών, αναλόγως με τον τύπο και την ανάγκη των μαλλιών– άλλα στοιχεία χρειάζονται τα ξηρά μαλλιά, άλλα τα φθαρμένα, άλλα τα ατίθασα κι άλλα τα κανονικά, διότι ναι, και τα «κανονικά» μαλλιά χρειάζονται μια υγιεινή και ισορροπημένη «διατροφή», ακριβώς όπως τη χρειάζεται ο οργανισμός μας για να είναι καλά.

Το «μυστικό» εξάλλου κρύβεται στα φυσικά υλικά, από τα οποία δημιουργούνται αυτά τα «smoothies» των μαλλιών: Περιέχουν συστατικά 98% φυσικής προέλευσης, βιοδιασπώμενη και vegan σύνθεση, που σημαίνει ότι δεν περιέχουν συστατικά ή παράγωγα ζωικής προέλευσης όπως δεν περιέχουν τεχνητά χρώματα ή σιλικόνη. Ας δούμε ποιο «smoothie», ποια «τροφή μαλλιών» από το… «μενού» των Fructis Hair Food είναι κατάλληλο για να «χορτάσει» κάθε τύπο μαλλιών, ανάλογα με την ανάγκη του.

Μπανάνα για εντατική θρέψη των ξηρών μαλλιών

Η μπανάνα είναι η «απάντηση» για τα ξηρά μαλλιά μου, που «πεινούν» για ενυδάτωση και εντατική θρέψη. Πράγματι, μετά τη σύντομη εφαρμογή της ολοκληρωμένης ρουτίνας περιποίησης Fructis Hair Food Banana, με σαμπουάν, conditioner και μάσκα πολλαπλών χρήσεων, τα μαλλιά μου απέκτησαν και πάλι υγιή όψη, καθώς έλαμπαν χωρίς να βαραίνουν! Το γλυκό άρωμα μπανάνας ολοκληρώνει την εμπειρία και κάνει τη φροντίδα και την περιποίηση των μαλλιών μου, πραγματική απόλαυση.

Παπάγια για εντατική επανόρθωση των φθαρμένων μαλλιών

Αν τα μαλλιά σου είναι φθαρμένα και ταλαιπωρημένα, χρειάζονται εντατική επανόρθωση, με την αξιοποίηση των φυσικών συστατικών ενός εξωτικού φρούτου: Η παπάγια είναι ιδανική για να σου προσφέρει όσα χρειάζονται, ώστε να γίνουν λαμπερά και γεμάτα ζωντάνια. Το Fructis Hair Food Papaya, δίνει στην ταλαιπωρημένη τρίχα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για εντατική επανόρθωση.

epanorthswsi

Μακαντέμια, ο ξηρός καρπός που κάνει απαλά τα ξηρά και ατίθασα μαλλιά

Μακαντέμια ονομάζεται ένας ξηρός καρπός που μοιάζει με φιστίκι και φύεται σε εξωτικά μέρη, όπως η Γουατεμάλα. Το Fructis Hair Food Macadamia είναι αυτό  που χρειάζεσαι, αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά και ατίθασα – δηλαδή όταν «πεινούν» για απαλότητα. Το Fructis Hair Food Macademia, σαμπουάν, conditioner και μάσκα πολλαπλών χρήσεων, προσφέρει στα μαλλιά σου θρέψη και απαλότητα, ώστε να δείχνουν πάλι υγιή και να είναι λεία και μαλακά.

malaka

Αλόη για εντατική ενυδάτωση των διψασμένων μαλλιών

Ακόμα και στην περίπτωση που τα μαλλιά σου φαίνονται «κανονικά», ίσως «προς ξηρά», πρέπει να φροντίσεις για τη σωστή θρέψη τους: Η αλόη είναι ένα φυσικό συστατικό που προσφέρει στα μαλλιά την ενυδάτωση που τους λείπει, ώστε να είναι απαλότερα και να έχουν ανάλαφρη αίσθηση. Το Fructis Hair Food Aloe Vera με το σαμπουάν, το conditioner και τη μάσκα πολλαπλών χρήσεων τα ενυδατώνει, προσφέρει φρεσκάδα και λάμψη!

Με τα πολύχρωμα μπουκάλια τους και τα… δελεαστικά αρώματά τους τα νέα Fructis Hair Food μοιάζουν με «πραγματικά» smoothies για τα μαλλιά!

mallia

Εκτός από το smoothie μπανάνα που απολαμβάνει ο ουρανίσκος μου, βρήκα το «smoothie» Fructis Hair Food Banana που απολαμβάνουν τα μαλλιά μου. Ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης, ολοκληρωμένο «μενού» θρέψης και φροντίδας: Σαμπουάν, conditioner και μάσκα πολλαπλών χρήσεων. Για να είναι τα μαλλιά μου λαμπερά, γεμάτα ζωντάνια, κίνηση και να έχουν πάντα υγιή όψη! Εσύ, διάλεξες το «smoothie» που ταιριάζει στα μαλλιά σου;




Πηγή