Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Θες να βάψεις μόνη τα μαλλιά σου; Διάβασε 7 βασικούς κανόνες

Επειδή δεν είμαστε επαγγελματίες colorist καλύτερα να είμαστε προσεκτικές πριν δοκιμάσουμε μόνες μας να βάψουμε τα μαλλιά μας, ειδικά όταν είναι πρώτη φορά! Οι αγαπημένες φίλες που θέλουν λοιπόν, να τολμήσουν να χρησιμοποιήσουν βαφή μόνες τους στο σπίτι, θα πρέπει να διαβάσουν τα παρακάτω πολύτιμα tips ώστε να έχουν επιτυχημένο αποτέλεσμα.

1ος κανόνας: Δεν πρέπει να φοβόμαστε. Δείχνουμε τόλμη στις αλλαγές!

2ος κανόνας: Διαβάζουμε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης.

3ος κανόνας: Η απόχρωση που θα επιλέξουμε δε θα πρέπει να έχει πολύ μεγάλη διαφορά από τα φυσικά μας μαλλιά Αν είμαστε μεταξύ δύο αποχρώσεων διαλέγουμε την πιο ανοιχτόχρωμη. Η διαφορά του φυσικού μαλλιού με τα βαμμένα θα πρέπει να είναι ως 2 τόνους. Μπορούμε βέβαια να τολμήσουμε μια πιο σκούρα απόχρωση αν το φυσικό μας είναι ξανθό.

4ος κανόνας: Πρώτα εφαρμόζουμε μια μικρή ποσότητα από ένα ειδικό λάδι για τα μαλλιά ή serum αν περιλαμβάνεται στη βαφή, βουρτσίζουμε και στη συνέχεια περνάμε τη βαφή.

5ος κανόνας: Πριν ξεβγάλουμε τα μαλλιά μας από τη βαφή, βάζουμε ελάχιστο χλιαρό νερό στο κεφάλι μας, απλώνουμε την ειδική κρέμα περιποίησης για μετά τη βαφή και κάνουμε μασάζ για 3 λεπτά. Έτσι δημιουργείται ένας αφρός, που ενοποιεί το χρώμα και του δίνει διάρκεια.

6ος κανόνας: Ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό. Προσοχή! δε λουζόμαστε με σαμπουάν. Απλά με νερό όχι πολύ ζεστό, διότι έτσι θα διατηρηθεί το χρώμα πιο λαμπερό και φωτεινό, χωρίς να ξεθωριάζει. Αν αντέχεις, στο τέλος ρίξε λίγο παγωμένο νερό για να επιβραδύνεις τη λιπαρότητα των μαλλιών σου.

7ος κανόνας: Φρόντισε να κουρεύεις απαραίτητα τα μαλλιά σου μία φορά το μήνα, για να είναι πάντα υγιή και να τα προστατεύονται από την ψαλίδα και την ξηρότητα που μπορεί να τους δημιουργούν οι βαφές.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα weekend με φωτογραφίες, σκέψεις και αισθήσεις #nofilter…

Τι είναι το Κajal και πώς ακριβώς χρησιμοποιείται;


Πηγή