Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Κάηκες; Έχουμε 5+1 τρόπους για να φροντίσεις το δέρμα σου

Το ότι κάηκες πραγματικά δεν μπορούμε να το διανοηθούμε! Πόσο ακόμα πρέπει να φωνάξουμε για το αντηλιακό και την έκθεση στον ήλιο; Τι δικαιολογία θα βρεις να μας πεις την οποία δεν μπορούμε να αντικρούσουμε; Εκτός και αν κάποιος σε έδεσε χειροπόδαρα σε ένα κατάρτι μεσοπέλαγα τότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα σε μαλώσουμε πολύ περισσότερο αλλά θα σου πούμε τι να κάνεις μήπως και σώσεις την κατάσταση. Να ξέρεις ωστόσο, η ζημιά έγινε και λειτουργεί συγκεντρωτικά όπως σου έχουμε εξηγήσει άπειρες φορές. Διάβασε πως θα ανακουφιστείς…

Πιες νερό
Κρύο νερό, χλιαρό νερό, ό, τι νερό σου βρίσκεται. Χρειάζεσαι ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω και πρέπει να ξεκινήσεις να πίνεις πολύ, πολύ, ΠΟΛΥ νερό! Όχι αναψυκτικά, όχι καφέδες… ΝΕΡΟ!

PAGOIS

Βάλε πάγο
Αν κάηκες πολύ τότε σίγουρα πονάς και καίγεσαι και ο πάγος θα σε ανακουφίσει. Εκτός από αυτό όμως, θα μειώσει και το πρήξιμο. Ναι, πρήξιμο. Το δέρμα σου έχει φλεγμονή σε περίπτωση που δεν το είχες πάρει είδηση. Και μιας που μιλήσαμε για φλεγμονή…

DEPON

Πιες ένα παυσίπονο
Ένα Depon θα βοηθήσει με τον πόνο και θα σε καλμάρει μήπως και καταφέρεις να κοιμηθείς. Πιες το με πολλά ποτήρια νερό.

woman washing hair

Κάνε ένα κρύο μπάνιο
Όπως σε ανακουφίζει ο πάγος, έτσι θα σε ανακουφίσει και το παγωμένο νερό. Μην βάλεις σαπούνια και μην τρίβεσαι Αν δεν αντέχεις την πίεση του ντους στο δέρμα σου και πονάς (πόσο να σε βρίσουμε) τότε μούλιασε στη μπανιέρα. Ρίξε ένα ποτήρι πλήρες γάλα (ναι γάλα) μέσα στο νερό και κάτσε εκεί για να ανακουφιστείς. Το γάλα καταπραΰνει το δέρμα.

Stockton Closet

Βάλε κρέμα
Όχι οποιαδήποτε κρέμα! Θα βάλεις είτε bepanthol είτε ένα ειδικό after sun που φτιάχτηκε για ανθρώπους σαν εσένα… που δεν ακούν και κάνουν του κεφαλιού τους. Τα δοκιμασμένα και αποτελεσματικά after sun που σου προτείνουμε είναι τα εξής… Από αριστερά: Carroten, After Sun Mousse 10% Panthenol, La Roche-Posay, Posthelios, Nivea After Sun Sos Repair, Koρρες, Δροσιστικο After-Sun Προσωπου-Σωματος Γιαουρτι, Apivita, Δροσιστικη Ενυδατικη Κρεμα – Gel Προσωπου & Σωματος.

skin peeling royalty free image 175383361 1555595765

Μην ξεφλουδίζεις το κάψιμό σου
Αυτό θα έρθει αργότερα αλλά είναι σημαντικό! Δεν πρέπει να ξεφλουδίζεις το καμένο δέρμα σου γιατί μπορεί να του κάνεις κακό. Το δέρμα ξεφλουδίζει με τους ρυθμούς που πρέπει συνεπώς άστο ήσυχο! Φυσικά δεν χρειάζεται να σου πούμε πως δεν πρέπει να ξανακαθίσεις στον ήλιο μέχρι να περάσει το κάψιμο ούτε και χρειάζεται να σου υπενθυμίσουμε πως στο εξής πρέπει να φοράς συνέχεια και επιμελώς αντηλιακό με υψηλό SPF… ή μήπως πρέπει;!

Διάβασε ακόμα: Ερεθίστηκαν τα πόδια (και το μπικίνι) σου από το ξύρισμα; Με αυτά τα προϊόντα θα σου περάσει αμέσως!


Πηγή