Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Η νεότητα δεν έχει ηλικία!

Το αισιόδοξο μήνυμα ότι «Η νεότητα δεν έχει ηλικία» μετέφεραν οι διακεκριμένοι επιστήμονες που μίλησαν στην ημερίδα «Η Νεότητα στη μέση ηλικία» και προέτρεψαν τους πάνω από 700 άνδρες και γυναίκες οι οποίοι την παρακολούθησαν να… αντιμιλήσουν στον καθρέφτη τους!

Τα στοιχεία που πρέπει να θυμόμαστε:

• Υπάρχουν «νεότατοι» άνθρωποι σε μεγάλη ηλικία!
• Η νεότητα είναι μια δεξιότητα που μαθαίνεται και καλλιεργείται!
• Το 70% των γυναικών ηλικίας 50 ετών και 60+ πιστεύει πώς τώρα είναι η ώρα για μια καινούρια αρχή!
• 7 στις 10 γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο είναι άνω των 50 ετών!
• Η γυναίκα των 50+ είναι το μέλλον της κοινωνίας (Serge Guerin Γάλλος κοινωνιολόγος)
• Όλοι, άνδρες και γυναίκες, έχουμε ερωτική επιθυμία και μπορούμε να έχουμε ερωτική ζωή καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας!

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας οι ειδικοί στους τομείς της ΥΓΕΙΑΣ, της ΟΜΟΡΦΙΑΣ, της ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, της ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ, της ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ και του ΣΕΞ, παρουσίασαν τις πλέον εξελιγμένες θεραπείες που προσφέρει σήμερα η επιστήμη για τη σωστή διαχείρισή καθεμιάς από τις σημαντικές αλλαγές που πραγματοποιούνται στο σώμα, στον οργανισμό και στον ψυχισμό ανδρών και γυναικών που διανύουν τη μέση ηλικία, επηρεάζοντας δραματικά την καθημερινότητά τους.

Η μέση ηλικία είναι η δεύτερη νεότητα στη ζωή του κάθε ανθρώπου, και οι τρόποι για να την ζήσει δημιουργικά και με πληρότητα είναι πολλοί , εφικτοί και προσιτοί.  Οι λέξεις κλειδιά είναι ΠΡΟΛΗΨΗ και ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ. Αρχίζουμε προσαρμόζοντας τον τρόπο ζωής μας στις διαφορετικές ανάγκες που έχει το σώμα και η ψυχή μας. Διαφοροποιούμε τις διατροφικές μας συνήθειες, φροντίζουμε με διαφορετικό και πιο σχολαστικό τρόπο το δέρμα μας, αυξάνουμε τη σωματική μας δραστηριότητα, διαχειριζόμαστε με πιο αποτελεσματικό τρόπο το στρες της καθημερινότητας.

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία και τον θερμό χαιρετισμό τους ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κύριος Γιώργος Πατούλης και η Πρόεδρος της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών Ελλάδος, κυρία Μαρία Γιαννίρη

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από εδώ και περά ξεκινάει η περίοδος που αυτό το προϊόν πρέπει να γίνει “δεύτερη φύση” σου

 


Πηγή