Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Δες 10 funky nail art με κάκτους και μάθε τι μπορεί να κάνει ο κάκτος για την επιδερμίδα σου

Οι κάκτοι είναι ένα φυτό που ευδοκιμεί στις πιο αντίξοες συνθήκες. Εκεί που εμείς δεν θα επιβιώναμε, ο κάκτος μεγαλώνει και ανθίζει και αυτό από μόνο του είναι ένα μικρό θαύμα.

Ο κάκτος βλέπεις, έχει τη μοναδική ικανότητα να απορροφά και πραγματικά να «κλειδώνει» την υγρασία που βρίσκει σπάνια, εξασφαλίζοντας έτσι τη μακροβιότητά του. Όπως αντιλαμβάνεσαι, αυτοί οι μηχανισμοί του κάκτου, τον έχουν κάνει αντικείμενο μελέτης για την κοσμετολογία…

Τόσο η αδιαπέραστη σάρκα του, που προστατεύει τον πολύτιμο χυμό, όσο και ο ίδιος χυμός που μοιάζει με gel, αποδείχθηκε ότι μπορεί να κάνει θαύματα και για την δική μας επιδερμίδα.

DIY Time! Ζωγράφισε μαργαρίτες στα νύχια σου, μαζί με την Betina Goldstein

Κάκτος ο θαυματουργός

Αυτό το gel είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά συστατικά, λιπαρά οξέα, βιταμίνη Κ και Ε. Όλα αυτά μαζί βοηθούν την επιδερμίδα να διατηρήσει τα επίπεδα υγρασίας, να προστατευθεί από την πρόωρη γήρανση (οξειδωτικό στρες) και να ανανεωθεί.

Με λίγα λόγια λοιπόν, ο κάκτος είναι πηγή ζωής για την έρημο αλλά και για την επιδερμίδα μας. Περίμενε όμως… Πριν σπεύσεις να τεμαχίσεις τον κάκτο που έχεις στο μπαλκόνι σου, μάθε ότι δεν είναι όλοι οι κάκτοι ίδιοι.

FRAGOSIKIA

Όχι όλοι οι κάκτοι

Η φραγκοσυκιά είναι ο κάκτος που μπορείς να βρεις στην Ελλάδα και να χρησιμοποιήσεις στην περιποίησή σου. Στο μεταξύ, κάνε ένα scroll για να δεις τα πιο όμορφα nail art με κάκτους που βρήκαμε στο Instagram.

Νόμιζες ότι ξεχάσαμε ότι είμαστε εδώ για να σου δώσουμε την καθημερινή σου δόση nailspiration; Όχι βέβαια! Διαλέξαμε τα πιο εντυπωσιακά #CactusNails που μπορείς να αντιγράψεις και σου προτείνουμε να το κάνεις αλλά και να βάλεις τον κάκτο στην περιποίησή σου.

Red hot! Το κόκκινο μανικιούρ, εκτός από κλασικό, είναι ασορτί και με τον καιρό


Πηγή