Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Δεν αντέχεις άλλο τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου; 6 σωτήριες φυσικές συνταγές

Τώρα που μπήκε η νέα χρονιά θα δώσουμε όλες μαζί μια υπόσχεση. Πως θα φροντίζουμε τον εαυτό μας περισσότερο, κυρίως για να αρέσουμε σε μας. Και αν στις γιορτές ξενύχτησες και ήπιες και λίγο παραπάνω και έκανες και μαύρους κύκλους, μην αγχώνεσαι για τίποτα.

Εμείς ψάξαμε και σου βρήκαμε 6 τελείως ανέξοδες συνταγές με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου για να τους καταπολεμήσεις εύκολα και φυσικά. Μην χάνεις χρόνο, ρίξε μια ματιά και ετοίμασε αυτή που σου αρέσει περισσότερο τώρα κιόλας.

#1. Με aloe vera
Μέσα από αυτή τη στήλη και αν μας διαβάζεις συχνά θα έχεις δει πως η αλόη είναι αυτό το φυτό, που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σχεδόν παντού. Από τα μαλλιά μέχρι το πρόσωπο και τώρα και για τους μαύρους κύκλους.

Αυτό που πρέπει να κάνεις δεν θα σου πάρει ούτε δύο λεπτά. Θα χρειαστείς μόνο gel αλόης. Άπλωσε το gel κάτω από τα μάτια σου και κάνε μασάζ για λίγα δευτερόλεπτα. Άφησε το για 10-12 λεπτά και έπειτα σκούπισε με ένα βαμβάκι λίγο βρεγμένο.

#2. Σβήσε τους μαύρους κύκλους με κουρκουμά

Θα χρειαστείς:
1 κ.γ κουρκουμά
1 κ.γ μέλι
1κ.γ γιαούρτι

Ανακάτεψε μαζί τα τρία υλικά και έπειτα με λίγο βαμβάκι άπλωσε το στην περιοχή κάτω από τα μάτια ή και σε όλο το πρόσωπο για πιο λαμπερή επιδερμίδα. Άφησε το για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με ζεστό νερό.

#3. Μάσκα με καφέ
Ο καφές περιέχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να διατηρήσουν το δέρμα σου φωτεινό και απαλό. Επίσης, η καφεΐνη μπορεί να συρρικνώσει τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια σου, μειώνοντας τόσο τους μαύρους κύκλους, όσο και το πρήξιμο.

Θα χρειαστείς:
1 κ.σ βιολογικό καφέ
1 κ.σ gel aloe vera
1 κ.γ λαδάκι βιταμίνης Ε

Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί, απλώνεις το μείγμα κάτω από τα μάτια σου, το αφήνεις για 15-20 λεπτά και ξεπλένεις πολύ καλά.

#4. Γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι μία υπέροχη φυσική μάσκα προσώπου, η οποία δουλεύει εξίσου καλά με τα πρησμένα μάτια, όσο και με τους μαύρους κύκλους. Βάλε λίγο γιαούρτι γύρω από τα μάτια σου για να μειώσεις το πρήξιμο και τους κύκλους.

#5. Χαμομήλι
Είναι τόσο απλό που σίγουρα το έκανες πριν σου το πούμε εμείς. Αυτό το κόλπο με το χαμομήλι το ξέρουμε από όταν ήμασταν ακόμη πολύ μικρές που το έκανε η μαμά και η γιαγιά μας. Μια διαχρονική επιλογή λοιπόν, για να απαλλαγείς από τους μαύρους κύκλους είναι το χαμομήλι.

Σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό ρίξε ένα φακελάκι χαμομήλι για 5 λεπτά. Έπειτα άφησε το να κρυώσει τόσο, όσο να είναι ανεκτό στο δέρμα σου. Κράτησε το για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με καθαρό νερό.

#6. Μέλι
Το μέλι είναι ένα προϊόν παραγωγής αντιοξειδωτικών και θρεπτικών συστατικών, ενώ μαλακώνει και το δέρμα.

Θα χρειαστείς:
Βιολογικό μέλι
Άπλωσε ένα λεπτό στρώμα κάτω από τα μάτια σου. Άφησε το για περίπου 15 με 20 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε με νερό. Αντίο μαύροι κύκλοι!


Πηγή