Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Εμφάνισες ακμή; 4 τοπικές θεραπείες για να την αντιμετωπίσεις

Δεν υπάρχει χειρότερο σενάριο. Ξυπνάς το πρωί, κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και βλέπεις δύο-τρία σπυράκια να έχουν εμφανιστεί από το πουθενά. Φαντάζεσαι ίσως πως είναι παροδικά, γιατί αγχώθηκες, ή έχεις περίοδο. Τα καλύπτεις με make up, αλλά οι μέρες περνούν και αυτά φαίνεται να έχουν εγκατασταθεί για τα καλά στο πρόσωπό σου.

Ε, ναι! Κατά πάσα πιθανότητα εμφάνισες ακμή. Και όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται και οι ενήλικες εμφανίζουμε ακμή. Το δερματικό πρόβλημα αυτό δεν είναι μόνο «σύμπτωμα» της εφηβείας. Το θέμα είναι… τι θα κάνεις από εδώ και στο εξής.

Κατ’ αρχάς, προσοχή! Δεν πρέπει να πειράξεις αυτά τα σπυράκια, γιατί μετά θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Αν τα σπάσεις, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μολύνεις τη γύρω περιοχή, να δημιουργήσεις νέα σπυράκια και άρα το πρόβλημά σου να επιδεινωθεί. Άρα, δεν πειράζεις απολύτως τίποτα.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, λοιπόν, είναι να απευθυνθείς στον δερματολόγο σου. Αυτός είναι ο άνθρωπος που θα σε συμβουλεύσει κατάλληλα και θα βρει τη θεραπεία που χρειάζεσαι. Μέχρι να κλείσεις, όμως, το ραντεβού σου μπορείς να χρησιμοποιείς μία από τις τέσσερις θεραπείες ακμής, που θα βρεις στην παρακάτω gallery. Σίγουρα θα καταπραΰνουν τα σπυράκια σου και θα σε κάνουν να θέλεις και πάλι να κοιταχτείς στον καθρέφτη.

Διάβασε ακόμα: Χρησιμοποιείς προϊόντα για τα φρύδια κάθε μέρα; Να, τι πρέπει να προσέξεις


Πηγή