Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ευαίσθητη επιδερμίδα: 5 tips που πρέπει να ξέρεις για να τη φροντίζεις σωστά!

Αν έχεις ευαίθητη ή δυσανεκτική επιδερμίδα τότε σίγουρα οι λέξεις ερεθισμός, κοκκινίλες, τράβηγμα δεν σου είναι καθόλου άγνωστες, πόσο μάλλον όταν μπάινεις στη διαδικασία να δοκιμάσεις κάποιο νέο προϊόν. Τι κάνεις λοιπόν; Πώς το χειρίζεσαι; Έχουμε όλα τα tips που πρέπει να ξέρεις…

 

– #1.Τήρησε το χρυσό κανόνα του ντεμακιγιάζ
Τόσο το γεγονός οτι μπορεί να «φορτώνεις» την επιδερμίδα σου με περιττά καλλυντικά, όσο και οτι ξεχνάς να ξεβαφτείς πριν πέσεις για ύπνο, μπορεί να προκαλέσουν έντονους ερεθισμούς στην επιδερμίδα σου. Γι αυτό λοιπόν, φρόντισε να τηρείς πάντοτε το χρυσό κανόνα του ντεμακιγιάζ! Βασικό εργαλείο σου; Το Sensibio H2O της Bioderma. Το 1ο και μοναδικό δερματολογικό μικυλλιακό νερό απόλυτα συμβατό με το δέρμα, που βοηθά στην φυσική ανοικοδόμηση του υδρολιπιδικού φιλμ της επιδερμίδας.

proion 01

 

-#2. Απόφυγε τα «σκληρά» προϊόντα
Η ευαίσθητη επιδερμίδα θέλει ειδική μεταχείριση γι αυτό προσπάθησε να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς σκληρά σαπούνια και καθαριστικά στην επιδερμίδα του προσώπου σου, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί με τον καιρό να προκαλέσει ερεθισμούς. Αντίθετα, επίλεξε προϊόντα με απαλές συνθέσεις και υφές ειδικές για τον ευαίσθητο τύπο της επιδερμίδας σου, όπως το απαλό καθαριστικό gel , Sensibio Gel Moussant της Bioderma. Καθαρίζει απαλά και αφαιρεί το μακιγιάζ από το πρόσωπο και τα μάτια, ενυδατώνει και καταπραϋνει τους ερεθισμούς.

proion 02

 

-#3.Κάνε focus στα μάτια
Θα ξέρεις πολύ καλά, πως η περιοχή των ματιών χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης, πόσο μάλλον αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα. Φρόντισε, λοιπόν, να επενδύσεις σε ένα προϊόν που θα συνδυάζει την περιποίηση για την ευαίσθητη επιδερμίδα με αυτή των ματιών, όπως το Sensibio Eye της Bioderma. Καταπραΰνει αμέσως την αίσθηση δυσφορίας και τις ενοχλήσεις στην περιοχή των ματιών, ενισχύει βιολογικά την αντίσταση του δέρματος στις επιθέσεις, βοηθά στη μείωση του πρηξίματος χάρη στην καφεΐνη και αυξάνει το όριο ανοχής του ευαίσθητου δέρματος.

proion 04

 

-#4. Η κίνηση ματ κατά των ερεθισμών
Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση, που σε κάποια σημεία το πρόσωπό σου αρχίζει να κοκκινίζει και εμφανίζει έντονη ξηρότητα; Ο ειδικός στη βιολογία του δέρματος, η Bioderma, καινοτόμησε και πάλι δημιουργώντας τη Sensibio Tolerance +, μία κρέμα που περιποιείται την επιδερμίδα και μειώνει τη δερματική υπερευαισθησία σεβόμενη τη φυσική βιολογία του δέρματος. Στην καρδιά αυτής της θεραπείας είναι το Neurocontrol®, ένα αποκλειστικό σύμπλεγμα που ρυθμίζει τους βιολογικούς μηχανισμούς που είναι υπεύθυνοι για τη δυσανεκτικότητα. Το αίσθημα δυσφορίας ανακουφίζεται, ενώ παράλληλα η επιδερμίδα ενυδατώνεται.

proion 05

 

-#5. Η πρόληψη σώζει ευαίσθητες επιδερμίδες
Όπως και σε πολλά άλλα πράγματα στη ζωή μας, έτσι και στην περίπτωση της ευαίσθητης επιδερμίδας, η πρόληψη σώζει ζωές. Απαραίτητο όπλο σου για να προλάβεις (ή και να μειώσεις) την ερυθρότητα; Η Sensibio AR της Bioderma, η οποία ρυθμίζει βιολογικά τον παράγοντα που είναι υπεύθυνος για την αγγειοδιαστολή. Πιο συγκεκριμένα, αυτό το πετυχαίνει χάρη στην αποκλειστική και καινοτόμα ευρεσιτεχνία Rosactiv® που δρα απευθείας στο VEGF, έναν από τους κύριους παράγοντες που ευθύνονται για τη διαστολή και την αποδυνάμωση των τριχοειδών αγγείων του δέρματος κι αποτελούν πηγές ερυθρότητας. Η επιδερμίδα ενυδατώνεται, καταπραΰνεται, γίνεται πιο ελαστική ενώ παράλληλα, αποκτά ανοχή. Μπορείς να την απλώσεις κάθε μέρα πρωί ή/και βράδυ σε καθαρό δέρμα.

proion 03

 


Πηγή