Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Η πρώτη "έξυπνη" βούρτσα για τα μαλλιά είναι γεγονός (και ναι, συνδέεται με το κινητό)!

Το πιστολάκι και τα εργαλεία θερμότητας δεν είναι τα μόνα που καταστρέφουν τα μαλλιά μας. Ένα από τα πιο «αθώα» λάθη που κάνουμε οι περισσότερες είναι το βούρτσισμα των μαλλιών μας, πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται στα βρεγμένα μαλλιά που είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο ή όταν βιαζόμαστε, άρα με μαθηματική ακρίβεια θα είμαστε λιγότερο προσεκτικές… Σύμφωνα, μάλιστα, με τους επιστήμονες των εργαστηρίων της L’Oréal, το βούρτσισμα των μαλλιών έχει αποδειχθεί πως μπορεί να προκαλέσει φθορά στα μαλλιά, σπάσιμο και κατεστραμμένες άκρες.

Και κάπως έτσι, η Kérastase, ένα κορυφαίο luxury brand στην επαγγελματική περιποίηση μαλλιών συνεργάστηκε με την εταιρία Withings και ανακοίνωσε τη δημιουργία της Kérastase Hair Coach, της πρώτης παγκοσμίως έξυπνης βούρτσας μαλλιών.

Hair Coach Photo 3 credit Withings

Χρησιμοποιώντας πολλαπλούς αισθητήρες που αναγνωρίζουν την ποιότητα των μαλλιών κάθε γυναίκας περιορίζει το ρίσκο της φθοράς ενώ συνδέεται με το κινητό, μέσω ενός ειδικού application, μεταφέροντας όλες τις πληροφορίες για τα μαλλιά μας και το τρόπο που τα βουρτσίζουμε (π.χ αν τα βουρτσίζουμε πολύ δυνατά). Μάλιστα, στη βούρτσα είναι ενσωματωμένο ένα μικρόφωνο που «ακούει» τους ήχους των μαλλιών, έτσι ώστε να παρέχει πληροφορίες για το πόσο ξηρά, ταλαιπωρημένα ή φριζαρισμένα είναι, ενώ κάθε φορά που ασκούμε μεγαλύτερη πίεση , δονείται. Υπάρχουν ακόμη αισθητήρες που μετρούν την υγρασία στα μαλλιά σας. Παράλλλα, το application προτείνει τρόπους για να βελτιώσουμε το βούρτσισμά μας, δίνει συμβουλές και τα κατάλληλα προϊόντα Kérastase που ταιριάζουν στις ανάγκες των μαλλιών μας.

Η έξυπνη βούρτσα μαλλιών Hair Coach της Kérastase θα είναι διαθέσιμη στα καλύτερα κομμωτήρια Kérastase στα μέσα του 2017, στην τιμή των 200 δολαρίων. Η τιμή για την Ελλάδα δεν έχει καθοριστεί ακόμα.

 


Πηγή