Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Είσαι έτοιμη να υποδεχτείς το Φθινόπωρο με τον πιο.. ευωδιαστό τρόπο;

Το Φθινόπωρο –παραδοσιακά- δεν είναι γιορτή για εμάς τις Ελληνίδες. Είναι η εποχή που χάνουμε το μαύρισμά μας, η εποχή που τα τζιν αντικαθιστούν τα σορτς και που οι μικρές εκδρομές στη θάλασσα σταματούν οριστικά. Σε όλο τον κόσμο, όμως, το Φθινόπωρο είναι όντως γιορτινό! Στην Αμερική γιορτάζουν την «Ημέρα των Ευχαριστιών» (Thanksgiving) και το Halloween. Στο Μεξικό γιορτάζουν την «Ημέρα των Νεκρών» ή αλλιώς Dia de los Muertos και θυμούνται με αγάπη τα πρόσωπα που έχασαν, βάφοντας τα πρόσωπά τους με το μακιγιάζ που αποτελεί σήμα-κατατεθέν της γιορτής.

Οι αυλές πλημμυρίζουν από κολοκύθες και γιορτινά χρώματα, ο αέρας γεμίζει βανίλια και εμείς μεταφερόμαστε νοερά στους εορτασμούς μέσα από το Instagram feed μας, κρατώντας έναν Pumpkin Spice Latte (ακόμα και αν δεν πίνουμε latte). Όχι φέτος όμως! Φέτος θα γιορτάσουμε και εμείς το Φθινόπωρο και το οφείλουμε στη special edition Vanilla Pumpkin συλλογή της The Body Shop! Η τεράστια περσινή της επιτυχία την έφερε και πάλι κοντά μας αυτή τη φορά με διαφορετικές, πιο festive συσκευασίες αλλά με το ίδιο απολαυστικό άρωμα!

bodyshop3

Αυτές οι limited edition συσκευασίες είναι εμπνευσμένες από τα πλούσια χρώματα της  φθινοπωρινής φύσης και παράλληλα, τιμούν την παραδοσιακή τέχνη και το περίτεχνο μακιγιάζ της Dia de los Muertos.

bodyshop4

Τα ίδια τα προϊόντα είναι εμπλουτισμένα με γλυκιά βανίλια Μαδαγασκάρης (η οποία συλλέγεται προσεκτικά με τα χέρια) που συνδυάζεται απολαυστικά με το εθιστικό άρωμα των καβουρδισμένων σπόρων γλυκιάς κολοκύθας. Η μεθυστική ευωδιά τους εμπλουτίζεται ακόμα με ζεστές νότες από σπόρους tonka, από  φουντούκι και σιρόπι σφενδάμου… Όπως αντιλαμβάνεσαι, το τελικό αποτέλεσμα είναι τόσο λαχταριστό που θα θέλεις να το φας! Ποια είναι, όμως, τα τρία festive προϊόντα της σειράς Vanilla Pumpkin;

bodyshop5

To Vanilla Pumpkin Body Butter
Ένα βελούδινο βούτυρο σώματος με πλούσια υφή που «λιώνει» επάνω στο δέρμα. Μόλις λίγη ποσότητα μπορεί να χαρίσει 24ωρη ενυδάτωση ακόμα και στις πιο ξηρές επιδερμίδες και να κάνει την καθημερινή σου περιποίηση σκέτη απόλαυση!

bodyshop6

Το Vanilla Pumpkin Shower Gel
Ο πλούσιος, κρεμώδης αφρός του έχει το πιο ακαταμάχητα γλυκό άρωμα που θα σε κάνει να μην θέλεις να βγεις από το μπάνιο! Ακόμα και αφού βγεις όμως, το δέρμα σου θα είναι τόσο υπέροχα αρωματισμένο και απαλό που η απόλαυση θα σε ακολουθήσει παντού στην πόλη.

bodyshop7

HVanilla Pumpkin Hand Cream
Μία 100% Vegan κρέμα χεριών με μεταξένια υφή, που απορροφάται αμέσως και αφήνει στα χέρια σου το πιο ελαφρύ άρωμα μαζί με ένα φιλμ προστασίας ενάντια στον κρύο, φθινοπωρινό καιρό. Δεν πρέπει να λείπει από την τσάντα (το συρτάρι του γραφείου, το μπουντουάρ, το νεσεσέρ) σου!

bodyshop8

Το πιο awesome στοιχείο αυτής της special edition συλλογής όμως, δεν είναι το γεγονός πως φέρνει τους όλους αυτούς τους διαφορετικούς πολιτισμούς και τις παραδόσεις που συνδέονται με τις συναρπαστικές γιορτές του Φθινοπώρου κοντά σου. Είναι το ότι βοηθά γυναίκες που έχουν πραγματικά ανάγκη…

bodyshop9

Βλέπεις, το Body Butter και η κρέμα χεριών της σειράς Vanilla Pumpkin είναι εμπλουτισμένα με βούτυρο καριτέ αειφόρου προέλευσης. Η The Body Shop προμηθεύεται το βούτυρο από τον γυναικείο συνεταιρισμό Tungteiya Women’s Shea Butter Association στη Βόρεια Γκάνα και μέσω του πρωτοποριακού της προγράμματος Εμπόριο με Κοινότητες.

bodyshop10

Η συνεργασία αυτή προέκυψε το 1994, όταν η ιδρύτρια της The Body Shop, Anita Roddick, ταξίδεψε στην Γκάνα και γνώρισε τις εκπληκτικές γυναίκες που παράγουν το βούτυρο καριτέ. Ο συνεταιρισμός αποτελείται από 500 γυναίκες οι οποίες συλλέγουν τους φρέσκους καρπούς και χρησιμοποιούν παραδοσιακές χειρωνακτικές τεχνικές για την παραγωγή του βουτύρου καριτέ, ακολουθώντας μία περίπλοκη διαδικασία που περιλαμβάνει 18 στάδια και περνά από γενιά σε γενιά!

bodyshop11

Η The Body Shop, εκτός από μία δίκαιη αμοιβή, καταβάλλει στις γυναίκες ένα επιπλέον επιμίσθιο που τους επιτρέπει να επενδύσουν σε κοινοτικά προγράμματα, ωφελώντας με αυτό τον τρόπο περισσότερους από 45.000 ανθρώπους κάθε χρόνο. Κάπως έτσι λοιπόν, η απόλαυση που προσφέρει σε εσένα η Vanilla Pumpkin σειρά, μεταφράζεται σε ένα πιο λαμπρό μέλλον για τις γυναίκες της Tungteiya.

Ακόμα κάθεσαι και διαβάζεις; Κλείσε τη σελίδα και σπεύσε στο κοντινότερο σε εσένα The Body Shop κατάστημα (ή στο eshop) για να κάνεις δική σου τη festive Vanilla Pumpkin σειρά! Τώρα επιτρέπεται να το πούμε… ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!


Πηγή