Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Δες σε ποιο σημείο ξεχνάς πάντα να βάλεις αντηλιακό

Αντηλιακό! Το πιο απαραίτητο προϊόν του καλοκαιριού και αυτό που δεν πρέπει-σε καμία περίπτωση- να λείπει από το νεσεσέρ και τη ρουτίνα ομορφιάς σου. Είτε βρίσκεσαι σε εσωτερικό χώρο, είτε κυκλοφορείς έξω στους δρόμους. Πόσο μάλλον αν πας για μπάνιο στη θάλασσα.

Βλέπεις, το αντηλιακό δεν σε προστατεύει μόνο από ένα πιθανό ηλιακό έγκαυμα. Σε προστατεύει και από την πρόωρη γήρανση και την εμφάνιση ρυτίδων. Όπως, επίσης, φροντίζει να μην εμφανίσεις πανάδες και αντιαισθητικά σημάδια σε σώμα και πρόσωπο.

Το σημείο που ξεχνάς πάντα

Και πες ότι το βάζεις σωστά! Το απλώνεις σε σώμα και πρόσωπο. Είσαι σίγουρη ότι έβαλες αντηλιακό σε κάθε πιθανό σημείο πάνω σου, που μπορεί να ταλαιπωρηθεί από τον ήλιο; Με την πρώτη σκέψη θα πεις «ναι». Έλα, όμως, που δεν είναι έτσι τα πράγματα.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

Υπάρχει ένα σημείο που σχεδόν πάντα ξεχνάς να απλώσεις αντηλιακό και αυτό δεν είναι άλλο από τα χείλη σου.

Ξέρεις, όμως, και τη διαφορά του SPF30 & SPF 50; Μάθε εδώ ποια είναι

Γιατί τα χείλη έχουν ανάγκη από αντηλιακό

Τα χείλη είναι ένα σημείο πάνω σου που παράγει μια πολύ μικρή ποσότητα μελανίνης, γεγονός που τα κάνει ακόμα πιο ευαίσθητα στις ακτίνες UV του ήλιου. Εκτός αυτού, στην περιοχή των χειλιών το δέρμα είναι πολύ, πολύ λεπτό και άρα πιο ευαίσθητο συγκριτικά με την επιδερμίδα του υπόλοιπου σώματος.

Επιπλέον, σε αντίθεση με άλλα σημεία του δέρματος, στα χείλη δεν υπάρχουν αδένες ελαίων, που να προστατεύουν την περιοχή και να διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο. Γι’ αυτό ακριβώς τα χείλη είναι πολύ ευαίσθητα σε κάθε ακραία καιρική συνθήκη, από το τσουχτερό κρύο, μέχρι την υπερβολική ζέστη και τον ήλιο.

Τι χρειάζεται να κάνεις, λοιπόν; Ακόμα και κάτω από τη μάσκα σου πρέπει να φοράς αντηλιακό χειλιών και να μην το ξεχνάς ποτέ.

Στην παρακάτω gallery θα βρεις τα πιο απαραίτητα αντηλιακά χειλιών, τα οποία καλό είναι να φοράς καθημερινά, αλλά και να τα έχεις πάντα στην τσάντα σου! Μετά θα δεις πως τα χείλη σου θα είναι απλά τέλεια.




Πηγή