Τετάρτη , 17 Απρίλιος 2024

Διάβασε γατί δεν πρέπει να το παρακάνεις με το ξηρό σαμπουάν και λούσου σήμερα!

Πριν ξεκινήσουμε να σου εξηγούμε γιατί το ξηρό σαμπουάν μπορεί να κάνει πολύ κακό στα μαλλιά σου, θέλουμε να ξέρεις πως λατρεύουμε το ξηρό σαμπουάν. Μερικοί ψεκασμοί αρκούν για να φρεσκάρουν τα μαλλιά μας και να τους δώσουν τέλειο όγκο και υφή. Ναι, το ξηρό σαμπουάν είναι σωτήριο όμως… Δεν πρέπει να κάνουμε κατάχρηση. Πρώτα από όλα γιατί τα μαλλιά δεν καθαρίζουν με το ξηρό σαμπουάν. Οι ρύποι και η λιπαρότητα δεν εξαφανίζονται με κάθε φσσσστ! Τα μόρια του ξηρού σαμπουάν απλά απορροφούν τους ρύπους και τη λιπαρότητα και έτσι δημιουργείται ένα όχι-και-τόσο-καθαρό φίλμ στην επιφάνεια του κεφαλιού σου. Αν αυτό το φιλμ ενισχύεται καθημερινά με ψεκασμούς και μένει στο κεφάλι σου για μέρες τότε υπάρχει πρόβλημα…

Αφενός δεν καταλαβαίνουμε πως δεν θέλεις να ξεκολλήσεις το σκαλπ σου και να το πλύνεις με χλωρίνη μετά από την δεύτερη μέρα αλλά εντάξει, you do you. Να ξέρεις όμως πως η παρατεταμένη κατάχρηση του ξηρού σαμπουάν και τα αραιά λουσίματα μπορεί να προκαλέσουν τα εξής:

     #1 Μύκητες! Ναι, ναι μύκητες στο κεφάλι σου που οφείλονται στο σμήγμα του κεφαλιού, και όλα τα υπόλοιπα που απορροφά το ξηρό σαμπουάν και απλά κάθονται για μέρες στο δέρμα σου.
     #2 Σπυράκια και κύστες! Ω ναι, αυτό το φίλμ που δημιουργείται φράσσει τον θύλακα και δημιουργούνται μολύνσεις που καταλήγουν σε σπυράκια ή κύστες. Αυτά τα σπυράκια και οι κύστες τελικά ξεραίνονται αλλά τα προβλήματά σου δεν τελειώνουν. Τα κακάδια που δημιουργούν εμποδίζουν την ανάπτυξη της τρίχας!
     #3 Τριχόπτωση! Τα ξηρά σαμπουάν περιέχουν αλκοόλ και άλλα συστατικά που ξεραίνουν την τρίχα. Τα ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά που έχουν πολύ προϊόν επάνω τους κολλάνε μεταξύ τους και τα χάνεις με κάθε βούρτσισμα. Αν προσθέσεις σε αυτό το ότι δεν αναπτύσσονται σωστά όπως είπαμε παραπάνω… Καταλαβαίνεις.

gianandrea villa Q2T7b w7EB8 unsplash

Δεν σου λέμε όμως να σταματήσεις να χρησιμοποιείς ξηρό σαμπουάν. Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν αν το χρησιμοποιείς καθημερινά και λούζεσαι μία ή δύο φορές την εβδομάδα.  Ναι, ξέρουμε πως είναι χρονοβόρο το styling και το ίδιο το λούσιμο ακόμα αλλά πρέπει να το κάνεις. Είναι καλύτερα να ταλαιπωρηθείς λίγο μέσα στην εβδομάδα με την περιποίηση των μαλλιών σου παρά να ταλαιπωρείς τα μαλλιά και το δέρμα σου με φόβο να τα χάσεις. Food for thought!

Διάβασε ακόμα: Όλα τα κόκκινα κραγιόν που είδαμε στις Χρυσές Σφαίρες και πώς να τα αντιγράψεις


Πηγή