Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τον έρπητα

Η απάντηση στον ενοχλητικό και επίμονο έρπη που ταλαιπωρειί μεγάλο ποσοστό ανθρώπων είναι η λυσινή. Ουσιαστικά η θεραπεία βρίσκεται σε δύο αμινοξέα, την αργινίνη και τη λυσίνη.Σύμφωνα με έρευνα, η προσθήκη αργινίνης στον ερπητοιό σε κυτταρικές καλλιέργειες, προκαλούσε ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό του ιού. Αντίθετα, η προσθήκη ενός άλλου αμινοξέος, της λυσίνης, ανέστειλε την ανάπτυξη και την εξάπλωση του ιού στα κύτταρα.Έτσι, οι επιστήμονες οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι ασθενείς που ταλαιπωρούνται από έρπη θα πρέπει να ακολουθούν ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε λυσίνη και φτωχό σε αργινίνη.

Ο επικεφαλής της έρευνας τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι οι σχετικές ποσότητες αυτών των δύο αμινοξέων στα κύτταρα.Η μεταξύ τους αναλογία είναι εκείνη που τελικά θα καθορίσει το αν ο ιός θα εισχωρήσει στα κύτταρα και θα αναπτυχθεί. Ακολούθησαν τα λεγόμενα “πειράματα αργινίνης” για να διαπιστωθεί πως το συγκεκριμένο αμινοξύ “ενεργοποιεί” τους ερπητοιούς.Στο συγκεκριμένο πείραμα χορηγήθηκε σε ασθενείς υψηλή δόση του αμινοξέος -500 mg τέσσερις φορές τη μέρα-ενώ ταυτόχρονα περιορίστηκε η πρόσληψη λυσίνης.Οι τρεις στους τέσσερις εκδήλωσαν έντονα κλινικά συμπτώματα,και αναγκαστικά διακόπηκε η μελέτη.Τα έντονα συμπτώματα εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά τη λήψη αργινίνης.Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε λυσίνη ενδέχεται να εξουδετερώσει τον κίνδυνο από την αυξημένη λήψη αργινίνης.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τροφές με υψηλή συγκέντρωση αργινίνης:

Είναι η σοκολάτα, οι ξηροί καρποί, το φυστικοβούτυρο και η ζελατίνη. Μόλις πενήντα με εξήντα γραμμάρια φιστικιών και σοκολάτας είναι ικανά να προκαλέσουν τα δυσάρεστα συμπτώματα του ιού.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τροφές με υψηλή συγκέντρωση λυσίνης:

Γαλακτοκομικά προϊόντα, σόγια, αυγά, μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας, πατζάρια, μπορούν να εμποδίσουν την εκδήλωση του ιού. Δεν παίζει ρόλο μόνο η ποσότητα, αλλά η ισορροπία ανάμεσα στις τροφές που περιέχουν αργινίνη και λυσίνη.

Φυσικά στο φαρμακείο θα βρεις και συμπλήρωμα L-  tvn 1000 mg

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτά τα καλλυντικά έχουν κλέψει την καρδιά τη δικιά μας… αλλά και της γιαγιάς μας!

Γατίσια μάτια: Μπορείς να τα πετύχεις! 14 ιδέες για να δοκιμάσεις


Πηγή