Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Θεραπεία κερατίνης: Όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν τη δοκιμάσεις

Τα μαλλιά είναι ένα θέμα που απασχολεί τις γυναίκες σε καθημερινή βάση. Όλες θέλουμε να έχουμε περιποιημένα, καλοχτενισμένα και όμορφα μαλλιά. Και, κυρίως, θέλουμε να βλέπουμε στον καθρέφτη μας μαλλιά, τα οποία δε φριζάρουν. Τούφες που δε γίνονται από τη μία στιγμή στην άλλη κατσαρές και ατίθασες εκνευρίζοντάς μας και ταλαιπωρώντας μας.

Το μυστικό, λοιπόν, για το απόλυτα λείο και sleek αποτέλεσμα υπάρχει και είναι η κερατίνη. Πρόκειται για μια πρωτεΐνη, που βρίσκεται στα νύχια, στο δέρμα και στα μαλλιά. Όταν, όμως, βρίσκεται στα μαλλιά σε χαμηλά επίπεδα, αυτά δείχνουν ταλαιπωρημένα και αφυδατωμένα. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η θεραπεία κερατίνης και επειδή σίγουρα θα σε ενδιαφέρει και μπορεί να έχεις απορίες, σκεφτήκαμε να σου αναλύσουμε τα πάντα για αυτό το ζήτημα. Έτσι, επικοινωνήσαμε με τον hairstylist, Παύλο Μώρο, από την Aggelopoulos Hair Company, ο οποίος απάντησε σε όλες τις απορίες μας. Τι είναι η θεραπεία κερατίνης; Πόσο διαρκεί; Ποιοι άνθρωποι μπορούν να την κάνουν; Για αυτές και για πολλές ακόμη απορίες που μπορεί να έχεις θα βρεις απαντήσεις παρακάτω.

 

Τι ακριβώς είναι η θεραπεία κερατίνης, πώς γίνεται και ποιο το αποτέλεσμα κατά την ολοκλήρωσή της;

Η κεράτινη είναι η βασική πρωτεΐνη που βρίσκεται στα μαλλιά μας. Στην ουσία, η θεραπεία κερατίνης συμπληρώνει τη χαμένη κερατίνη από τα μαλλιά και θωρακίζει την τρίχα με ενα φιλμ από το ίδιο υλικό, το οποίο ενυδατώνει και λειαίνει την τρίχα. Ιδιότητα της θεραπείας κεράτινης είναι το anti frizz αποτέλεσμα και το ίσιωμα των μαλλιών σε ποσοστό 80%. Αυτό προκύπτει λόγω του ότι η κεράτινη είναι θερμοενεργή και καθώς στεγνώνουμε τα μαλλιά αυτά λειαίνονται και ισιώνουν πολύ εύκολα. Επίσης, για το χρονικό διάστημα που έχουμε κεράτινη στα μαλλιά, εκτός από την επιδιόρθωση που γίνεται, προλαμβάνεται και η μελλοντική φθορά.

Πόση ώρα χρειάζεται για να γίνει η θεραπεία;

Για να πραγματοποιηθεί η θεραπεία κερατίνης χρειάζονται από 2.5 έως 4 ώρες, ανάλογα με το μήκος, την πυκνότητα και το είδος της θεραπείας.

Υπάρχουν διαφορετικά είδη θεραπείας κερατίνης; Αν ναι, ποια είναι αυτά;

Υπάρχουν αρκετά είδη κεράτινης και αυτά διαφοροποιούνται προκειμένου να εξατομικευτεί η θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε μαλλιού. Μερικές από αυτές είναι:

-Nanocure Brazilian Keratin : για όλους τους τύπους μαλλιών.

-Nanocure collagen keratin: εμπλουτισμένη με κολλαγόνο. Κατάλληλη για ξανθά ταλαιπωρημένα και λεπτά μαλλιά ή για μαλλιά με ψυχρές χρωστικές. Το κολλαγόνο επαναφέρει την χαμένη ελαστικότητα των μαλλιών.

-Nanocure gold keratin: εμπλουτισμένη με ρινίσματα χρυσού. Αντιοξειδωτική προστασία χρωμάτων στα βαμμένα μαλλιά θερμών αποχρώσεων. Κατάλληλη και για λεπτά μαλλιά. Έντονη λάμψη.

