Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Ενεργά συστατικά: Σε τι διαφέρουν από τα απλά συστατικά και πώς θα διαλέξεις τα σωστά

Η περιποίηση της επιδερμίδας είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο. Καθώς καμία επιδερμίδα δεν μοιάζει με μία άλλη, οι μοναδικοί συνδυασμοί υφών και συστατικών είναι δεκάδες και μπορούν να σε μπερδέψουν.

Το ψάχνεις όμως! Κοιτάζεις τις ετικέτες, ενημερώνεσαι για τα συστατικά και το τι κάνει το κάθε ένα και επισκέπτεσαι συχνά τη στήλη της ομορφιάς, εδώ στο queen.gr γιατί και εμείς είμαστε #skincareaddicts και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Έχουμε λοιπόν μιλήσει για δεκάδες συστατικά και τις ιδιότητες του κάθε ενός, τις χρήσεις του και ούτω καθεξής. Αυτό  για το οποίο δεν έχουμε μιλήσει ωστόσο, είναι η διαφορά ανάμεσα στα ενεργά και τα μη ενεργά συστατικά. Ήρθε η ώρα!

5 tips για να αποφύγεις το botox στο μέτωπο όσο περισσότερο μπορείς

Ενεργά vs Μη ενεργά συστατικά

Ο ορισμός των ενεργών συστατικών είναι ο εξής: Συστατικά των οποίων η χρήση είναι να θεραπεύσουν ή να αποτρέψουν συγκεκριμένα προβλήματα ή να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η επιδερμίδα. Μην τρομάζεις…

energa sustatika 3

Τα ενεργά συστατικά είναι απλά ο «πρωταγωνιστής» της skincare «ταινίας» σου, το βασικό συστατικό που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημά σου είτε αυτό είναι τα σπυράκια, είτε οι ρυτίδες.

Τα μη ενεργά συστατικά έχουν «supporting roles». Είναι αυτά που βοηθούν τον «πρωταγωνιστή» να κάνει τη δουλειά του, και συνολικά την «ταινία» να πάρει το Όσκαρ!

Στόχος των μη ενεργών συστατικών, είναι να μεταφέρουν τα ενεργά συστατικά στις περιοχές που έχουν την ανάγκη τους. Παράλληλα, κάνουν το προϊόν σου να έχει τέλεια υφή και να μυρίζει ωραία.

energa sustatika 4

Χρειάζονται λοιπόν και ενεργά και μη ενεργά συστατικά για να δημιουργηθεί ένα τέλειο προϊόν. Ποια είναι όμως τα ενεργά συστατικά ή μάλλον… Ποια είναι μερικά από αυτά;

10 απαραίτητα προϊόντα στη φθινοπωρινή ρουτίνα ομορφιάς σου

Η ρετινόλη

Όχι, δεν θα σταματήσει να διαβάζεις για αυτή, γιατί είναι η Maryl Streep των συστατικών. Κάνει τα πάντα, μάχεται ενάντια στα πάντα και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για την καταπολέμηση των σημαδιών της γήρανσης.

retinol

LA ROCHE-POSAY, REDERMIC RETINOL

Τα οξέα aka AHA και BHA

Είναι εκείνα που κάνουν χημική απολέπιση στην επιδερμίδα σου και καταπολεμούν μία ευρεία γκάμα προβλημάτων. Η διαφορά ανάμεσά τους είναι ότι τα ΑΗΑ (γλυκολοκό και λακτικό οξύ) λειτουργούν στην επιφάνεια της επιδερμίδας, άρα είναι τέλεια για ξηρές και κανονικές επιδερμίδας. Τα ΒΗΑ (σαλυκιλικό οξύ) λειτουργούν στην επιφάνεια και στο βάθος της επιδερμίδας και είναι τέλεια για λιπαρές επιδερμίδες.

REVITALIFT LASER ΑΜΠΟΥΛΕΣ LOREAL PARIS

L’ORÉAL PARIS, REVITALIFT LASER ΑΜΠΟΥΛΕΣ

Η βιταμίνη C

Ένα ακόμα συστατικό για το οποίο ακούς συχνά και θα συνεχίσεις να ακούς. Είναι ένα συστατικό που μπορεί να αντιμετωπίσει το γήρας, τις ρυτίδες και τη θαμπή όψη και είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό. Είναι κατάλληλο για όλους και για όλα!

WILD ROSE ADVANCED BRIGHTENING BI PHASE BOOSTER KORRES

KORRES, WILD ROSE ADVANCED BRIGHTENING BI-PHASE BOOSTER

Τα top μυστικά αντιγήρανσης της Kourtney Kardashian – Δοκίμασέ τα κι εσύ


Πηγή