Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Γαλακτικό οξύ: Το ιδανικό skincare συστατικό ακόμη και για την πιο ευαίσθητη επιδερμίδα

Όσα κορίτσια έχουν κανονική, μεικτή, λιπαρή ή ξηρή επιδερμίδα έχουν αρκετές επιλογές στη skincare routine τους. Δεν περιορίζονται πάρα πολύ στο τι συστατικά θα χρησιμοποιήσουν, ποιες κρέμες, μάσκες και scrub θα αγοράσουν και γενικά στο πώς θα συμπεριφερθούν στο δέρμα τους.

Στην αντίπερα όχθη, όμως, βρίσκονται όσες έχουν ευαίσθητο δέρμα. Κι αυτό, γιατί το ευαίσθητο δέρμα θέλει σχολαστική και σωστή περιποίηση. Είναι πιο επιρρεπές σε κοκκινίλες, σε ερεθισμούς, σε εξανθήματα… Θέλει σωστή φροντίδα και ενημέρωση.

Αν, λοιπόν, κι εσύ έχεις ευαίσθητο δέρμα, είμαι σίγουρη πως θα έχουν υπάρξει πολλές φορές που θα έχεις αναζητήσει με λαχτάρα ένα skincare συστατικό που να μη σου δημιουργεί πρόβλημα. Που να μη φοβάσαι να το βάλεις πάνω στο πρόσωπό σου. Ε, αυτό το συστατικό υπάρχει και ακούει στο όνομα γαλακτικό οξύ!

Photo credit: @skincarecharm

Τι είναι, όμως, το γαλακτικό οξύ;

Το γαλακτικό οξύ ανήκει στην οικογένεια των AHAs (aka άλφα υδροξυ-οξέα), παράγεται από τη λακτόζη του γάλακτος, ενώ μπορεί να δημιουργηθεί και τεχνητά σε εργαστήριο. Αποτελεί ένα ήπιο απολεπιστικό, που δε διαταράσσει το pH της επιδερμίδας και γι’ αυτό ακριβώς απευθύνεται και στα πιο ευαίσθητα δέρματα.

Στην ουσία, αυτό που κάνει το γαλακτικό οξύ στο δέρμα είναι να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, να αποφράσσει τους πόρους και να επιτρέπει – στη συνέχεια- την καλύτερη απορρόφηση των συστατικών, που θα απλωθούν στην επιδερμίδα.

aha galaktiko oksi

Η δράση του, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στην απολέπιση. Το γαλακτικό οξύ έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, μιας και μπορεί να αντιμετωπίσει λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αλλά και να βελτιώσει τις δυσχρωμίες της επιδερμίδας. Επιπλέον, συστήνεται και για δέρματα με προβλήματα ακμής. 

Τώρα, εύλογα θα αναρωτιέσαι πώς μπορείς να εντάξεις το γαλακτικό οξύ στη skincare routine σου. Μην ανησυχείς! Στην παρακάτω gallery θα σου λυθούν όλες οι απορίες που μπορεί να έχεις.

Διάβασε ακόμα: Ήβη Αδάμου: Έγινε ξανθιά και έχουμε όλες τις λεπτομέρειες για αυτήν την αλλαγή


Πηγή