Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Θέλεις δυνατά νύχια και μαλλιά; Τότε δες τι πρέπει να τρως…

Ποια γυναίκα δε θέλει να έχει πλούσια, λαμπερά μαλλιά και δυνατά νύχια; Εκτός, όμως όλων των άλλων, η σωστή διατροφή είναι αυτή που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Παρακάτω θα δεις 8 τροφές που θα ενδυναμώσουν τα μαλλιά και τα νύχια σου γι αυτό ξεκίνα να τις εντάσσεις στο καθημερινό διατροφολόγιό σου!

#1.Βρώμη

Η βρώμη έχει υψηλή ποσότητα σε ψευδάργυρο, κάλιο και βιοτίνη. Η ανεπάρκεια αυτών των τριών συστατικών μπορούν να οδηγήσουν σε αδύναμα μαλλιά, που σπάνε. Εάν θέλεις να την προσθέσεις στη διατροφή σου μπορείς να μαγειρέψεις τη βρώμη με νερό  ή με γάλα και καστανή ζάχαρη. 

#2. Κόκκινο κρέας

Οι άνθρωποι που έχουν χαμηλό (ή και καθόλου) σίδηρο υποφέρουν από αναιμία και έχουν συχνά λεπτή τρίχα, η οποία πρκαλείται από την ανεπάρκεια σιδήρου. Το κόκκινο κρέας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και πρωτεΐνες που κάνουν την τρίχα πιο χοντρή και πιο δυνατή.

#3. Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και μαγνήσιο, που βοηθούν στο να διατηρηθούν τα μαλλιά υγιή, λαμπερά και μαλακά. Το μαγνήσιο επίσης λειτουργεί ενάντια στο στρες, το οποίο είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την απώλεια μαλλιών. Μπορείς να τα καταναλώνεις ως snack ή βάλε τα στα smoothies και στις σαλάτες σου.

5def961e21d2e1d5c516e742eec1c329

#4. Φράουλες

Οι φράουλες, το τέλειο αυτό καλοκαιρινό αγαπημένο μας φρούτο, είναι πλούσιες σε βιταμίνη C. Με ένα φλιτζάνι έχεις καλύψει το 113% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότηατς. Η βιταμίνη C βοηθά στη δημιουργία πρωτεϊνών που θα κάνουν τα μαλλιά σου δυνατά και λαμπερά. Προσθέσε τες στις φρουτοσαλάτες σου, στα milkshakes, στα smoothies κ.λ.π.

#5. Κοτόπουλο

Η κερατίνη είναι μία πρωτείνη, η οποία αποτελεί σημαντικό μέρος των νυχιών σου. Για να ενδυναμώσεις την κερατίνη, το σώμα σου χρειάζεται πολλή πρωτείνη. Και που αλλού θα βρεις περισσότερη; Φυσικά στα πουλερικά, που είναι πλούσια σε πρωτείνες και ειδικά το κοτόπουλο.

#6. Αυγά

Θυμάσαι που όταν ήσουν μικρή το αγαπημένο “σνακ” που σου έφτιαχνε η γιαγιά σου ήταν το αυγό; Κάτι παραπάνω ήξερε από έσένα. Τα αυγά είναι πλούσια σε βιοτίνη, μια βιταμίνη του συμπλέγματος βιταμινών Β, που προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών και των νυχιών.

#7. Καρύδια

Αν είσαι αλλεργική στους ξηρούς καρπούς, τότε τα καρύδια σίγουρα δεν μπορείς να τα εισάγεις στη διατροφή σου. Αν όχι, τότε τίμησε τα γιατί περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά, τα οποία κάνουν τα νύχια σου να παραμείνουν δυνατά, ενώ αποτρέπει και τον διαχωρισμό.

#8. Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας περιέχει βιταμίνες Α, D, E και K, οι οποίες συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των νυχιών. Χρησιμοποίησε το για να φτιάξεις μία υγιεινή σάλτσα για σαλάτες, για να τηγανίσεις ψάρια ή ο,τιδήποτε άλλο. Μπορείς επίσης να προσθέσεις ένα κουταλάκι του γλυκού στα smoothies σου ή για να ψήσεις στη σχάρα λαχανικά ή κοτόπουλο.

 

 


Πηγή