Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Δύο πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις τώρα που κάθεσαι στο σπίτι

Οι μέρες που μένουμε σπίτι περνούν αργά αλλά όχι –ακόμα- βασανιστικά. Δουλεύουμε (όσες μπορούμε) κάνουμε μάσκες, τρώμε, κάνουμε αφρόλουτρα, τρώμε, βάζουμε κρέμες, τρώμε… όλα καλά αλλά πρέπει να προσέχουμε! Όχι, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ δεν θα σου πούμε να κόψεις το φαγητό, για ποιες μας έχεις περάσει;

Αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι η… υπερβολική περιποίηση και συγκεκριμένα δύο βήματα: Την απολέπιση και τις μάσκες. Είναι τα δύο πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις συνέχεια και θα σου εξηγήσουμε το γιατί ευθύς αμέσως!

Η απολέπιση (όπως ξέρεις) απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα έτσι ώστε να μπορέσει το δέρμα να «αναπνεύσει», να λάμψει, να αναζωογονηθεί και τα προϊόντα να λειτουργήσουν καλύτερα. Νεκρά κύτταρα δεν δημιουργούνται όμως συνέχεια ή τουλάχιστον, όχι σε τέτοιο βαθμό που να χρειάζεσαι scrub.

photo @skincare

Δεν σου λέμε τυχαία να κάνεις απολέπιση μία ή δύο φορές την εβδομάδα! Κάνοντας περισσότερη απολέπιση κινδυνεύεις να κάνεις κακό στο δέρμα σου. Κακό το οποίο δεν θα σου αναλύσουμε τώρα γιατί αρκετά κακά ακούς κάθε μέρα. Απλά σταμάτα την απολέπιση κάθε μέρα. Σταμάτα και τις μάσκες όμως…

Οι μάσκες είναι SOS, εντατικές θεραπείες ανάλογα με το είδος τους. Άλλες ενυδατώνουν, άλλες προσφέρουν αντιγήρανση, άλλες καθαρίζουν… δεν τις χρειάζεσαι κάθε μέρα! Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να… «μπουκώσεις» (pardon our French) την επιδερμίδα σου και τίποτα παραπάνω.

Περιόρισε λοιπόν τις μάσκες σε 2 την εβδομάδα και τις υπόλοιπες μέρες κάνε μασάζ και ό, τι άλλο θέλεις. Η ομορφιά δεν έχει τελειωμό, τα πράγματα που μπορείς να κάνεις σπίτι σου είναι άπειρα και έχεις όλο το χρόνο στη διάθεσή σου. Μείνε μέσα λοιπόν και κάνε beaute με λίγη προσοχή. Και φάε ό, τι θέλεις!

Cover photo @skincare

Διάβασε ακόμα: Quarantine Beauty Essentials! Δέκα απαραίτητα προϊόντα που κοστίζουν κάτω από 10€


Πηγή