Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Ερεθισμοί μετά το ξύρισμα; 5 tips για να τους εξαφανίσεις

Τι θέλεις για να βγεις όμορφη κι εντυπωσιακή στην παραλία ή για να βάλεις το girly mini φόρεμά σου; Να έχεις υπέροχα, απαλά πόδια. Κι εκεί ακριβώς είναι που την πατάς τις περισσότερες φορές.

Στην προσπάθεια να έχεις βελούδινη επιδερμίδα ξυρίζεις τα πόδια σου κάνοντας σοβαρά λάθη και καταλήγοντας σε ερεθισμούς, κοκκινίλες και έντονο κνησμό.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Liv. (@olcia10)

Τα λάθη στο ξύρισμα

Παραδέξου το! Είναι πολλές οι φορές που αποφάσισες τελευταία στιγμή να πας για ένα ποτάκι με τις κολλητές σου και έτρεξες σαν την κυνηγημένη να ξυρίσεις τα πόδια σου… Και τα ξύρισες χωρίς να τα βρέξεις. Έτσι, ξηρά όπως ήταν. Το αποτέλεσμα; Κάτι κοκκινίλες και ερεθισμοί που έβγαζαν μάτι.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει, όμως, και όταν κρατάς για πολλούς μήνες το ίδιο ξυραφάκι, όταν δεν κάνεις απολέπιση πριν το ξύρισμα ή όταν πας κόντρα στη φορά τον τριχών και επιμένεις σε ένα σημείο.

Οι ερεθισμοί και οι κοκκινίλες, τότε, όχι μόνο δεν σε αφήνουν να βάλεις το mini φόρεμά σου για να φανούν τα απαλά πόδια σου, αλλά σε κάνουν να ψάχνεις εναγωνίως το πιο καλυπτικό ρούχο. Κρίμα δεν είναι να συμβαίνει όλο αυτό;

Αφού ξυρίζεσαι με ξυραφάκι δες εδώ ποια προϊόντα χρειάζεσαι ASAP!

Η αντιμετώπιση των ερεθισμών μετά το ξύρισμα

Οι ερεθισμοί και οι κοκκινίλες μετά το ξύρισμα είναι καθαρά δικό σου φταίξιμο. Εσύ κάτι δεν έχεις κάνει καλά με αποτέλεσμα να έχεις συγχρόνως ταλαιπωρήσει και το δέρμα σου.

Υπάρχουν, όμως, τρόποι για να σώσεις την κατάσταση και τελικά να μη χρειαστεί να φοράς μόνο παντελόνια ή μόνο maxi φορέματα μέχρι τον αστράγαλο, που θα κρύβουν το «πρόβλημα». Trust me!

Δοκίμασε, σε πρώτη φάση, να απλώσεις λίγο βούτυρο καριτέ ή να ρίξεις άφθονο κρύο νερό πάνω στο ερεθισμένο δέρμα. Θα υπάρξει μια ανακούφιση. Δεν στο λέω τυχαία. Είναι δοκιμασμένη λύση! 

Επίσης, και μια μάσκα με δύο ασπιρίνες, μία κουταλιά ζεστό νερό και μια κουταλιά ζεσταμένο μέλι θα ανακουφίσει πολύ το ταλαιπωρημένο δέρμα σου. Μη φύγεις… Περίμενε! Σου’ χω κι άλλα tips στην παρακάτω gallery!




Πηγή