Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Δεν μυρίζει και πολύ η κολόνια σου; Με αυτά τα 5 tips θα διαρκεί όλη μέρα

Πολλά έχουμε ακούσει κατά καιρούς για το πώς πρέπει να επιλέγουμε, που πρέπει να ψεκάζουμε και πώς να διατηρούμε τα αγαπημένα μας αρώματα. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι τις περισσότερες φορές όσα κι αν έχουμε εφαρμόσει το άρωμα μας δεν διαρκεί για πολύ.

Γι’ αυτό εμείς συλλέξαμε τα tips εκείνα που δοκιμάσαμε και πιάσανε, ώστε να μην αναρωτηθείς ποτέ ξανά αν το πολύτιμο άρωμα σου «μυρίζει» και στους γύρω σου.

  1. Ψεκάσου μετά το μπάνιο

Αποδεδειγμένα, το άρωμα έχει μεγαλύτερη διάρκεια πάνω σε μια ενυδατωμένη και μόλις μπανιαρισμένη επιδερμίδα αλλά προσοχή: αν συνηθίζεις να φοράς κρέμες μετά το ντους, μην επιλέξεις να απλώσεις μια ενυδατική με άρωμα που μπορεί να κάνει contrast με το αγαπημένο σου άρωμα. Εναλλακτικά, μπορείς είτε να εφαρμόσεις την κρέμα σώματος από την αντίστοιχη σειρά του αρώματός σου, είτε να απλώσεις ένα λάδι σώματος χωρίς άρωμα, όπως το αμυγδαλέλαιο.

  1. Στα σημεία-κλειδί

Ναι, έχουμε ακούσει πολλά για τα σημεία που πρέπει να ψεκάζουμε το άρωμα μας, όμως η αλήθεια είναι μια. Το στεγνό και παγωμένο δέρμα δεν διατηρεί εύκολα το άρωμα του οπότε καλύτερα να προτιμήσεις σημεία τα οποία οι παλμοί της καρδιάς σου «ζεσταίνουν». Πίσω από τα αυτιά, στους καρπούς, στο εσωτερικό των αγκώνων και το πίσω μέρος των γονάτων σου είναι τα ιδανικά σημεία εφαρμογής.

  1. Εφάρμοσε λίγη βαζελίνη

Κι όμως, αν απλώσεις λίγη ποσότητα βαζελίνης στα σημεία που είπαμε παραπάνω το άρωμα σου θα διαρκέσει πολύ περισσότερο. Το γεγονός ότι η βαζελίνη δεν απορροφάται από το δέρμα, της δίνει την δυνατότητα να συγκεντρώνει το άρωμα και να διοχετεύει όλες τις μυρωδιές του.

  1. Μην τρίβεις τους καρπούς σου

Όλες κάνουμε την κλασική και αμύθητη κίνηση κατά την οποία ψεκάζουμε τον ένα μας καρπό και τον «τρίβουμε» με τον άλλον – μάλλον για να μεταφέρουμε το άρωμα από το ένα σημείο στο άλλο. Λάθος. Η τριβή που δημιουργείται ανάμεσα στους καρπούς αποδυναμώνει την ένταση του αρώματος με αποτέλεσμα να μειώνει κατά πολύ την διάρκειά του.

  1. Αποθήκευσέ το σωστά

Για ρίξε μια ματιά στο άρωμά σου. Μήπως το έχεις εκτεθειμένο στις ακτίνες του ήλιου; Άλλο ένα λάθος που κάνουμε και δεν το γνωρίζουμε είναι ότι αφήνουμε τα πολύτιμα μπουκαλάκια.. όπου βρούμε! Η αγαπημένη μας κολόνια χρειάζεται σκιερές και δροσερές συνθήκες για να παραμείνει αναλλοίωτη.

Θα μας θυμηθείς!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήπως κάνεις κι εσύ αυτό το λάθος όταν βάζεις το άρωμά σου;


Πηγή