Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Θέλεις να κόψεις κοντά τα μαλλιά σου αλλά διστάζεις; Δοκίμασε το butterfly haircut

Από το 2020 μέχρι και σήμερα βλέπουμε όλο και περισσότερες celebrities, influencers και μοντέλα στα catwalks των Εβδομάδων Μόδας να υποστηρίζουν τα κοντά μαλλιά και κυρίως τα καρέ κούρεμα. Κι εγώ με τη σειρά μου θα σου πω πως… αγαπώ το καρέ και το έχω υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια.

Αντιλαμβάνομαι, όμως, πως είναι πολλά τα κορίτσια που μπορεί να το θαυμάζουν, αλλά να διστάζουν να κόψουν τόσο πολύ τα μακριά μαλλιά τους. Μήπως ανήκεις κι εσύ σε αυτήν την κατηγορία; Σου έχω τη λύση, που δεν είναι άλλη από το butterfly haircut.

Τα μακριά μαλλιά είναι και πάλι τάση! Inspo η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Τι είναι το butterfly haircut

Butterfly είναι η πεταλούδα και ακριβώς αυτό το εφέ δημιουργεί στα μαλλιά το συγκεκριμένο κούρεμα.

Για την ακρίβεια, το butterfly haircut δίνει την ψευδαίσθηση κοντών μαλλιών μέχρι το ύψος των ώμων  μέσα από τη δημιουργία layers και ασυμμετρίας και είναι ιδανικό για εσένα… που αμφιταλαντεύεσαι να κόψεις πολύ τα μακριά μαλλιά σου.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ??????? ?????? (@richardantonyv)

Όσο για το styling; Τα μαλλιά χτενίζονται με φορά προς τα έξω και κατά τμήματα δίνοντας συγχρόνως και την ψευδαίσθηση όγκου.

Άπειρες οι τάσεις στα μαλλιά φέτος

Αυτήν τη σεζόν οι τάσεις στα μαλλιά δεν έχουν… τέλος! Το shag, το καρέ, οι accent braids και η bubble ponytail είναι μόνο μερικά από τα πιο hot hair trends του φθινοπώρου.

Οι επιλογές, λοιπόν, που έχεις είναι πάρα πολλές και διαφορετικές, για κάθε γούστο. Προσοχή, όμως! Αν θέλεις να κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή (aka κούρεμα), θα πρέπει να είσαι σίγουρη για αυτό που θα κάνεις και, βέβαια, να ακούσεις τη γνώμη του κομμωτή σου.

Δεν σημαίνει ότι επειδή η κολλητή σου έκανε butterfly ή shag κούρεμα, θα ταιριάζει και σε εσένα.

Μέχρι… το επόμενο ραντεβού στο κομμωτήριο, λοιπόν, check την gallery και δες butterfly κουρέματα, σε περίπτωση που σκέφτεσαι να το τολμήσεις!

 Cover photo:@richardantonyv




Πηγή