Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις ποτέ τη μάσκαρα κάποιας άλλης γυναίκας;

Σίγουρα θα σου συνέβη κι εσένα κάποια στιγμή στην καραντίνα. Τι; Να έχει τελειώσει η mascara σου, να ετοιμάζεσαι για Zoom call και να μην ξέρεις τι να κάνεις για να τονίσεις τις βλεφαρίδες και το βλέμμα σου γενικότερα. Και αμέσως… έβρισκες τη λύση στη μάσκαρα της αδελφής σου ή της μαμάς σου που μένουν έναν όροφο πάνω ή κάτω από εσένα.

Η αλήθεια είναι πως όλες το έχουμε κάνει αυτό μέσα στα τόσα χρόνια που βαφόμαστε. Είναι, όμως, ένα τεράστιο λάθος, που μπορεί πραγματικά να κοστίσει στα μάτια μας. Ναι! Μπορεί να σου φαίνεται αμελητέο, να λες «σιγά, και τι θα γίνει αν χρησιμοποιήσω μια φορά τη μάσκαρα της φίλης μου, της μαμάς μου, της αδελφής μου;», όμως είναι μια λανθασμένη κίνηση που μπορεί να έχει συνέπειες στην υγεία των ματιών σου.

Το πιο απλό που μπορείς να πάθεις από την κοινή χρήση προϊόντων μακιγιάζ ματιών και που μάλλον το έχεις ξανακούσει είναι η επιπεφυκίτιδα. Λέμε για αυτήν την κοκκινίλα στην περιοχή του άνω βλεφάρου. Αυτό, όμως, δεν είναι τίποτα μπροστά στα ακάρεα που μπορούν να συγκεντρωθούν στις βλεφαρίδες σου.

Κι όμως! Αν χρησιμοποιήσεις τη μάσκαρα κάποιας άλλης γυναίκας, έχεις τον κίνδυνο να μεταφέρεις στις δικές σου βλεφαρίδες, αλλά και στα βλέφαρά σου, ακάρεα. Πρόκειται για μικροσκοπικούς οργανισμούς που τρέφονται με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα οποία βρίσκονται γύρω από την περιοχή των βλεφαρίδων.

Αυτά τα ακάρεα υπάρχουν εκ φύσεως στα θυλάκια των μαλλιών μας και ως επί το πλείστον δεν είναι επιβλαβή. Ωστόσο, αν φοράς eyeliner, μάσκαρα ή χρησιμοποιείς πινελάκι για να βάλεις σκιά ματιών, τότε τα ακάρεα αυτά θα «επιβιώσουν» στο μακιγιάζ σου, θα υπερ-αναπτυχθούν και μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση. Και τότε, θα είναι πολύ δύσκολο να αγνοήσεις τα συμπτώματα.

Φυσικά, αν αυτό σου συμβεί, δεν πρέπει να το σκεφτείς καν. Αν, δηλαδή, παρατηρήσεις κοκκινίλες, έντονη φαγούρα και ξηροδερμία στο άνω βλέφαρο και τις βλεφαρίδες σου, πρέπει αμέσως να επικοινωνήσεις με τον οφθαλμίατρό σου. Οπότε… μήπως να το σκεφτείς δύο και τρεις φορές την επόμενη φορά που θα θες να χρησιμοποιήσεις τη μάσκαρα κάποιας άλλης γυναίκας; Σίγουρα, δεν θες να μπεις σε μια τέτοιου είδους ταλαιπωρία και να βλάψεις τα μάτια σου!

Διάβασε ακόμα: Η Drew Barrymore αποκάλυψε τι δεν θα κάνει ποτέ στην επιδερμίδα της (video)


Πηγή