Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ερμ… Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ασετόν σαν αντισηπτικό; Ρωτήσαμε…

Καραντίνα ημέρα #23425345345235, είναι σα να έχει περάσει ένας χρόνος από την ημέρα που μπήκα στο σπίτι και έμεινα εδώ για τα καλά. Ενώ το social distancing έχει τα καλά του και ο χρόνος στο σπίτι ακόμα περισσότερα καλά, ο χρόνος με τις σκέψεις μας… δεν είναι ό, τι καλύτερο. Το μυαλό μας σκέφτεται πολύ και κάποιες φορές, δημιουργούνται περίεργες ιδέες όπως αυτή που διάβασα πρόσφατα ότι το ασετόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αντισηπτικό.

Πόσα ΟΧΙ να πω και από που να ξεκινήσω; Ηρέμησα τον εαυτό μου όμως και πήρα τηλέφωνο την φαρμακοποιό. Όχι, δεν πήγα από εκεί, ήταν μία άσκοπη μετακίνηση. Τη ρώτησα λοιπόν: «Έλενα, μπορώ να χρησιμοποιήσω το ασετόν σαν αντισηπτικό; Το διάβασα στο internet» και η ψυχραιμία της με εξέπληξε! Θα μπορούσε να μου πει ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ και να μου το κλείσει αλλά δεν το έκανε. Apparently τη ρώτησαν το ίδιο χθες…

hang up the phone gif 1

Η απάντησή της είναι όχι και μου εξήγησε γιατί. Ναι μεν το ασετόν είναι ισχυρό και μπορεί να σκοτώσει μικρόβια (αν μη τι άλλο με τη μυρωδιά θα προσθέσω εγώ) αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αντισηπτικό. Δεν έχουν γίνει μελέτες για τη δράση του, δεν κάνει να το εισπνέεις (τα λέω εγώ!) πολύ και τα ασετόν που βρίσκεις στα καταστήματα καλλυντικών δεν είναι 100% ασετόν.

hell to the no no no gif 2 copy

Για να πεις πως σκότωσες κάποια μικρόβια, άγνωστο πόσα, πρέπει να χρησιμοποιήσεις καθαρό ασετόν. Το καθαρό ασετόν είναι διαβρωτικό, θα καταστρέψει τα χέρια σου, δεν συζητώ τι θα κάνει στο μανικιούρ σου και θα ξεβάψει τα πάντα από τα ρούχα σου μέχρι το τραπεζάκι του σαλονιού σου. Συνεπώς η απάντηση είναι hell to the no!

spread

Ας σταματήσουμε λοιπόν το overthinking, ας μην μας πιάνει πανικός και ας κάνουμε απλά αυτά που μας λένε οι αρχές. Και ας πάρουμε όλοι από ένα κουτί γλυκά (σκόπιμη μετακίνηση), ας φτιάξουμε κουλουράκια, κάρτες ή οτιδήποτε άλλο και ας τα αφήσουμε στο φαρμακείο της γειτονιάς γιατί τα κορίτσια σαν την Έλενα (και τα αγόρια) των φαρμακείων που είναι πάντα εκεί, απαντούν σε ό, τι τους ρωτάμε και δεν έχουν καν χρόνο να σκεφτούν όπως εμείς. Ας τους ευχαριστήσουμε.

Διάβασε ακόμα: Να γιατί πρέπει τώρα περισσότερο από ποτέ να βάλεις αιθέρια έλαια στην κρέμα χεριών σου

 


Πηγή