Πέμπτη , 2 Μάιος 2024

Ελεύθερες ρίζες: Ο ύπουλος εχθρός της ομορφιάς σου και πώς να τον αντιμετωπίσεις

Αν πλησιάζεις τα 30 και ο φόβος των πρώτων ρυτίδων έχει αρχίσει σιγά σιγά να «τρυπώνει» στη ζωή σου, τότε το σίγουρο είναι ότι το τελευταίο διάστημα έχεις «μελετήσει» αρκετά άρθρα με συμβουλές ομορφιάς για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου.

Πιθανότατα, μόλις πρόσφατα άρχισες να παίρνεις στα σοβαρά τις beauty συμβουλές που σου έδινε η μητέρα σου, όπως το να φοράς κάθε μέρα μια καλή ενυδατική, να μην βγαίνεις από το σπίτι χωρίς αντηλιακό και φυσικά, να πλένεις το πρόσωπό σου προτού πέσεις για ύπνο. Αν δεν ακολουθούσες μια ρουτίνα ομορφιάς τα προηγούμενα χρόνια, τότε μάλλον τώρα αντιλαμβάνεσαι ότι το πέρασμα του χρόνου, η ηλιακή ακτινοβολία και φυσικά, η περιβαλλοντολογική μόλυνση, φθείρουν το δέρμα σου.

Κορίτσια, προσοχή στις ελεύθερες ρίζες!

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν σε φθείρουν το δέρμα σου πριν την ώρα του, αλλά στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι ελεύθερες ρίζες. Πράγματι, η έκθεση στους περιβαλλοντολογικούς παράγοντες είναι η πρώτη πηγή φθοράς στη εμφάνιση και στην λειτουργία του δέρματος! Hello, ρυτίδες, δηλαδή!

Αν αναλογιστείς ότι στις μέρες μας η περιβαλλοντολογική μόλυνση αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, τότε εύκολα μπορείς να κατανοήσεις πως είναι απαραίτητο -περισσότερο από ποτέ- να προστατεύσεις το δέρμα σου από τις ελεύθερες ρίζες που το καταστρέφουν.

Καλοκαίρι και τα πράγματα δυσκολεύουν

Δυστυχώς, τα πράγματα για εμάς τις γυναίκες είναι ακόμη πιο δύσκολα το Καλοκαίρι εξαιτίας της βλαβερής ακτινοβολίας του ηλίου. Λίγο πριν τις καλοκαιρινές σου διακοπές, λοιπόν, αξίζει να βρεις ένα καλό προϊόν που θα «δουλέψει» για εσένα σε πολλά «μέτωπα».

Ποια είναι τα βασικά σημεία στα οποία αξίζει να εστιάσεις για να βρεις το κατάλληλο προϊόν; Η ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία, η συνεχής αναζωογονητική 24ωρη ενυδάτωση και η αντηλιακή προστασία. Έχοντας κατά νου τις τρεις αυτές παραμέτρους, θα καταφέρεις να προστατέψεις την ευάλωτη επιδερμίδα του προσώπου σου και να προλάβεις τη φθορά και φυσικά, τις πρώτες ρυτίδες.

Μια συλλογή που σου παρέχει όλα όσα αναφέραμε και δεν πρέπει να λείπει από την τσάντα σου έρχεται από την Estee Lauder. Ο λόγος για τη συλλογή DayWear Advanced Multi-Protection Anti-Oxidant 24-Hour Moisturizers SPF 15.

Αν έχεις χώρο για λίγα και καλά πράγματα στο νεσεσέρ σου, τότε δες αυτά τα προϊόντα. Εμείς τα χρησιμοποιούμε και ξέρουμε ότι είναι δερματολογικά και οφθαλμολογικά ελεγμένα καθώς και πως δεν προκαλούν ακμή.

Η κρέμα DayWear Advanced Multi-Protection Anti-Oxidant 24-Hour Creme SPF 15 (μπορείς να τη βρεις από μόλις 29 ευρώ) είναι για εμάς «must», ωστόσο, σε περίπτωση που η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή, καλό είναι να επιλέξεις τη DayWear Matte που ρυθμίζει τη λιπαρότητα και μειώνει την εμφάνιση πόρων.

Κρέμα… «superfood» 

Εμπλουτισμένη με μια καινοτόμα τεχνολογία ανακύκλωσης αντιοξειδωτικών, η κρέμα «superfood» βοηθά στην πολλαπλή προστασία του δέρματος.

Πιο αναλυτικά, μεταξύ άλλων, η DayWear Advanced Multi-Protection Anti-Oxidant 24-Hour Creme SPF 15 περιέχει ένα ισχυρό αποκλειστικό σύμπλεγμα αντιοξειδωτικών (EGT, Vitamin C, Vitamin E, Eukarion και ένα ζύμωμα από θαλάσσιους μικροοργανισμούς), προσφέροντας έτσι ένα βέλτιστο μείγμα από απαραίτητα για το δέρμα συστατικά, ειδικά σχεδιασμένα ώστε να ανακυκλώνουν συνεχώς και να αναγεννούν την αντιοξειδωτική τους ικανότητα! Ο συνδυασμός είναι τόσο αποτελεσματικός ώστε εξουδετερώνει κάθε βασικό τύπο καταστροφικής ελεύθερης ρίζας.

Την ίδια ώρα, προσφέρει την καλύτερη δυνατή UVA προστασία που έχει δημιουργήσει ποτέ η  Estee Lauder και αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι η άμυνα ενάντια στις καταστροφικές ακτίνες UV, βοηθούν το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τέλος, το ισχυρό μείγμα ενυδατικών παραγόντων (συμπεριλαμβανομένου του υαλουρονικού οξέως) και τα ενισχυτικά λιπίδια που έχει, παρέχουν στο δέρμα άμεση και 24ωρη υγρασία για να το προστατεύσουν από την αφυδάτωση.

Το άρωμα που αγαπήσαμε

Εκτός από όλα τα καλά που θα προσφέρει στην επιδερμίδα σου, η συλλογή της Estee Lauder θα σε κερδίσει για έναν ακόμη λόγο: Το χαρακτηριστικό της άρωμα. Αν είσαι fan της εταιρείας, τότε σίγουρα το γνωρίζεις. Υδάτινες νότες από τραγανό αγγούρι, ζωηρές λουλουδάτες νότες από μεταξένιο γιασεμί και musk που σε κάνουν να αισθάνεσαι αναζωογονημένη.

Μην ξεχνάς, λοιπόν, να προσέχεις την επιδερμίδα σου και τον οργανισμό σου. Άρχισε να πίνεις περισσότερο νερό και να εφαρμόζεις κάθε μέρα στο πρόσωπό σου τα σωστά προϊόντα για να καταπολέμησες τον πιο ύπουλο εχθρό της ομορφιάς σου: Τις ελεύθερες ρίζες! Οι ρυτίδες μπορούν να περιμένουν ακόμη.


Πηγή