Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Είναι το κοινό μυστικό των σταρς για τέλειο πρόσωπο. Αν δεν το ξέρεις, κάτι κάνεις λάθος…

Ο λόγος για το scrub προσώπου ή αλλιώς τη διαδικασία απολέπισης. Μόνο με αυτόν τον τρόπο οι πόροι θα ανοίξουν και θα απομακρυνθεί αποτελεσματικά κάθε ρύπος.

Και γιατί αυτό είναι όσο σημαντικό; Αν δεν αναπνεύσουν οι φραγμένοι πόροι του δέρματος τότε ακυρώνεις στο 100% όποιο προϊόν και αν εφαρμόσεις.

Σκέψου πως τα νεκρά κύτταρα που υπάρχουν σε όλη την επιφάνεια της επιδερμίδας λειτουργούν ως ένας φιλμ το οποίο δεν επιτρέπει οι συνθέσεις που θα χρησιμοποιήσεις να εισχωρήσουν στις κατώτερες στιβάδες και κατά συνέπεια ούτε τα ευεργετικά συστατικά τους. Είναι λοιπόν αναγκαίο να τα απομακρύνεις με ειδικές απολεπιστικές φόρμουλες (scrub) πριν προχωρήσεις σε οποιοδήποτε άλλο βήμα αφορά την καθημερινή ρουτίνα της περιποίησής σου. Σε γενικές γραμμές τα ήπια καθαριστικά scrub καταφέρνουν να απελευθερώσουν τους φραγμένους πόρους από ρύπους και λιπαρότητα.

Αν όμως θες να πετύχει στο δέρμα ακόμα μεγαλύτερη απορρόφηση ώστε να αυξήσεις τη δράση των προϊόντων που χρησιμοποιείς τότε είναι απαραίτητο κάποιο ενζυμικό πίλινγκ που δεν περιέχει κόκκους και συνεπώς δεν εντείνει τον σχηματισμό ερεθισμών στο δέρμα (ιδιαίτερα ευεργετικό για τις λιπαρές επιδερμίδες με προβλήματα ακμής). Επίσης, τα απολεπιστικά με AHA ενδείκνυνται για πιο δραστικά αποτελέσματα καθώς και τα βουρτσάκια καθαρισμού (ηλεκτρονικά ή μη).

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Tα beauty looks που ξεχωρίσαμε στα φετινά SAG AWARDS 2018


Πηγή