Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ζέστη- Λιπαρότητα- Ενοχλητική γυαλάδα στο πρόσωπο: 3 ανέξοδοι τρόποι να απαλλαγείς

Καλοκαίρι- καύσωνας- λιπαρότητα- γυαλάδα: Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, θα έχεις παρατηρήσει πως η λιπαρότητα στο πρόσωπό σου και ιδίως στην Τ- ζώνη του προσώπου σου αρχίζει να γίνεται ολοένα και πιο φανερή (aka ενοχλητική). Κι ενώ το να έχεις το νεσεσέρ σου πάντα και παντού προκειμένου να αντιμετωπίσεις τυχόν προβλήματα φαντάζει ως το ιδανικό σενάριο, δεν είναι εφικτό στις περισσότερες περιπτώσεις… πόσο μάλλον αν έχεις φύγει διακοπές.

Βρήκαμε, λοιπόν, πώς θα απαλλαχθείς προσωρινά από την ενοχλητική γυαλάδα με τρεις εντελώς φυσικούς τρόπους!

1. The queen of ice: Πάγος
Αν οι σμηγματογόνοι αδένες «υπερλειτουργούν» τότε βάλε λίγο πάγο (μπορείς να κρατήσεις ένα παγάκι ή να το τυλίξεις με μία λεπτή γάζα ή πανί) πάνω στις περιοχές που εμφανίζουν έντονη λιπαρότητα (κυρίως στην T-ζώνη του προσώπου σου) για 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά. Με αυτόν τον τρόπο συρρικνώνονται οι πόροι και η επιδερμίδα φαίνεται πιο λεία και απαλή.

2. Αλάτι
Εκτός από το φαγητό, το αλάτι έχει την ιδιότητα να ξηραίνει την επιδερμίδα (γι αυτό το λόγο θυμήσου πως ειδικά το καλοκαίρι, μετά από ένα μπάνιο στη θάλασσα, η επιδερμίδα μας έχει ανάγκη από μία extra ενυδάτωση). Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δημιουργήσεις μία παχύρευστη πάστα από αλάτι και νερό και να την απλώσεις στην επιδερμίδα σου (Τ-ζώνη) προκειμένου να απορροφήσει τη λιπαρότητα. Άφησέ τη για λίγα λεπτά, ξέπλυνε με χλιαρό νερό, και η λιπαρότητα έχει εξαφανιστεί!

fajw6y62 0bf64

 

3. Αγγούρι
Το αγγούρι λειτουργεί ως φυσική τόνερ της επιδερμίδας , ενώ παράλληλα δρα και κατά των μαύρων κύκλων ή του πρηξίματος κάτω από τα μάτια. Τι πρέπει να κάνεις; Τρίψε το πρόσωπό σου, με ένα αγγούρι και άφησε το χυμό του να απορροφηθεί από την επιδερμίδα για όσο χρονικό διάστημα θέλεις.


Πηγή