-Nanocure milk protein: εμπλουτισμένη με πρωτεΐνες ορού γάλακτος. Βαθιά ενυδάτωση, θρέψη και απαλότητα. Κατάλληλη για αφυδατωμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά.

-Nanocure angeldust: εμπλουτισμένη με ρινίσματα διαμαντιών. Κατάλληλη για όλους τους τύπους μαλλιών. Έξτρα λάμψη και δυνατό ίσιωμα.

-Nanocure straightening shampoo: κατάλληλη για όλους τους τύπους μαλλιών. Μεγάλη διάρκεια και ποσοστό ισώματος. Ανάλαφρη αίσθηση. Επιτρέπει τεχνικές.

Οι παραπάνω θεραπείες κεράτινης μπορούν να λειτουργήσουν και συνδυαστικά προκειμένου να επιτευχθεί η ιδανική μίξη ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται 3D SYSTEM και εξατομικεύει και καλύπτει όλες τις ανάγκες και όλους τους τύπους μαλλιών.

mallia keratini

Από τη στιγμή που κάνουμε κερατίνη, πότε μπορούμε να λουστούμε; Πρέπει να κάνουμε κάποια συντήρηση; Τι πρέπει να προσέξουμε;

Ανάλογα με το είδος της θεραπείας τα μαλλιά θα πρέπει να λουστούν είτε αμέσως, είτε μετά από 24 ώρες, είτε μετά από 3 ημέρες. Η συντήρηση της θεραπείας γίνεται με εξειδικευμένα προϊόντα, όπως σαμπουάν, conditioner, μάσκα μαλλιών και argan oil Sulfate-free. Θα πρέπει να προσέξουμε μέχρι το πρώτο λούσιμο τα μαλλιά να μη βραχούν και να μην «τσακίσουν» ή να μην πιαστούν σφιχτή κοτσίδα.

Πόσο καιρό διαρκεί η θεραπεία κερατίνης;

Οι θεραπείες κεράτινης διαρκούν από 3 έως 5 μήνες ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών. Τα αποτελέσματα «ξεθωριάζουν» από τα μαλλιά ομοιόμορφα χωρίς να δημιουργούν «ριζά» και σταδιακά επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση.

Ποια είναι η κατάλληλη εποχή να την κάνουμε; Χειμώνας ή καλοκαίρι και γιατί;

Όλες οι εποχές είναι κατάλληλες για να έχουμε όμορφα, λαμπερά και υγιή μαλλιά, προστατευμένα από θερμικά εργαλεία. Η θεραπεία κερατίνης μπορεί να γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου προκειμένου να έχουμε γρήγορα και ευκολά δυνατά και ίσια μαλλιά χωρίς φριζάρισμα.

keratini sleek mallia

Παλαιότερα λεγόταν ότι η θεραπεία κερατίνης ήταν επικίνδυνη γιατί χρησιμοποιούνταν χημικά. Τι διαφορά έχει η τότε θεραπεία με το σήμερα;

Οι παλαιοτέρου τύπου κεράτινες έχουν καταργηθεί λόγω των βλαβερών συστατικών τους. Παρ’ όλα αυτά, κάποιες από αυτές συνεχίζουν να υπάρχουν στο εμπόριο κι ο κόσμος θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στην επιλογή της κεράτινης. Η θεραπεία θα πρέπει να είναι πιστοποιημένη από τον ΕΟΦ και να μην περιέχει φορμαλδεΰδη.

 Ποιες γυναίκες μπορούν να κάνουν κερατίνη;

Όλες οι γυναίκες και οι άνδρες έχουν την ευκαιρία να κάνουν θεραπεία κερατίνης. Όπως αναφέραμε, οι θεραπείες μας είναι όλες εγκεκριμένες από τον ΕΟΦ και δεν υπάρχει περιορισμός στη χρήση τους. Συνεπώς, αυτοί που θέλουν να έχουν υγιή και λαμπερά μαλλιά, αυτοί που θέλουν να γλιτώσουν χρόνο από το πιστολάκι, αυτοί που θέλουν να μη φριζάρουν τα μαλλιά τους, ή να τα ενδυναμώσουν και να αυξήσουν τον όγκο τους ή όλα τα παραπάνω μαζί μπορούν να κάνουν θεραπεία κεράτινης.

 Διάβασε ακόμα: Έτσι θα φροντίσεις σωστά την επιδερμίδα σου τώρα που μένεις στο σπίτι

 

 


Πηγή